تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
۰
۰
استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود.
مرحله 1
برای تهیه استانبولی ساده ابتدا برنج را چندین مرتبه می شوییم تا آب آن زلال شود و بعد روی برنج آب گرم می ریزیم به حدی که تا یک بند انگشت فاصله سطح برنج و روی آب باشد و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه در اندازه متوسط خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله 2
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای تهیه استانبولی تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شوند.
مرحله 3
بعد اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم و تا روغن نیز کاملا قرمز شود و بعد گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه می کنیم و زردچوبه ،نمک و فلفل روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم.
مرحله 4
سپس حرارت را ملایم می کنیم تا گوجه فرنگی ها نیز نرم و پخت شوند. سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در کاسه ای می ریزیم و تا روی سیب زمینی ها آب سرد می ریزیم تا سیاه نشوند.
مرحله 5
گوجه فرنگی ها که نرم و پخته شدند برنج را همراه با آب داخلش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و ۱ پیمانه آب گرم نیز به غذا اضافه می کنیم و با قاشق آرام مواد را یکبار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا مواد به جوش بیایند.
مرحله 6
زمانیکه مواد به جوش آمدن سیب زمینی ها را با همان آب داخل کاسه به غذا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سیب زمین ها تقریبا بپزند و آب غذا بخار شود.گه گاه غذا را آرام هم می زنیم تا ته نگیرد. موقعی که آب غذا بخار شد برنج را در وسط قابلمه جمع می کنیم.
مرحله 7
حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و شعله پخش کن را روی شعله می گذاریم و قابلمه را روی آن می گذاریم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم غذا بپزد.حدودا ۳۰ دقیقه دیگر استانبولی آماده است.
ارزش غذایی
میزان سرو 1 وعده غذایی کامل : 100 گرم
میزان در هر وعده | درصد نیاز روزانه | |
کالری | ۱۰۴.۸۵ | - % |
چربی کل | ۱.۳۱ | - % |
چربی اشباع شده | ۰.۲۶ | - % |
چربی ترانس | ۰.۱۶ | - % |
کلسترول | ۰.۰۰ | - % |
سدیم | ۴۸.۴۰ | ۳ % |
کربوهیدرات کل | ۲۰.۸۷ | ۱۶ % |
فیبر رژیمی | ۰.۶۷ | - % |
قند | ۰.۸۵ | - % |
پروتئین | ۲.۱۵ | ۴ % |
ویتامین A | ۱۳۱.۱۲ | ۱۵ % |
کلسیم | ۱۰.۹۰ | ۱ % |
نظرات کاربران