قورمه سبزی از جمله غذاهای بسیار دلچسب و دوست داشتنی است. زمانی که این خوراک خوش عطر و بو طبخ می شود همه با ذوق و شوق بر سر سفره حاضر می شوند. در حقیقت مهارت یک سرآشپز خوب یا کدبانوی تمام عیار از روی طبخ همین غذا سنجیده می شود.
این خورشت سبز رنگ غذاهای ملی، سنتی و اصیل ایرانی است که به خوبی جای پای خود را در میان اقوام مختلف ایرانی باز کرده است. نسبت سبزی های قورمه سبزی بیش از هر چیز دیگری در پخت یک قورمه سبزی جا افتاده، غلیظ و خوش طعم نقش دارد.
در این این مطلب چگونگی ترکیب سبزی خورشت سبزی قرار داده شده است. پس اگر شما هم میخواهید قورمهسبزی پز قهاری شوید با ما همراه باشید.
انواع سبزی قورمه سبزی
اگر بخواهید ترکیبی درست از سبزی قورمه سبزی را داشته باشید در قدم نخست باید انواع سبزی های به کار رفته در قورمه سبزی را بشناسید.البته نسبت سبزیجات خورشت سبزی و نوع سبزی به کار رفته در آن در جاهای مختلف کشور متفاوت است.
اما اغلب مناطق از پنج نوع یکسان در ترکیب قورمه سبزی خود استفاده می کنند. جعفری، گشنیز، تره، شنبلیله و اسفناج پایه ثابت قرمهسبزی مناطق مختلف هستند.
نکات مخصوص
- نخست باید سبزی هایی که تازه انتخاب می کنید از نوع تازه، سبز و بدون پلاسیدگی باشد.
- سبزی را پس از خرید به دقت پاک کنید و بعد از آن کاملاً شستشو دهید.
- بعد از آن اجازه دهید تا آب آن کاملا کشیده و خشک شود.
- سبزی قورمه سبزی را در کوچک ترین حالت ممکن خرد کنید. به خاطر داشته باشید که سبزی قورمه سبزی از همه سبزی های آشی، پلویی، خورشتی و کوکویی ریزتر خواهد بود.
- سبزی و روغن را همزمان در ماهیتابه ریخته و شروع به تفت دادن کنید.
- جایگزین کردن شنبلیله خشک به جای شنبلیله تازه نیز خالی از لطف نیست. در زمانی که امکان تهیه شنبلیله تازه وجود نداشته باشد میتوانید از نوع خشک آن استفاده کنید.
حال که برخی از نکات مخصوص سبزی قورمه سبزی را آموخته اید بهتر است نسبت سبزی قورمه سبزی را نیز بدانید. در ادامه مطلب به این موضوع پرداخته شده است.
نسبت سبزی های قورمه سبزی
نسبت سبزی های قورمه سبزی همانطور که گفته شد در میان اقوام مختلف متفاوت است. در متن پایین نوع سبزیجات به کار رفته در خورشت سبزی و چگونگی ترکیب سبزی های قورمه سبزی در میان 4 قشر تهرانی، فارس، خوزستانی و آذربایجانی آورده شده است. برای آشنا شدن با چگونگی ترکیب سبزیجات قورمه سبزی ادامه مطلب را بخوانید.
سبزیجات قورمه تهران
- تره ۵۰۰ گرم
- جعفری ۵۰۰ گرم
- شنبلیله ۱۰۰ گرم
سبزیجات قورمه فارس و خوزستانی
- تره ۴۰۰ گرم
- جعفری ۴۰۰ گرم
- گشنیز ۲۰۰ گرم
- شوید ۱۰۰ گرم
- اسفناج ( برگ چغندر) ۲۰۰ گرم
- شنبلیله ۱۰۰ گرم
- سیر سبز 100 گرم
سبزیجات قورمه آذربایجانی
- تره یک کیلوگرم
- جعفری ۲۵۰ گرم
- شنبلیله ۲۰۰ گرم
- اسفناج چند برگ
- ترخون چند برگ