سمبوسه سیب زمینی و سبزیجات

سمبوسه سیب زمینی و سبزیجات

سمبوسه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای جنوب کشور می باشد. این غذای خوشمزه دارای محبوبیت زیادی می باشد و به همین دلیل به همراه فلافل، در دکه های خیابانی به فروش می رسد. ...

به این غذا امتیاز دهید

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه:

۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت:

۴۵ دقیقه

هر وعده مناسب برای:

۴ نفر

اطلاعات کامل ارزش غذایی سمبوسه سیب زمینی و سبزیجات

مراحل آماده‌سازی و پخت

مرحله 1

برای تهیه سمبوسه خوشمزه و مخصوص با سیب زمینی ابتدا سیب زمینی ها را به همراه ۲ لیوان آب و نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا سیب زمینی ها آبپز شوند.

مرحله 2

پس از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند اجازه می دهیم کمی خنک شوند. در ادامه پوست سیب زمینی ها را جدا می کنیم و آنها را با گوشتکوب می کوبیم تا به شکل پوره سیب زمینی در بیایند، سپس آنرا کنار می گذاریم.

مرحله 3

حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت می دهیم.پس از اینکه پیاز به خوبی سرخ شد سیر را به همراه مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم، در حدی که فقط سیر بلند شود.

مرحله 4

حالا گشنیز و جعفری را که از قبل به صورت ساطوری خرد کرده ایم اضافه می کنیم. مواد را هر چند دقیقه یک بار تفت می دهیم تا نسوزند، پس از اینکه آب سبزیجات به طور کامل تبخیر شد، تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله 5

حالا مخلوط پیاز داغ و سبزیجات را به پوره سیب زمینی اضافه می کنیم. سپس به مقدار دلخواه نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه خود را اضافه می کنیم و مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

مرحله 6

اگر می خواهید مانند جنوبی ها سمبوسه هایتان تند و خوشمزه باشد حتما از فلفل قرمز تند و زیاد هم استفاده کنید. حالا ماده میانی سمبوسه آماده است و باید نان های لواش را آماده کنیم. برای این منظور نان های لواش را به صورت طولی با عرض دلخواه برش می زنیم.

مرحله 7

هر چقدر عرض نان لواش را بیشتر بگیریم، سمبوسه بزرگ تر می شوند. برای داشتن سمبوسه با سایز متوسط عرض نان لواش را بین ۸ تا ۱۲ سانتی متر بگیرید. نکته دیگر در مورد نان لواش این که حتما از نان های نرم استفاده کنید تا زمان پیچیدن سمبوسه ها با مشکل مواجه نشوید.

مرحله 8

پس از اینکه نان ها را به صورت مستطیل شکل برش زدیم مقداری از مایه میانی سمبوسه را ابتدای نان قرار می دهیم و نان را به شکل مثلث جمع می کنیم.

مرحله 9

اگر می خواهید سمبوسه هایتان تخت نباشد و کمی شکم داشته باشد مقداری بیشتری مواد داخل نان قرار دهید. اگر پیچیدن سمبوسه ها به صورت مثلثی برایتان سخت است می توانید آنها را مثل لقمه به صورت لوله ای بپیچید.

مرحله 10

پس از اینکه کار پیچاندن سمبوسه ها به پایان رسید، یک ظرف گود مثل شیر داغ کن روی حرارت قرار می دهیم و به اندازه ای روغن می ریزیم که سمبوسه ها در روغن شناور باشد. نکته مهم در این مرحله این است که حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید،

مرحله 11

تا سمبوسه ها بعد از سرخ کردن ترد تر شوند و روغن کمتری جذب کنند .حرارت زیر ظرف باید متوسط باشد، حالا سمبوسه ها را به تعدادی که در ظرف جا می شود در روغن قرار می دهیم تا به صورت یکنواخت سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت سمبوسه سرخ شد،

مرحله 12

آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام سمبوسه ها را با حوصله سرخ می کنیم و پس از سرخ شدن سمبوسه ها آنها را یا در توری فلزی قرار می دهیم یا با استفاده از دستمال حوله ای روغن اضافی شان را می گیریم.

مرحله 13

در پایان سمبوسه ها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه سس کچاپ سرو می کنیم. برای نان سمبوسه می توانید از نان های دیگر مثل خمیر یوفکا نیز استفاده کنید، یا اینکه مانند پیراشکی گوشت خودتان خمیر مخصوص درست کنید.

نظرات

برای ثبت نظر وارد شوید

تاکنون هیچ نظری برای این غذا ثبت نشده است.