غذا ها را از لیست انتخاب کرده و سپس بر روی مقایسه کلیک کنید

مقایسه برنج سفید دانه کوتاه(پخته) و برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

جدول مقایسه دو غذا

۲.۳۶ پروتئین ۲.۷۴
۰.۱۹ چربی ها ۰.۹۷
۲۸.۷۳ کربوهیدرات ها ۲۵.۵۸
۱۳۰ انرژی ۱۲۳
۶۸.۵۳ آب ۷۰.۲۷
۱ کلسیم ۳
۰.۲ آهن ۰.۵۶
۸ منیزیم ۳۹
۳۳ فسفر ۱۰۳
۲۶ پتاسیم ۸۶
۰ نمک(سدیم) ۴
۰.۴ روی ۰.۷۱
۰.۰۷۲ مس ۰.۱۰۶
۰.۳۵۷ منگنز ۰.۹۷۴
۰ ویتامین D (D2 + D3) ۰
۰ ویتامین C ۰
۰.۰۲ ویتامین ب۱ (تیامین) ۰.۱۷۸
۰.۰۱۶ ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین ) ۰.۰۶۹
۰.۴ ویتامین ب۳( نیاسین) ۲.۵۶۱
۰.۳۹۷ ویتامین ب۵(پانتوتنیک اسید) ۰.۳۸
۰.۰۵۹ ویتامین ب۶ ۰.۱۲۳
۰ ویتامین ب۱۲ (کوبالامین) ۰
۲ ویتامین ب9 (فولات) ۹
۰.۰۲۷ تریپتوفان ۰.۰۳۳
۰.۰۸۴ ترئونین ۰.۰۹۵
۰.۱۰۲ ایزولوسین ۰.۱۰۹
۰.۱۹۵ لوسین ۰.۲۱۴
۰.۰۸۵ لیزین ۰.۰۹۹
۰.۰۵۶ متیونین ۰.۰۵۸
۰.۰۴۸ سیستین ۰.۰۳۱
۰.۱۲۶ فنیل‌آلانین ۰.۱۳۳
۰.۰۷۹ تیروزین ۰.۰۹۷
۰.۱۴۴ والین ۰.۱۵۱
۰.۰۵۶ هیستیدین ۰.۰۶۶
۰ کلسترول ۰
۰.۰۵۱ اسیدهای چرب اشباع ۰.۲۶
۰.۰۴۱ امگا 6 ۰.۳۵۵
۰.۰۰۹ امگا 3 ۰.۰۱۱
۰.۰۵۸ چربی اشباع نشده یگانه ۰.۳۶۹
۰.۰۵ چربی اشباع نشده چندگانه ۰.۳۶۶
۱ گروه غلات ۱

رتبه (Grade)

  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-
  • D+
  • D

صد گرم از برنج سفید دانه کوتاه(پخته) دارای ۲.۳۶ گرم پروتئین می باشد میزان تاثیر (۷۳.۶ %)

پروتئین ماده اصلی تشکیل دهنده بافت های عضلانی بدن انسان است و پروتئین بدون چربی از بهترین گزینه ها برای تولید این بافت ها و پشتیبانی از دیگر بخش های بدن است.

صد گرم از برنج سفید دانه کوتاه(پخته) دارای ۱ گرم کلسیم می باشد میزان تاثیر (۱۷.۴ %)

کلسیم علاوه بر نقش مهمش در تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها، به عنوان یک پیام‌رسان، نقش بسیار مهمی نیز در مسیرهای نشانه‌گذاری سلولی در سرتاسر بدن ایفا می‌کند، همین‌طور این ماده‌ی معدنی برای کارکرد طبیعی سلول‌ها، انتقال پیام‌های عصبی، ترشح هورمون‌ها، انعقاد خون، انقباض ماهیچه‌ها، و آرام‌سازی ماهیچه‌ها نیز بسیار کاربردی است.

صد گرم از برنج سفید دانه کوتاه(پخته) دارای ۰.۰۵۱ گرم اسیدهای چرب اشباع می باشد میزان تاثیر (۵.۵ %)

چربی‌های اشباع شده در طی یک فرآیند شیمیایی به نام هیدروژنه کردن Hydrogenation به وجود می‌آیند، فرآیندی که در آن هیدروژن به روغن اضافه شده و در دمای زیادی گرم می‌شود. این کار عمر مفید چربی را افزایش می‌دهد.

صد گرم از برنج سفید دانه کوتاه(پخته) دارای ۰.۱۹ گرم چربی ها می باشد میزان تاثیر (۲.۶ %)

اگرچه وجود چربی برای جذب ویتامین های A، D، E و K ضروری می باشد، اما جذب زیاد آن به بالا رفتن لیپوپروتئین که نوع بد کلسترول است کمک می‌کنند.

