خورش مرغ و غوره یکی از غذاهای محلی بسیار خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه این خورش خیلی راحت است و با در اختیار داشتن کمترین امکانات میتوانید آن را در منزل طبخ کنید. ...
به این غذا امتیاز دهید
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه:
۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت:
۹۰ دقیقه
هر وعده مناسب برای:
۴ نفر
مواد تشکیل دهنده
مراحل آمادهسازی و پخت
مرحله 1
برای تهیه خورش غوره مسما خوشمزه در ابتدای کار بادمجان ها را شسته، سپس پوست شان را کاملا جدا می کنیم. در ادامه بادمجان ها را به صورت ورقه ای برش زده و درون یک کاسه حاوی آب و نمک می گذاریم.
مرحله 2
حالا اجازه می دهیم بادمجان ها به مدت ۳۰ دقیقه درون آب و نمک بمانند تا تلخی احتمالی آنها کاملا رفع شود. در ادامه تکه های ران و سینه مرغ را درون یک قابلمه مناسب قرار می دهیم، سپس به اندازه ای که روی آنها را بگیرد آب می افزاییم.
مرحله 3
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده و بدون آنکه آب جوش بیاید کف ران و سینه مرغ خارج شود، سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و آب درون قابلمه را کاملا دور می ریزیم. در ادامه ۱ عدد پیاز را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم.
مرحله 4
حالا پیاز، سیر، زنجبیل تازه و به همراه مقداری نمک و زردچوبه به قابلمه می افزاییم، سپس پوست هویج را جدا کرده و به صورت حلقه ای خرد می کنیم. در ادامه هویج را به قابلمه اضافه کرده و به اندازه ای که روی مواد را بگیرد آب می افزاییم.
مرحله 5
در ادامه مجددا قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم تکه های مرغ به مدت ۱ ساعت درون آب جوش بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان تکه های سینه و ران مرغ را از قابلمه خارج می کنیم.
مرحله 6
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم. در ادامه تکه های سینه و ران مرغ را به همراه مقداری زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند.
مرحله 7
در این مرحله تکه های گوشت مرغ را از تابه خارج کرده، سپس پیاز باقی مانده را به صورت ریز رنده می کنیم و به همان تابه که تکه های مرغ را سرخ کردیم می افزاییم. حالا پیاز را تفت می دهیم تا کاملا سرخ و طلایی شود.
مرحله 8
حالا رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود. در ادامه پوره گوجه فرنگی را از صافی رد کرده تا کاملا یکدست و یکنواخت شود، سپس به تابه می افزاییم.
مرحله 9
در ادامه مقداری نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به تابه اضافه کرده، سپس تفت می دهیم تا پوره گوجه فرنگی و ادویه ها کاملا سرخ شوند و پوره به روغن بیفتد. حالا آب درون قابلمه را از صافی رد می کنیم تا کاملا یکدست شود.
مرحله 10
زمانی که پوره گوجه فرنگی سرخ شد، آب مرغ را به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم سس جوش بیاید، سپس تکه های سینه و ران مرغ را درون تابه می چینیم. در ادامه گوجه فرنگی را شسته و به دو قسمت تقسیم می کنیم.
مرحله 11
حالا گوجه فرنگی ها را درون تابه حاوی سس قرار داده و اجازه می دهیم تکه های مرغ به مدت ۱۰ دقیقه درون سس بجوشند. در ادامه بادمجان ها را با آب سرد آبکشی کرده و اجازه می دهیم آب اضافی شان کاملا خارج شود.
مرحله 12
حالا یک تابه جداگانه روی حرارت متوسط قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم. در ادامه بادمجان های ورقه ای را درون تابه قرار داده و دو طرف شان را کاملا سرخ کرده، سپس از تابه خارج می کنیم.
مرحله 13
پس از گذشت ۱۰ دقیقه بادمجان های سرخ شده را به همراه غوره به تابه اضافه می کنیم، سپس درب آنرا بسته و اجازه می دهیم سس کاملا غلیظ شود. زمانی که سس غلیظ شد، خورش را به همراه پلو زعفرانی سرو می کنیم. نوش جان.
نظرات