تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
۰
۰
پلو سبزیجات یا سبزیجات پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این پلوی خوشمزه نوعی قاطی پلو محسوب می شود که به صورت گیاهی تهیه می شود و در تهیه ان از هیچگونه گوشتی استفاده نمی شود.
مرحله 1
برای تهیه پلوی سبزیجات خوشرنگ و مجلسی ابتدا گوجه فرنگی ها را می شوییم و پوست می گیریم و رنده ریز می کنیم و کنار می گذاریم.پیاز را نیز پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله 2
در این مرحله فلفل دلمه ای و فلفل را می شوییم و کلاهک و هسته های آن ها را جدا می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های ریز خرد می کنیم.سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم.
مرحله 3
سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیاز ،سیرها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت رب گوجه فرنگی را می افزاییم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله 4
بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و آویشن را به همراه فلفل سفید،کاری و نمک روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت بسیار ملایم به مدت ۱۵ دقیقه مواد بپزند و آب پوره گوجه فرنگی تبخیر شود.
مرحله 5
در این مدت قارچ ها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت ورقه های خرد می کنیم. سپس برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.
مرحله 6
سپس آب نیز متناسب با مقدار برنج بلافاصله اضافه می کنیم (مانند دم انداختن برنج) و مواد را هم می زنیم و روی قابلمه را با فویل می پوشانیم و بعد در قابلمه را می گذاریم تا به مدت 20 دقیقه برنج به خوبی بپزد.
مرحله 7
در این مدت تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن می اندازیم و قارچ ها ی خرد شده را اضافه می کنیم و کمی آویشن،فلفل،پودر سیر و نمک روی آن ها می پاشیم و مداوم به مدت 5 دقیقه قارچ ها را با ادویه ها تفت می دهیم.
مرحله 8
پس از آماده کردن قارچ های تفت داده را داخل بشقابی می ریزیم و هویج ها را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل همان تابه می ریزیم.
مرحله 9
سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی تفت می دهیم تا نرم شودو بعد فلفل دلمه ای های خرد شده را به همراه فلفل سبز به هویج می افزاییم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت نخودفرنگی و ذرت ها را نیز اضافه می کنیم.
مرحله 10
در این مرحله ادویه کاری، آویشن، پاپریکا، فلفل سیاه و مقداری نمک روی مواد می پاشیم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم تا طعم ادویه ها به خورد مواد برود و مدام تفت می دهیم تا سبزیجات نرم شوند.
مرحله 11
بعد از گذشت زمان پخت پلو سبزیجات را به همراه قارچ های تفت داده به آن اضافه می کنیم و خوب با پلو مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا 15 دقیقه دیگر پلو با سبزیجات و قارچ ها بپزد.
ارزش غذایی
میزان سرو 1 وعده غذایی کامل : 100 گرم
میزان در هر وعده | درصد نیاز روزانه | |
کالری | ۱۱۰.۷۲ | - % |
چربی کل | ۲.۳۳ | - % |
چربی اشباع شده | ۰.۸۵ | - % |
چربی ترانس | ۰.۳۰ | - % |
کلسترول | ۲.۱۵ | - % |
سدیم | ۹۶.۶۲ | ۶ % |
کربوهیدرات کل | ۲۰.۱۷ | ۱۶ % |
فیبر رژیمی | ۰.۹۶ | - % |
قند | ۱.۳۵ | - % |
پروتئین | ۲.۳۲ | ۴ % |
ویتامین A | ۴۶۶.۶۷ | ۵۲ % |
کلسیم | ۱۲.۶۶ | ۱ % |
نظرات کاربران