صد گرم از برنج سفید دانه کوتاه(پخته) دارای ۰.۲ گرم آهن می باشد میزان تاثیر (۰.۹ %)

آهن، ماده‌ی معدنی ضروری برای بدن است اما درست مانند سایر مغذی‌ها، زیادی آن برای بدن ضرر دارد. مصرف زیاد مکمل آهن می‌تواند مسمومیت شدیدی ایجاد کند.
امتیاز : ۰.۹۷

  • A
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-
  • D+
  • D

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۱.۶ گرم فیبر می باشد میزان تاثیر (۵۵.۱ %)

مصرف فیبر به میزان کافی، احتمال بروز مشکلات قلبی، سکته و دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۲.۷۴ گرم پروتئین می باشد میزان تاثیر (۲۰.۷ %)

پروتئین ماده اصلی تشکیل دهنده بافت های عضلانی بدن انسان است و پروتئین بدون چربی از بهترین گزینه ها برای تولید این بافت ها و پشتیبانی از دیگر بخش های بدن است.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۳ گرم کلسیم می باشد میزان تاثیر (۱۲.۶ %)

کلسیم علاوه بر نقش مهمش در تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها، به عنوان یک پیام‌رسان، نقش بسیار مهمی نیز در مسیرهای نشانه‌گذاری سلولی در سرتاسر بدن ایفا می‌کند، همین‌طور این ماده‌ی معدنی برای کارکرد طبیعی سلول‌ها، انتقال پیام‌های عصبی، ترشح هورمون‌ها، انعقاد خون، انقباض ماهیچه‌ها، و آرام‌سازی ماهیچه‌ها نیز بسیار کاربردی است.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۰.۲۶ گرم اسیدهای چرب اشباع می باشد میزان تاثیر (۶.۸ %)

چربی‌های اشباع شده در طی یک فرآیند شیمیایی به نام هیدروژنه کردن Hydrogenation به وجود می‌آیند، فرآیندی که در آن هیدروژن به روغن اضافه شده و در دمای زیادی گرم می‌شود. این کار عمر مفید چربی را افزایش می‌دهد.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۰.۹۷ گرم چربی ها می باشد میزان تاثیر (۳.۲ %)

اگرچه وجود چربی برای جذب ویتامین های A، D، E و K ضروری می باشد، اما جذب زیاد آن به بالا رفتن لیپوپروتئین که نوع بد کلسترول است کمک می‌کنند.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۰.۵۶ گرم آهن می باشد میزان تاثیر (۰.۶ %)

آهن، ماده‌ی معدنی ضروری برای بدن است اما درست مانند سایر مغذی‌ها، زیادی آن برای بدن ضرر دارد. مصرف زیاد مکمل آهن می‌تواند مسمومیت شدیدی ایجاد کند.

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۴ گرم نمک(سدیم) می باشد میزان تاثیر (۰.۶ %)

اگرچه از دیرباز نمک برای بدن اهمیت زیادی دارد اما مصرف زیاد آن می تواند برای اعضای حیاتی بدن چون کلیه ها ، استخوان ها ، قلب ، پوست و معده مضر باشد

صد گرم از برنج قهوه ای دانه بلند(پخته) دارای ۰.۲۴ گرم قند می باشد میزان تاثیر (۰.۴ %)

مضرات زیاده روی در مصرف این مغذی به قدری است که کاها از آن به اسم سفید یاد می شود.
امتیاز : ۱.۷۷

برنده : برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

مقایسه ماکرو نوترینت ها

پروتئین

برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

(۴.۲%)

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

(۴.۹%)

کربوهیدرات

برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

(۲۲.۱%)

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

(۱۹.۷%)

چربی

برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

(۱۰۰%)

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

(۱۰۰%)

عمومی


برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

شامل انرژی بیشتری است + 5.7 %

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

شامل آب بیشتری است + 2.5 %

ویتامین ها


برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

شامل ویتامین ب۵(پانتوتنیک اسید) بیشتری است + 4.5 %

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

شامل ویتامین ب۱ (تیامین) بیشتری است + 790 %

شامل ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین ) بیشتری است + 331.3 %

شامل ویتامین ب۳( نیاسین) بیشتری است + 540.3 %

شامل ویتامین ب۶ بیشتری است + 108.5 %

شامل ویتامین ب9 (فولات) بیشتری است + 350 %

پروتئین ها


برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

شامل سیستین بیشتری است + 54.8 %

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

شامل پروتئین بیشتری است + 16.1 %

شامل تریپتوفان بیشتری است + 22.2 %

شامل ترئونین بیشتری است + 13.1 %

شامل ایزولوسین بیشتری است + 6.9 %

شامل لوسین بیشتری است + 9.7 %

شامل لیزین بیشتری است + 16.5 %

شامل متیونین بیشتری است + 3.6 %

شامل فنیل‌آلانین بیشتری است + 5.6 %

شامل تیروزین بیشتری است + 22.8 %

شامل والین بیشتری است + 4.9 %

شامل هیستیدین بیشتری است + 17.9 %

مواد معدنی


برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)

شامل کلسیم بیشتری است + 200 %

شامل آهن بیشتری است + 180 %

شامل منیزیم بیشتری است + 387.5 %

شامل فسفر بیشتری است + 212.1 %

شامل پتاسیم بیشتری است + 230.8 %

شامل روی بیشتری است + 77.5 %

شامل مس بیشتری است + 47.2 %

شامل منگنز بیشتری است + 172.8 %

گروه های غذایی


برنج سفید دانه کوتاه(پخته)

برنج قهوه ای دانه بلند(پخته)