صفحه اصلی > دیابت : 10 راهکار برای درمان ورم پای دیابتی

10 راهکار برای درمان ورم پای دیابتی

فهرست مطالب

ورم پای دیابتی یکی از مشکلات رایج در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. وقتی فرد به دیابت مبتلا می شود، مشکلات زیادی را تجربه می کند که می تواند ناشی از قند خون بالا، آسیب عصبی، آسیب به رگ های خونی و … باشد.
ورم پا، یکی از عوارض دیابت کنترل نشده است. در این شرایط با ضعیف شدن گردش خون، مایعات در بدن تجمع می یابد. احتمال بروز این ادم در برخی نقاط بدن مثل دست ها و پاها بیشتر از سایر نقاط است.
دیابت بارداری نیز یکی از دلایل شایع بروز تورم در پاهاست. در حالت کلی تمام بیماران دیابتی باید مراقبت صحیح از پا را آموزش ببینند، زیرا مشکلات پا مانند ورم پای ناشی از دیابت یکی از عوارض رایج در این افراد است.
در این مقاله از مجموعه مقالات دیابت در سلامتی من 10 نکته برای کمک به برطرف کردن ورم پا در بیماران دیابتی ارائه شده است که می تواند برای افراد دیابتی مفید باشد.

بالا نگه داشتن پاها برای کمک به درمان ورم پای دیابتی

بالا نگه داشتن پا و رفع ورم پای دیابتی

بالا بردن سطح پاها از سطح قلب یکی از روش های بسیار خوب برای کاهش تجمع مایع در پاهاست. با این کار مایعات به سمت بدن بازگشته و از بروز ورم پا جلوگیری می شود. کافیست یک بالش زیر پاهای خود بگذارید و در حالی که دراز کشیده اید حداقل 10 تا 15 دقیقه پاها را در این حالت حفظ کنید.

حفظ وزن نرمال و کاهش خطر ورم پای دیابتی

ورم پای دیابتی می تواند به دلیل چاقی و اضافه وزن تشدید شود. اضافه وزن در افراد دیابتی با مشکلاتی مثل افزایش خطرناک سطح قند خون، درد مفاصل و افزایش تورم پا و … همراه است. برای رسیدن به وزن نرمال شما به عنوان یک فرد دیابتی می توانید از روش بشقاب در رژیم غذایی خود استفاده کنید. یعنی نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات، 1.4 آن را با پروتئین و 1.4 باقیمانده را با کربوهیدرات های سالم پر کنید. همچنین آب کافی بنوشید، کالری دریافتی روزانه را کنترل کنید و فعالیت بدنی داشته باشید.

ورزش روزانه و کاهش ورم ناشی از دیابت

انجام ورزش روزانه برای افراد دیابتی فواید سلامتی مثبتی به همراه دارد که کاهش ورم پای دیابتی یکی از آن هاست. ورزش موجب تقویت جریان خون، بهبود متابولیسم و خلق و خو و … می شود. سعی کنید تحت نظر پزشک معالج در 4 تا 5 روز از هفته حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید.

ورزش هایی مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و تمرینات خانگی مناسب با باندهای مقاومتی که فشار زیادی بر پاها وارد نمی کند، انتخاب های سالمی هستند. اگر با وجود ورم پای دیابتی ورزش می کنید و احساس درد دارید، باید فعالیت ورزشی را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.

جلوگیری از تشدید ورم پا در بیماران دیابتی با کاهش مصرف نمک 

کاهش مصرف نمک

افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا باید مصرف نمک خود در رژیم غذایی را کاهش دهند. یکی از تاثیرات منفی نمک بر شرایط دیابت تشدید ورم پا در بیماران دیابتی است. رژیم غذایی که سرشار از میوه ، انواع سبزیجات غیرنشاسته ای و غذاهای فرآوری نشده است را جایگزین غذاهای فوق فرآوری شده و شور نمایید. برای طعم دار کردن غذاها به جای نمک از پودر سیر، آویشن، پاپریکا و رزماری استفاده کنید.

