طرز تهیه ماش پلو


clapping

۰ نفر این غذا را پسندیده اند

cooking

۰ نفر این غذا را پخته اند


به این غذا امتیاز دهید


سمیرا محمدی

سمیرا محمدی

مشاهده پروفایل

به این غذا امتیاز دهید

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

clapping

۰

cooking

۰

ماش پلو

clapping

دمت گرم

cooking

منم پختم

diary

دفترچه

share

اشتراک


ماش پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. ماش پلو شباهت زیادی به عدس پلو دارد و اگر از افرادی باشید که به عدس پلو علاقمند هستند، این غذای سنتی و خوشمزه ایرانی را نیز می پسندید.

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه
۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت
۴۵ دقیقه

هر وعده مناسب برای
۲ نفر


مراحل آماده سازی و پخت

مرحله 1

برای تهیه ماش پلو خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت می خیسانیم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا ماش به طور کامل پخته شود.

مرحله 2

پس از اینکه ماش به طور کامل پخت آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شوند.

مرحله 3

در این مرحله سیرها را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، به دلیل اینکه سیر زود می سوزد فقط آنرا کمی تفت می دهیم تا عطرش بلند شود، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.

مرحله 4

در این مرحله ماش را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم، سپس برنج را که از قبل خیسانده ایم به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله 5

۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع آن نرم شود، زمانی که دانه های برنج به طور کامل نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.

مرحله 6

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت ماش پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم. در ادامه برای ته دیگ از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده می کنیم.

مرحله 7

سپس روی ته دیگ را با برنج پوشش می دهیم. در ادامه مقداری از مخلوط ماش روی برنج می ریزیم و به همین ترتیب به صورت لایه ای برنج و ماش را در قابلمه می ریزیم، فقط توجه داشته باشید که لایه اخر باید برنج بریزیم.

مرحله 8

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است. در همین حین گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز می دهیم.

مرحله 9

سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند. در ادامه گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج می کنیم و به کوفته قلقلی های کوچک به اندازه فندق تبدیل می کنیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله 10

پس از اینکه ماش پلو دم کشید، انرا درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنیم تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم. در پایان ماش پلو را به همراه ترشی دلخواه سرو می کنیم.

استاندارد آمریکا

جدول ارزش غذایی ماش پلو

ارزش غذایی

میزان سرو 1 وعده غذایی کامل : 100 گرم

میزان در هر وعده درصد نیاز روزانه
کالری ۱۳۲.۳۶ - %
چربی کل ۲.۷۴ - %
    چربی اشباع شده ۰.۷۳ - %
    چربی ترانس ۰.۲۴ - %
کلسترول ۶.۷۷ - %
سدیم ۷۱.۸۷ ۵ %
کربوهیدرات کل ۲۰.۶۱ ۱۶ %
    فیبر رژیمی ۳.۴۷ - %
    قند ۰.۸۶ - %
پروتئین ۶.۴۱ ۱۱ %
ویتامین A ۱۰.۱۰ ۱ %
کلسیم ۱۹.۷۲ ۲ %
برای مشاهده وارد شوید

نظرات

برای ثبت نظر وارد شوید

تاکنون هیچ نظری برای این غذا ثبت نشده است.