چکیده :
ماهی سالمون یکی از مغذی ترین غذاهای روی کره زمین است. این ماهی چرب محبوب نه تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه در برخی موارد می تواند برخی از عوامل خطر برای چندین بیماری مختلف را کاهش دهد. در اینجا 8 مزیت شگفت انگیز سالمون برای سلامتی آورده شده است که در ادامه می خوانید
1. سرشار از اسیدهای چرب امگا 3
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره بلند ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است.
برخلاف بسیاری از چربیهای دیگر، چربیهای امگا 3 «ضروری» در نظر گرفته میشوند، به این معنی که باید آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنید زیرا بدن شما نمیتواند آنها را ایجاد کند.
به طور کلی، اکثر سازمان های بهداشتی توصیه می کنند که بزرگسالان سالم حداقل 250 تا 1000 میلی گرم EPA و DHA ترکیبی در روز دریافت کنند. EPA و DHA با چندین فواید سلامتی چشمگیر مانند کاهش التهاب، کاهش فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود عملکرد سلولهایی که شریانهای شما را پوشاندهاند، در ارتباط است.
یک بررسی نشان داد که استفاده مداوم از مکمل های EPA و DHA می تواند به طور قابل توجهی عملکرد شریان را بهبود بخشد، به خصوص در افرادی که سیگار می کشند، اضافه وزن دارند یا سطح کلسترول بالا یا سندرم متابولیک دارند.
2. منبع عالی پروتئین
ماهی سالمون سرشار از پروتئین باکیفیت است. مانند چربی های امگا 3، پروتئین نیز یکی دیگر از مواد مغذی ضروری است که باید از رژیم غذایی خود دریافت کنید. پروتئین تعدادی نقش مهم در بدن ایفا می کند، از جمله کمک به بهبودی بدن پس از آسیب، محافظت از سلامت استخوان و حفظ توده عضلانی در طول کاهش وزن.
علاوه بر این، مطالعات نشان دادهاند که دریافت این چربیهای امگا 3 از ماهی، سطوح بدن را به همان اندازه موثر با مکملهای روغن ماهی افزایش میدهند.
در مورد میزان مصرف ماهی، مصرف حداقل دو وعده ماهی سالمون در هفته می تواند به تامین نیازهای اسید چرب امگا 3 شما کمک کند.
3. منبع خوب پتاسیم
ماهی سالمون سرشار از پتاسیم است. این به ویژه در مورد ماهی قزل آلا وحشی صادق است که 13 درصد از ارزش روزانه توصیه شده را در هر 3.5 اونس (100 گرم)، در مقابل 8 درصد ماهی آزاد پرورشی تامین می کند.
در واقع، ماهی قزل آلا وحشی حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به مقدار معادل یک موز متوسط است که تنها 9 درصد از ارزش روزانه توصیه شده را تامین می کند.
پتاسیم به مدیریت فشار خون شما کمک می کند. همچنین خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. یک بررسی نشان داد که مکمل پتاسیم به طور قابل توجهی سطح فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش می دهد، به ویژه برای کسانی که مقادیر زیادی سدیم مصرف می کنند.
4. سرشار از سلنیوم
سلنیوم یک ماده معدنی است که در خاک و برخی غذاها یافت می شود. مطالعات نشان دادهاند که سلنیوم به محافظت از سلامت استخوانها کمک میکند، آنتیبادیهای تیروئید را در افراد مبتلا به بیماری خودایمنی تیروئید کاهش میدهد و ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
مصرف ماهی قزل آلا و سایر غذاهای دریایی با سلنیوم بالا سطح سلنیوم خون را در افرادی که رژیم غذایی آنها دارای این ماده معدنی کم است، بهبود می بخشد.
یک مطالعه قدیمی نیز نشان می دهد که سطح سلنیوم خون در افرادی که دو وعده ماهی سالمون در هفته مصرف میکنند نسبت به افرادی که کپسولهای روغن ماهی حاوی سلنیوم کمتری مصرف میکنند، به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
5. حاوی آستاگزانتین است
آستاگزانتین ترکیبی است که با چندین اثر قدرتمند سلامتی مرتبط است. آستاگزانتین بهعنوان عضوی از خانواده آنتیاکسیدانهای کاروتنوئید، رنگ قرمز مشخصی به ماهی سالمون میدهد.
به نظر می رسد آستاگزانتین با کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) و افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
برخی تحقیقات همچنین نشان میدهند که آستاگزانتین ممکن است التهاب را کاهش دهد، استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و از تجمع پلاکهای چربی در شریانها محافظت کند، که به طور بالقوه میتواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
علاوه بر این، اعتقاد بر این است که آستاگزانتین با اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی قزل آلا برای محافظت از مغز و سیستم عصبی در برابر التهاب کار می کند.
آستاگزانتین حتی ممکن است به جلوگیری از آسیب پوست کمک کند و به شما کمک کند جوان تر به نظر برسید.
6. ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
خوردن ماهی سالمون به طور منظم ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی کمک کند. این تا حد زیادی به دلیل توانایی ماهی قزل آلا در افزایش سطح اسیدهای چرب امگا 3 در خون است. بسیاری از افراد در خون خود اسیدهای چرب امگا 6 زیادی نسبت به امگا 3 دارند.
تحقیقات نشان می دهد که وقتی تعادل این دو اسید چرب به هم می خورد، خطر بیماری قلبی افزایش می یابد. در یک مطالعه قدیمی، مصرف دو وعده ماهی آزاد پرورشی در هفته باعث افزایش سطح امگا 3 خون 8 تا 9 درصد و کاهش سطح امگا 6 پس از 4 هفته شد.
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی ممکن است با سطوح پایین تر تری گلیسیرید و چندین عامل خطر دیگر برای بیماری قلبی مرتبط باشد.
7. ممکن است برای مدیریت وزن مفید باشد
مصرف مکرر ماهی آزاد می تواند به کاهش وزن و حفظ آن کمک کند در واقع مانند سایر غذاهای پر پروتئین، به تنظیم هورمون هایی که اشتها را کنترل می کنند و به شما احساس سیری می دهند کمک می کند.
علاوه بر این، میزان متابولیسم شما پس از خوردن غذاهای غنی از پروتئین، مانند ماهی قزل آلا، در مقایسه با سایر غذاها بیشتر افزایش می یابد.
تحقیقات نشان می دهد که چربی های امگا 3 موجود در سالمون و سایر ماهی های چرب ممکن است باعث کاهش وزن و کاهش چربی شکم در افرادی شود که اضافه وزن دارند.
8. می تواند به مبارزه با التهاب کمک کند
ماهی قزل آلا می تواند یک سلاح قدرتمند در برابر التهاب باشد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که التهاب علت اصلی بیشتر بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی، دیابت و سرطان است.
چندین مطالعه نشان دادهاند که خوردن ماهی بیشتر به کاهش نشانگرهای التهاب در افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماریها و سایر بیماریها کمک میکند.
در واقع، یک مطالعه روی 4105 نفر نشان داد که مصرف مکرر ماهی با سطوح پایینتر گلبولهای سفید خون، که اغلب به عنوان معیاری برای التهاب مزمن استفاده میشوند، مرتبط است. بر اساس بررسی دیگری، مکمل روغن ماهی به طور قابل توجهی سطوح چندین نشانگر خاص التهاب از جمله CRP، IL-6 و TNF-a را کاهش می دهد.