در ابتدا باید در مورد شکار خودتان تصمیم بگیرید. شکاری را که انتخاب می کنید تاثیر مستقیم بر روی نوع سلاح و یا تله مورد استفاده شما خواهد داشت. چند مورد از شکار هایی را که می توانید انتخاب کنید را برای شما مثال می زنیم:
شکار کوچک: خرگوش ، سنجاب ، قرقاول ، کلاغ ، آبزیان و…
شکار بزرگ: گوزن ، خرس ، بز کوهی و…
باید توجه داشته باشید که برای شکار یک قرقاول به یک اسلحه فیل کش نیاز نخواهید داشت. بنابراین باید در مورد بهترین ابزار شکاری که متناسب با شکار شماست تحقیق و بهترین مورد را انتخاب نمایید. برخی از سلاح هایی را که می توانید انتخاب کنید عبارتند از:
تیر و کمان ، شات گان ، ریم فایر ، سنتر فایر و…
در میان دوستان و آشنایان خود سراغ افرادی را بگیرید که در مورد شکار تجربه و یا اطلاعاتی را داشته باشند و بتوانند به شما کمک کنند. صحبت کردن با این افراد شما را برای شکار بسیار آماده خواهد کرد.
بسته به این که شما کجا زندگی می کنید. قوانینی برای شکار وجود دارد که باید از آنها اطلاع پیدا کنید. این قوانین ممکن است محدودیت هایی بر روی نوع اسلحه مورد استفاده شما ایجاد کند.
جستجوی سریع آنلاین می تواند به شما کمک کند ، محلی که باید برای اطلاع از قوانین به آنجا مراجعه کنید را پیدا کنید.
یافتن تاکتیک هایی متناسب با شکار ، شانس موفقیت شما را بسیار افزایش خواهد داد ، همین طور به کمک این تاکتیک ها لذت بیشتری را در شکار تجربه خواهید شد. به طور مثال در ادامه برخی از این تاکتیک ها را به شما معرفی می نماییم:
-شکار گوزن ها با استفاده از به کارگیری تله های ثابت و یا بکارگیری اسلحه امکان پذیر خواهد بود. می توانید این تله ها را با استفاده از علف و برگ بپوشانید.
-شکار پرندگان معمولا” با استفاده از سگ های راهنما انجام می شود. این نوع سگ ها از رایحه پرندگان محل آنها را پیدا می کنند و سپس می توانید با استفاده از سلاح خود پرندگان را شکار نمایید.
-شکار حیوانات کوچک مانند: خرگوش ، سنجاب و… معمولا” با استفاده از سگ و یا اسلحه امکان پذیر است. سگ های آموزش دیده می توانند این کار را برای شما به آسانی انجام دهند.
بسیاری از مناطق قبل از این که به شما مجوز شکار بدهند ، از شما می خواهند تا دوره قوانین و امنیت شکارچیان را بگذرانید. مطمئن باشید که موارد گفته شده در این دوره را رعایت می کنید ، چون در غیر این صورت ممکن است جریمه شوید و یا عواقب قانونی دیگری مانند حبس و… در انتظار شما باشد.
در صورت لزوم می توانید برای دریافت این مجوز اقدام کنید. بسته به منطقه ای که در آن زندگی می کنید ، ممکن است تا زمانی که به قوانین و مقررات شکار پایبند هستید ، به شما اجازه شکار داده شود.
ممکن است در حال شکار حادثه ای رخ دهد که نیاز به مراقبت های پزشکی داشته باشید. و یا ممکن است مدتی را برای رسیدن کمک منتظر بمانید. بنابراین حتما” این وسیله ها را به همراه داشته باشید:
-دارو های اضافی روزانه خودتان ( مانند انسولین ،قرص های فشارخون و… )
-تلفن همراه و یا بی سیم ( ضدآب باشد )
-لباس مناسب برای تغییرات هوا ( هوای بارانی و… )
-فندک و یا آتش زنه
-فنجان فلزی
-چراغ ضدآب
–چاقو
–جعبه کمک های اولیه
-جیره غذایی
-نقشه و قطبنما
حتما” باید قبل از اجرای تاکتیک شکار خودتان ، آنرا از قبل تمرین کنید. مطمئنا” بدون تمرین قبلی در شکار کردن موفق عمل نخواهید کرد.
شکار شما به احتمال خیلی زیاد دارای زیستگاه هایی است که در آنجا شانس بیشتری برای پیدا کردن آن خواهید داشت. بنابراین قبل از رفتن به شکار در مورد زیستگاه شکار خود تحقیق کنید و نکات مربوط به مهاجرت و تغییر رفتار در آنها را در نظر بگیرید.
در انتخاب مکان مناسب برای شکار حتما” به نواحی که جز مناطق شکار ممنوع هستند توجه کنید.
برای انجام یک شکار بدون نقص و آسیب ندین زیاد گوشت شکار باید حتما” مهمات مناسب با شکار خود را انتخاب کنید.
گلوگه های ساچمه ای معمولا” برای شکار حیوانات کوچک ، مانند : پرندگان ، خرگوش ، سنجاب ، قرقاول و… مورد استفاده قرار می گیرند. از میان انواع سایز گلوله های ساچمه ای ، سایز های ۱۲ و ۱۶ بیشتر از همه مورد استفاده قرار می گیرند.
گلوله های سربی ( که مانند گلوله های نظامی می باشند ) ، معمولا” برای شکار حیوان های بزرگتر ( مانند گوزن ) مورد استفاده قرار می گیرند.
سعی کنید در صورت استفاده از اسلحه ، حتما” دوربین بر روی آن نصب کنید. با استفاده از دوربین بسیار ساده تر خواهید توانست دقت خود در تیر اندازی را بالا ببرید.
