امروز می خواهیم در مورد یک گیاه سفید رنگ و دوست داشتنی صحبت کنیم. این خوراکی خوشمزه و پرخاصیت به نام قارچ میتواند همراه خوبی در سفره غذایی شما باشد. اگر بخواهیم در مورد خواص فراوان این ماده غذایی صحبت کنیم شاید نتونیم این همه فایده را در یک مطلب برای شما بگنجانیم. قارچ منبع غنی از املاح معدنی، ویتامین و پروتئین شامل پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، ریبوفلاوین و ویتامین دی است. شاید شما هم روش های مختلفی را برای طبخ قارچ سراغ داشته باشید به عنوان مثال می توانید آن را با سبزیجات و گوشت طبخ بکنید.
اما آنچه که غالب افراد را درخصوص پختن این ماده غذایی با ارزش با مشکل مواجه می کند سیاه شدن زود هنگام و از بین رفتن ظاهر سفت و سفید آن است. اما نگران نباشید ما در این مطلب علت سیاه شدن قارچ و روش های جلوگیری از سیاه شدن قارچ را با شما در میان می گذاریم. پس ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.
قارچ فاقد کلسترول و چربی است و میزان کالری کمی دارد. این قارچ های خوراکی انواع و اقسام مختلف و متعددی دارند. شاید نام بسیاری از آنها را تا به الان نشنیده باشید. باید بگوییم که در حال حاضر ۲۰ نوع قارچ خوراکی کشت می شود و در اقصی نقاط جهان مورد استفاده قرار می گیرد. قارچ ها از نظر شکل ظاهری، رنگ، بافت، طعم و سایز با هم متفاوت هستند. در ادامه شما را با انواع قارچ های خوراکی، علت سیاه شدن قارچ هنگام پخت و راهکارهای حفظ زیبایی قارچ حین سرخ کردن آشنا می کنیم.
- قارچ دکمه ای سفید
- قهوه ای
- پورتوبلو
- قیفی
- شاه صدف
- مورنز (کوکونوسه)
- شیتاکه
- انوکی
- صدفی
- کرمینو
- جوجه تیغی
- مورل
- گوشت خوکی
- جوجه جنگلی
- بلویت جنگلی
- ریشی
- یال شیر
- قارچ با کلاهک بزرگ
- شیپوری سیاه
- شیپوری درشت
- بیچ
علت سیاه شدن قارچ
قارچ یک منبع غذایی بسیار حساس است. زمانی که در مجاورت آب یا هوا قرار می گیرد به سرعت در آن فعل و انفعالات شیمیایی صورت می گیرد. سپس به علت وجود آنزیم های خاص در این خوراکی پرطرفدار رنگ آن سیاه یا قهوه ای رنگ می شود. تیره شدن رنگ قارچ از جذابیت آن می کاهد. به همین جهت بسیاری از افراد راغب هستند که در خصوص نکات پخت قارچ و طرز سرخ کردن قارچ آموزش های لازم را ببینند. در ادامه این مقاله به راه های پیشگیری از سیاه شدن قارچ پرداخته شده است.
اکنون که علت سیاه شدن قارچ هنگام پخت را متوجه شدید وقت آن رسیده است که راهنمایی برای سفید ماندن قارچ داشته باشید.
- شیر آب را کاملاً باز کرده و قارچ ها را با فشار آب زیاد بشوریید.
- از فشار دادن قارچ ها هنگام شستشو یا نگهداری خودداری کنید.
- پس از شستن کامل قارچ ها آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید سپس با آب سرد بشوریید و کاملا خشک کنید.
- قارچ ها را به هیچ وجه قبل از طبخ در معرض رطوبت یا هوا قرار ندهید.
- هنگام پخت و تفت دادن قارچ ها از مقداری آب لیمو استفاده کنید.
- به خاطر داشته باشید که طبخ قارچ ها باید با دمای بالا و شعله زیاد صورت گیرد. تفت دادن قارچ ها با حرارت زیاد علاوه بر حفظ رنگ سفید قارچ ها برای پیشگیری از آب انداختن قارچ ها نیز موثر است.
- حین سرخ کردن قارچ ها از روغن به اندازه کافی استفاده کنید.
- حجم ماهیتابه باید با حجم قارچها متناسب باشد.
- جایی برای نفس کشیدن قارچها در ماهیتابه باقی بگذارید. ماهیتابه را لبریز از قارچ نکنید. این کار شما باعث وارد آمدن فشار به قارچ و تیره شده رنگ آنها خواهد شد.
- پاکت های کاغذی گزینه خوب برای نگهداری قارچ شما درفریزر است. این پاکت ها سدی در مقابل عبور هوا می شوند و طول عمر قارچ های شما را افزایش می دهند.