کوکو سبزی

کوکو سبزی

کوکوی سبزی یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است از سبزیجات معطر تهیه می شود که در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می شود. ...

به این غذا امتیاز دهید

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه:

۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت:

۴۵ دقیقه

هر وعده مناسب برای:

۴ نفر

اطلاعات کامل ارزش غذایی کوکو سبزی

مراحل آماده‌سازی و پخت

مرحله 1

برای تهیه کوکوی سبزی مجلسی ابتدا سبزی کوکویی را بشویید سپس آنرا آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی اش برود. در ادامه سبزی را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. اگر در فصلی هستید که سیر تازه هست می توانید از آن استفاده کنید و دقت کنید ساقه های سبزی را خیلی نگیرید زیرا هم مواد معدنی زیادی دارد و به خوشمزه شده کوکو کمک می کند و نکته مهم دیگر اینکه اصلا نباید سبزی خرد کنید و بعد بشورید این کار رنگ کوکو را بد رنگ می کند برای شستشو خوب سبزی ابتدا سبزی را داخل لگن ریخته و آب بریزید و آب آن را خوب تعویض کنید.

مرحله 2

در مرحله بعدی یک کاسه مناسب انتخاب کنید سبزی ساطوری ریز شده را بریزید و سیرها را پوره کنید و به سبزی اضافه کنید و هم بزنید تا سیر به خورد سبزی ها برود سپس آرد را بریزید و تخم مرغ ها را در کاسه بشکنید و با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود (اگر دوست دارید کوکو شما پف کرده و سبک شود ۱/۴ پیمانه ماست به تخم مرغ اضافه کنید)، در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و ادویه زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه کنید و تخم مرغ ها را خوب مخلوط کنید تا با ادویه ها کاملا یکدست شوند.

مرحله 3

کوکو سبزی به صورت ساده حاوی زرشک و گردو نیست ولی اگر می خواهید یک کوکو سبزی مجلسی و خاص تهیه کنید حتما گردو و زرشک را اضافه کنید. مغز گردوها را خرد کنید و به همراه زرشک به تخم مرغ ها اضافه کنید.

مرحله 4

بعد از یکدست شدن مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مایه کوکو سبزی آماده شد باید آنرا سرخ کنید ، برای این منظور یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن مایع داخل تابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس مایه کوکو سبزی را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق آنرا صاف کنید به صورتی که در تمام قسمت های تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود. اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ شود سپس آنرا به ۴ قسمت تقسیم کنید و به آرامی برگردانید. پس از اینکه سمت دیگر کوکو سرخ شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید و به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی خرد شده و نان سرو کنید.

مرحله 5

اگر دوست دارید کوکو سبزی شما مجلسی و در فر تهیه شود ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید پنجره را روی فر روی طبقه وسط قرار دهید داخل تابه یا ظرف مورد نظر روغن ریخته و مایه کوکو را داخل تابه ریخته و صاف کنید و روی آن را با فویل بپوشانید و داخل فر قرار دهید بعد از ۱۵ دقیقه از تابه خارج کنید سپس ۱ تخم مرغ کامل را بزنید و روی کوکو یکدست پخش کنید( این کار از دو لایه شدن کوکو سبزی جلوگیری می کند) و روی کوکو به دلخواه کمی کنجد بپاشید و چند عدد بادام یا گردو روی کوکو قرار دهید خیلی این سریع این کار انجام دهید تا تخم مرغ اضافه شده بسته نشود و بعد مجدد داخل فر قرار دهید تا کوکو کاملا پخته و پف کند سپس نوش جان کنید.

نظرات

برای ثبت نظر وارد شوید

تاکنون هیچ نظری برای این غذا ثبت نشده است.