قبل از استفاده از اسلحه باید بخش های مختلف تشکیل دهنده آن را بشناسید. هر یک از بخش های تشکیل دهنده اسلحه عملکرد متفاوتی دارند و آشنایی با آنها به شما کمک می کند تا با اطمینان بسیار زیاد از سلاح خودتان استفاده کنید.
تا زمانی که به توانایی خودتان در کار با اسلحه اطمینان ندارید باید به تمرین خود ادامه دهید. در صورت نیاز حتما” به یک آموزشگاه تیراندازی مراجعه کنید و تمرین خودتان را انجا ادامه دهید. توجه داشته باشید که باید برای موفقیت تیراندازی را جدی بگیرید.
یکی از مهم ترین مواردی که باید در شکار به آن توجه نمایید ، بررسی محیط اطراف است. با این کار می توانید نشانه هایی از حیوان مورد نظر خودتان را پیدا کنید. به طور مثال پیدا کردن ردپای شکار می تواند بسیار کمک کننده باشد.
حتما” در هنگام بررسی و ردیابی شکار ، مراقب موانعی که ممکن است در آن محیط وجود داشته باشد ، باشید.
حتما” قبل از رفتن به شکار وضعیت آب و هوای ناحیه ای را که می خواهید به آنجا بروید بررسی کنید. برای آگاه شدن از وضعیت آب و هوای ناحیه مورد نظرتان می توانید به وب سایت هواشناسی مراجعه کنید.
باید قبل از رفتن به شکار تمامی وسایلی را که باید به همراه داشته باشید را چک کنید. توجه داشته باشید که فراموش کردن یک وسیله می تواند بسیار ناخوشایند و حتی گاهی اوقات بسیار خطرناک باشد.
در صورت اماکن حتما” از جلیقه زرد رنگ استفاده کنید. با این کار در صورتی که شکارچیان دیگری در محیط باشند ، از وجود شما مطلع خواهند شد.
دوستان و آشنایان خود را از برنامه شکار خودتان مطلع کنید. به این ترتیب در صورتی که در هنگام شکار مشکلی برای شما پیش بیاید ، می دانید که کمک در راه است. قطعا” در طبیعت نمی توان به صورت کامل به گوشی همراه اعتماد کرد.
با وجود این که از قبل برای دریافت مجوز از سازمان های مربوطه اقدام کرده اید. در صورتی که برای شکار کردن نیاز است به زمین شخصی وارد شوید ، حتما” قبل از ورود از او اجازه بگیرید و او را از تصمیم خودتان آگاه کنید.
نقشه راه را مرور کنید . با این کار امن ترین و بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد مورد نظر را خواهید یافت.
شکار را در زمان مناسب شروع کنید . این موضوع کاملا” به نوع شکار و ناحیه ای که دوست دارید به انجا بروید بستگی دارد. به طور مثال برای شکار آهو باید بعد از ظهر اقدام کنید و برای مدتی در مکان شکار خود در کمین بمانید تا بوی انسان از محیط رفته و شکار به آن ناحیه بیاید.
توجه داشته باشید که حتما” باید بدون صدا وارد ناحیه شکار شوید. بنابراین حتما” وسیله نقلیه خودتان را باید در فاصله قابل توجهی نسبت به ناحیه شکار قرار دهید.
یکی از موارد دشوار برای شکارچیان مبتدی صبر در شکار است. این درحالی است که صبر در موفقیت ، شکار شما بسیار کمک کننده خواهد بود. با صبر و مشاهده با دقت محیط اطراف خودتان می توانید نشانه هایی را از شکار خود بیابید و آن را به درستی ردیاب کنید.
در هنگام شکار حتما” به مسیر وزش باد توجه داشته باشید. باد می تواند بوی انسان را به شکار برساند و در صورتی که شکار بوی انسان را احساس کند از آن ناحیه با سرعت دور خواهد شد.
به همراه داشتن دوربین شکاری می تواند بسیار کمک کننده باشد. با استفاده از این دوربین قادر خواهید بود تا حیواناتی را که در طبیعت استتار کرده اند و یا بدون حرکت ایستاده اند را پیدا کنید.
گونه ای از حیوانات بسیار شباهت زیادی به هم دارند. ممکن است گونه ای در خطر انقراض و شکار آن ممنوع باشد و نوع دیگر این شرایط را نداشته باشد. بنابراین حتما” قبل از شلیک از هدف خودتان مطمئن شوید.
حتما” قبل از شلیک از نبود انسان و یا سایر موجوداتی که احتمال اصابت گلوله به آنها وجود دارد اطمینان حاصل نمایید. در هدف گذاری خود دقت کنید و سعی کنید حیوان را با کمترین درد ، شکار کنید.
گاهی ممکن است تیر شما به هدف اصابت نکرده و حیوان زخمی و فرار کند. در این گونه مواقع شما وظیفه دارد حیوان زخمی را از روی خون ریزی دنبال کنید. توجه داشته باشید که در صورتی که حیوان مشکوک به تعقیب باشد ممکن است مسافت طولانی را طی کند ، بنابراین باید در ردیابی و تعقیب صبور باشید.
حتما” قبل از رفتن به شکار به دوستان خود بگویید تا از جلیقه نارنجی و یا لباسی که قسمتی از آن نارنجی است ( برای دیده شدن در طول شکار ) استفاده کنند.
در قبل و هنگام شکار به هیچ عنوان از نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید تا بر همه ی امور تسلط داشته باشید.
قبل از بیرون رفتن تمامی تجهیزات خود را بررسی نمایید تا از معیوب نبودن آنها اطمینان حاصل کنید.