طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی


clapping

۰ نفر این غذا را پسندیده اند

cooking

۰ نفر این غذا را پخته اند


به این غذا امتیاز دهید


هایده ابراهیم زاده

هایده ابراهیم زاده

مشاهده پروفایل

به این غذا امتیاز دهید

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

clapping

۰

cooking

۰

دلمه گوجه فرنگی

clapping

دمت گرم

cooking

منم پختم

diary

دفترچه

share

اشتراک


از جمله غذاهای مجلسی و خوشمزه و لذیذ ایرانی دلمه ها هستند که برای پیش غذا و یا وعده غذایی شام و ناهاربسیار مناسب هستند.

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه
۲۵ دقیقه

مدت زمان پخت
۴۵ دقیقه

هر وعده مناسب برای
۵ نفر


مراحل آماده سازی و پخت

مرحله 1

در ابتدا 100 گرم لپه را که از شب گذشته در آب خیسانده بودیم( تا نفخ آن گرفته شود و نیز زودتر بپزد) را در داخل یک قابلمه همراه با کمی آب و نمک می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم و آن را روی شعله ملایم گاز می گذاریم و اجازه می دهیم تا لپه نیم پز شود.

مرحله 2

سپس در این مرحله2 لیوان برنج را که از چند ساعت قبل در اب نمک خیس کرده بودیم را درون قابلمه ای حاوی آب جوش می ریزیم .قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم و اجازه می دهیم تا برنج با کمی نمک و روغن مایع داخل قابلمه بجوشد سپس آن را آبکش می کنیم بطوری که وقتی برنج را بین دو دست فشار می دهیم اطرافش نرم و مغز آن کمی خام باشد بعد آبکشی برنج را کنار میگذاریم.

مرحله 3

سپس در این مرحله 1 عدد پیاز را با آب شسته و پوست می کنیم و با چاقو به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم. داخل یک تابه کمی روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن خوب داغ شد پیازها را در روغن تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود.

مرحله 4

سپس در این مرحله وقتی پیاز سرخ شد 200 گرم گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم .سپس 2قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه ریخته و با گوشت مخلوط می کنیم تا بوی خامی رب گرفته شود . بلافاصله 1حبه سیر را با سیر خرد کن له می کنیم و داخل تابه می ریزیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم.

مرحله 5

سپس در این مرحله سبزیهای تازه را که شامل ترخون و مرزه و نعناع می باشند با آب خوب می شوریم و به صورت خیلی ریز با چاقو یا ساطورخردمی کنیم و به تابه گوشت و پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا سبزیها تغییر رنگ دهند.

مرحله 6

سپس در این مرحله لپه نیم پز شده و نمک و فلفل را به مقدار دلخواه به گوشت اضافه می کنیم و در تابه را می بندیم و 10 دقیقه مواد را روی شعله ملایم گاز می گذاریم و سپس برنج آبکش شده را به گوشت و پیاز و لپه اضافه می کنیم و کمی هم می زینم تا مخلوط شوند. اکنون مواد داخل دلمه ما ( مایه دلمه) آماده است.

مرحله 7

سپس در این مرحله بالای گوجه فرنگی را می بریم و با کمک یک قاشق غذاخوری داخل گوجه را خالی می کنیم.

مرحله 8

سپس در این مرحله سس دلمه را تهی می کنیم برای این کار1 عدد پیاز را با چاقو به صورت ریز خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود و 2 قاشق غذاخوری رب گوجه و کمی نمک فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و همچنین داخل گوجه ها را که با قاشق خالی کرده ایم به تابه پیازها اضافه می کنیم و همراه با نصف لیوان آب جوش روی شعله گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا غلیظ شود.

مرحله 9

سپس در این مرحله ا قاشق ازمایه دلمه آماده شده را داخل گوجه فرنگی که داخلش را خالی کرده ایم می گذاریم و سر گوجه را می بندیم.

مرحله 10

سپس در این مرحله دلمه های گوجه فرنگی پر شده با مواد را داخل سس قرار می دهیم و 20 دقیقه روی گاز بپزد. اکنون دلمه ما اماده است آن را در ظرف مناسب می ریزیم و برای وعده شام میل می کنیم.

استاندارد آمریکا

جدول ارزش غذایی دلمه گوجه فرنگی

ارزش غذایی

میزان سرو 1 وعده غذایی کامل : 100 گرم

میزان در هر وعده درصد نیاز روزانه
کالری ۱۱۲.۰۶ - %
چربی کل ۲.۸۰ - %
    چربی اشباع شده ۰.۵۱ - %
    چربی ترانس ۰.۱۴ - %
کلسترول ۳.۹۲ - %
سدیم ۱۱۲.۰۴ ۷ %
کربوهیدرات کل ۱۸.۳۶ ۱۴ %
    فیبر رژیمی ۱.۶۵ - %
    قند ۱.۲۳ - %
پروتئین ۳.۷۴ ۷ %
ویتامین A ۱۷۵.۰۹ ۱۹ %
کلسیم ۳۳.۴۰ ۳ %
برای مشاهده وارد شوید

نظرات

برای ثبت نظر وارد شوید

تاکنون هیچ نظری برای این غذا ثبت نشده است.