1_افزایش خود-هشیاری یا خود-آگاهی
خود-هشیاری یعنی آگاهی از حالات احساسی و فکری خود. مراقبه به شما کمک میکند خودتان را بهتر بشناسید و شما را با احساسات پنهان و سرکوبشدهتان مواجه میکند.
شما میتوانید با شناسایی این احساسات، آنها را رفع کنید و تنشهای عاطفی و مشکلات احساسیتان را از بین ببرید. احساساتِ رفع نشده ما را در یک چرخهی بیپایان و تکراری گیر میاندازند و باعث میشوند مدام اشتباهات یکسانی را تکرار کنیم. مراقبه به شما کمک میکند از شر این چرخهها رها شوید.
2_کاهش اضطراب و تنشهای عاطفی
زندگی در دوران مدرن جریان بیپایانی است از اتفاقات سریع و اضطرابآور. ما هر روز خبرهای مختلفی را میشنویم و هنوز از شوک یک خبر بیرون نیامدهایم که خبر بعدی از راه میرسد. افزایش سرعت زندگی باعث میشود دچار تنش عاطفی و مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی شویم. تحقیقات نشان میدهد که مراقبه میتواند به رفع تنشهای عاطفی و کاهش اضطراب کمک کند.
3_زندگی در لحظه
یکی از مهمترین فواید مراقبه این است که به درک لحظهی حال کمک میکند. مغز انسان مدام سعی میکند با بهرهگیری از تجربیات گذشته، احتمالات آینده را بررسی کند و به این ترتیب، عموماً از درک لحظهی حال غافل میماند.
در هنگام مراقبه با رهایی از حسرتهای گذشته و نگرانیهای آینده، میتوانید لحظهی حال را تجربه کنید و با تمرینات خاصی که در این دوره نیز به آنها پرداخته شده است، تجربهی لحظهی حال را وارد زندگی روزمرهتان کنید.
4_تغییر عادتها
در هنگام مراقبه، تغییرات قابل توجهی در امواج مغزی ایجاد میشود و برآیند این تغییرات به مراقبهگر کمک میکند بتواند عادتهای قدیمیاش را اصلاح کرده و عادتهای جدیدی در خودش ایجاد کند.