هیدراته بمانید تا دچار ورم پای دیابتی نشوید

یکی از رازهای سلامتی، هیدراتاسیون است. اما مهم است برای جلوگیری از کم آبی بدن و مدیریت قند خون، آب و مایعات سالم مصرف کنید نه نوشیدنی های شیرین مثل آبمیوه، نوشابه و قهوه. می توانید یک بطری آب همراه خود داشته باشید تا هنگام تشنگی از نوشیدنی های مضر به دور باشید. با مصرف آب بیشتر، بدن تلاش بیشتری برای دفع مایعات اضافه می کند، علاوه بر این کم آبی بدن ممکن است موجب افزایش مایعات بدن و ادم شود، بنابراین نوشیدن آب احتمالاً به این دو دلیل می تواند برای ورم پا در بیماران دیابتی مفید باشد. البته قبل از تغییر در میزان مصرف مایعات با پزشک خود مشورت نمایید.

رژیم دیابت سلامتی من

بخوانید: 6 میوه غنی از آب که به شما کمک می کند بدنتان هیدراته شود

احتمال کاهش تورم پای دیابتی با مصرف مکمل منیزیم 

ورم پای دیابتی می تواند به دلیل کمبود منیزیم بروز کند. مصرف مکمل منیزیم و غذاهای غنی از منیزیم مثل اسفناج، تخمه کدو و بادام می توانند برای جبران کمبود این ماده معدنی و حفظ عملکرد عصبی سالم، تنظیم سطح قند خون، جلوگیری از آسیب عصبی و کاهش تورم پا مفید واقع شوند.

برای مصرف مکمل منیزیم حتما با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که مشکل کلیوی دارید، مصرف مکمل منیزیم می تواند وضعیت شما را بدتر نماید. علاوه بر این مصرف بیش از حد آن نیز عوارض جانبی به همراه دارد.

استفاده از حمام نمک اپسوم و درمان ورم پا در بیماران دیابتی

حمام نمک اپسوم برای سلامت پا

حمام نمک اپسوم (Epsom Salt) برای رفع مشکلات پای دیابتی مانند رفع پینه پاها، ورم پای دیابتی و همچنین مراقبت از پاها یک روش عالی است. کافیست کمی نمک اپسوم داخل وان بریزید و 15 تا 20 دقیقه پاهای خود را در آن قرار دهید. با این روش، مواد مغذی نمک از راه پوست جذب می شود و ورم پای ناشی از دیابت درمان می شود. فقط به یاد داشته باشید اگر نوروپاتی دارید مراقب دمای آب باشید تا آسیبی به پاهای خود وارد نکنید.

استفاده از روغن های ضروری برای درمان ورم پای دیابتی

ورم پای دیابتی با مصرف روغن های ضروری و بهبود جریان خون و کاهش ادم قابل درمان است. ثابت شده است اسانس اسطوخودوس دارای بیشترین تاثیر است. از اسانس نعناع، بابونه و اکالیپوتس هم می توانید استفاده کنید.

برای مصرف روغن های ضروری، چند قطره از آن را بر روی پاها و در جهت قلب و به آرامی ماساژ دهید.

کاهش خطر ورم پا در بیماری دیابت با پرهیز از کم تحرکی 

کم تحرکی و ورم پای دیابتی

ورزش کردن به مدت 30 دقیقه به معنی تحرک کافی نیست، زیرا نشستن طولانی مدت می تواند زمینه ورم پای دیابتی و درد در پاها شود. سعی کنید هر یک ساعت از جای خود برخیزید و کمی قدم بزنید، چند حرکت کششی انجام دهید و از پله ها بالا و پایین بروید. اگر این نکته را فراموش می کنید از هشدار ساعت استفاده کنید. همچنین می توانید از دمپایی مخصوص دیابتی ها استفاده کنید.

کنترل ورم پا در دیابت با استفاده از جوراب های فشاری

استفاده از جوراب های فشاری برای افراد مبتلا به واریس و ورم پای ناشی از دیابت می تواند مفید باشد. این جوراب ها در طول روز استفاده می شوند و در شب درآورده می شوند. بسته به شدت ادم، نوع جورابی که استفاده می شود، متفاوت است و تصمیم برای این کار با پزشک معالج است.

مخلص کلام

در این مقاله سعی کردیم به راهکارهایی که می توانند در درمان ورم پای دیابتی کمک کننده باشند اشاره ای داشته باشیم. بهترین روش درمان، ابتدا مراجعه به پزشک است و روش های پیشنهادی تنها می توانند در صورت تایید پزشک معالج مکمل درمان باشند.

منابع :

منبع

خدیجه حسنی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید