** درصدها نشان دهنده ی نیاز روزانه شما به آن ریز مغذی یا درشت مغذی است.
نان توموشی بندرعباس یکی از این نانهای محلی است که طرفداران زیادی دارد و گردشگرانی که به قشم سفر میکنند میتوانند مزه توموشی مخصوص جنوب را امتحان کنند و خاطرهای خوشمزه به یادگار ببرند.برای پختن این نان، ابتدا خوب تابه را داغ میکنند و بعد آرد را با آب مخلوط کرده و تکهای از خمیر درست شده را با دست برمیدارند و لایه نازکی روی تابه پهن میکنند. روی نان تخم مرغ، سوراغ و مهیاوه میریزند و گاهی نیز با پنیر تزیین میکنند.مهیاوه و سوراغ که برای تهیه نان توموشی استفاده میشوند نوعی سس مخصوص جنوبی هستند.ای تهیه مهیاوه ابتدا یک نوع ماهی ریز به نام موتو، به طول پنج تا ۱۰ سانتیمتر را روی شن و ماسه سواحل خلیج فارس خشک میکنند بعد از خشک شدن ماهیها را کاملاً کوبیده و الک میکنند.پودر ماهیهای الک شده را با زرد چوبه، فلفل، راز، گشنیز، گندم، جو و خردل مخلوط کرده، دوباره میکوبند و در آب و نمک میریزند؛ مایع نسبتاً روانی به رنگ تیره مایل به خاکستری را در شیشه یا خمره مخصوص به مدت ۲۰تا ۳۰ روز در آفتاب میگذارند و بعد ازآن آماده برای استفاده میشود.
غذاهای مشابه
آخرین مقالات
نظرات