قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار استان های جنوبی کشورمان است که به دلیل محبوبیتی که دارد تقریبا در تمام کشور شناخته شده می باشد. این غذای خوشمزه از معروف ترین غذاهای استان بوشهر است که با ماهی های بسیار متنوعی تهیه می شود. ...

به این غذا امتیاز دهید

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه:

۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت:

۱۲۰ دقیقه

هر وعده مناسب برای:

۴ نفر

اطلاعات کامل ارزش غذایی قلیه ماهی

مراحل آماده‌سازی و پخت

مرحله 1

برای تهیه قلیه ماهی مخصوص خوزستان ابتدا گشنیز و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سبزی ها را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.

مرحله 2

توجه داشته باشید که برای تهیه قلیه ماهی به روش خوزستانی باید سبزی را به خوبی سرخ کنیم تا رنگ آن کمی تیره شود. ضمن اینکه هر چقدر سبزی قلیه ماهی را بیشتر سرخ کنیم، در پایان رنگ خورشت ما تیره تر خواهد شد.

مرحله 3

در این مرحله سبزی سرخ شده را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه تمرهندی را به همراه یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم چند دقیقه بجوشد.

مرحله 4

در این مرحله تمرهندی را صاف می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه فیله های ماهی را درون یک سینی قرار می دهیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری روغن مایع ترکیب می کنیم و روی گوشت ماهی ها می مالیم.

مرحله 5

ماهی ها را در همین وضعیت کنار می گذاریم تا طعم دار شوند. در ادامه پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. حالا پیاز را به تابه اضافه می کنیم.

مرحله 6

پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد، سپس سیر را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و مخلوط سیر و پیاز را یک دقیقه دیگر تفت می دهیم.

مرحله 7

در این مرحله رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شود. در ادامه سبزی های سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس ۲ لیوان آب به قابلمه می افزاییم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد.

مرحله 8

در همین حین تمرهندی صاف شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس فلفل قرمر و آرد را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم. حالا باید اجازه دهیم غذا به مدت یک ساعت با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد و آب آن کم شود.

مرحله 9

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس تکه های ماهی را به تابه اضافه کرده و تمام قسمت هایشان را به صورت یکدست سرخ می کنیم. پس از گذشت یک ساعت ماهی را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله 10

در این مرحله حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار می دهیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد. در نهایت قلیه مایه را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.