حلیم
حلیم
اطلاعات کامل ارزش غذایی حلیم

حلیم

حلیم از غذاهای ایرانی است که بیشتر در مراسم عزاداری ئ بصورت نذری پخته می شود. حلیم را می توان همراه با شکر یا نمک میل نمود. ...

به این غذا امتیاز دهید

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه:

۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت:

۱۸۰ دقیقه

هر وعده مناسب برای:

۴ نفر

اطلاعات کامل ارزش غذایی حلیم

مراحل آماده‌سازی و پخت

مرحله 1

برای تهیه حلیم نذری خوشمزه ابتدا گندم های پوست کنده را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا سطح روی گندم ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم یک شب خیس بخورند. بعد گندم های خیس خورده را آبکشی می کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت حلیم می ریزیم.

مرحله 2

سپس ۶ لیوان آب نیز به گندم اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان گندم ها بپزند.زمانیکه به جوش آمد بطور مداوم هر ۵ دقیقه یکبار آن را هم می زنیم تا ته نگیرد.گوشت را نیز داخل قابلمه ای قرار می دهیم.

مرحله 3

سپس تا یک بند انگشت روی آن آب می ریزیم و بلافاصله پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم تا بوی زهم گوشت را بگیرد و کمی زردچوبه نیز روی گوشت می پاشیم.

مرحله 4

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و درب آن را می گذاریم تا گوشت کاملا مغز پخت شود. سپس گوشت پخته شده را داخل صافی می گذاریم و صبر می کنی تا خنک شود.همین طور پیاپی گندم را هم می زنیم تا ته نگیرد.

مرحله 5

گوشت خنک شده را ریش ریش می کنیم و زمانیکه گندم کاملا پوره شده بود به آن می افزاییم و بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن نیز به مواد اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم.

مرحله 6

چون حرارت را ملایم کرده ایم و امکان ته گرفتن حلیم بیشتر است و می خواهیم آب اضافه حلیم تبخیر شود ( البته دقت کنید همه آب حلیم نباید تبخیر شود چون زمان سرد شدن حلیم سفت تر می شود ) تا حلیم قوام یابد.

مرحله 7

حلیم قوام یافته را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود و داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین آن را تزئین می کنیم البته می توانید کمی روغن نیز مجددا رور آن بریزید و با نان تازه نوش جان کنید.