نان یک غذای محبوب است اما برای کسی که دیابت دارد، تصمیم گیری درباره این که بهترین نان برای دیابت کدام است، شاید کمی پیچیده باشد.
اغلب نانها کربوهیدرات بالایی دارند، بعضی از آنها ممکن است بیش از حد فرآوری شده باشند و سرشار از قند باشند.
اما انوع سالم تری از نان هم وجود دارد که میتواند بخشی از برنامه غذایی سالم یک فرد مبتلا به دیابت باشد.
اگر میخواهید بدانید کدام نانها برای مدیریت دیابت بهتر هستند و چه نانی برای دیابت مضر است، این مقاله به شما کمک میکند.
بهترین نان برای دیابتیها چیست؟
خوردن غذای سالم به حفظ سطح قند خون در محدوده سالم کمک میکند و یک بخش ضروری از کنترل دیابت است.
همه انواع نان برای مبتلایان به دیابت مناسب نیست، برای مثال نانی که از غلات فرآوری شده تهیه میشود باعث افزایش قند خون در یک مدت کوتاه پس از مصرف نان میشود.
اگر دیابت دارید هنگام انتخاب بهترین نان برای دیابت، باید چند نکته را در نظر داشته باشید.
نوع نانی که انتخاب میکنید باید از غلات کامل تهیه شده باشد، بدون قند اضافه و دارای حداقل ۳ گرم فیبر در هر وعده باشد.
همچنین یک الی دو ساعت بعد از مصرف نان قند خون خود را اندازه بگیرید تا متوجه تاثیرات آن روی سطح گلوکز خون خود شوید.
پس شاید بپرسید چه نانی برای دیابت خوبه؟ یا بهترین نان برای دیابتیها چیست؟ در ادامه با انواع نان برای دیابت و ویژگیهای آنها آشنا خواهید شد.
نان جو برای دیابت
آیا نان جو برای دیابت خوب است؟ نان جو سبوس دار منبع خوبی از فیبر به ویژه نوعی فیبر محلول به نام گلوکان است. این فیبر به کاهش سرعت جذب قند در دستگاه گوارش کمک میکند.
همچنین تاثیر خوبی در کنترل سطح قند خون دارد و میتواند بهترین نان برای دیابت باشد. به علاوه عملکرد منظم دستگاه گوارش را هم تنظیم میکند.
فیبر موجود در نان جو با ایجاد احساس سیری بیشتر، در کمک به کاهش وزن هم موثر است.
با این حال ممکن است برای بعضی از مبتلایان به دیابت مناسب نباشد؛ جو حاوی گلوتن است و برای مبتلایان به آلرژی و سلیاک مضر است و توصیه نمیشود.
نان سبوس دار برای دیابت
نان سبوس دار نانی است که از دانه کامل گندم تهیه میشود به این معنی که همه مواد مغذی و فیبر موجود در لایه سبوس و جوانه گندم را در خود حفظ کرده است.
نان سبوس دار نه تنها بهترین نان برای دیابت است بلکه برای تمام افراد میتواند یک انتخاب سالم باشد.
این نان به تنظیم سطح قند خون کمک میکند، شاخص گلیسمی پایینی دارد و به آهستگی روی سطح گلوکز خون تاثیر میگذارد.
با این حال در مصرف این نوع نان هم نباید زیاده روی کنید چرا که مقادیر زیاد آن باعث بالارفتن قند خون میشود.
مطلب پیشنهادی:
بهترین ناهار برای دیابتی ها + میزان قند خون بعد از ناهار
مرداد ۲۹, ۱۴۰۳نان تست سبوس دار برای دیابت
نان تست سبوس دار برای دیابت مفید است و یکی از شکلهای پر مصرف این نوع نان است. هر عدد نان تست معادل یک وعده کربوهیدرات است که شمارش مصرف کربوهیدرات روزانه را ساده تر میکند.
نان تست سبوس دار به دلیل داشتن فیبر، اشتها را کاهش میدهد. این موضوع روی کنترل سطح قند خون، حساسیت به انسولین و کاهش وزن که به دیابت هم مرتبط هستند، تاثیرات خوبی دارد.
نان هفت غله برای دیابت
نان هفت غله یک نوع نان خوش طعم و البته بسیار مغذی است، این نان از هفت نوع غلات مثل جو، بذر کتان، آرد چاودار، تخمه کدو و آفتابگردان تهیه میشود.
نان هفت غله برای دیابت هم فواید زیادی دارد، این نوع نان کربوهیدرات کم، شاخص گلیسمی پایین و فیبر بالادارد در نتیجه برای بیماران دیابتی یک انتخاب مناسب است.
نان سنگک برای دیابت
نان سنگک یکی از نانهای محبوب سنتی است. اما آیا نان سنگک برای دیابت خوب است؟ بله نان سنگک یک گزینه بسیار عالی برای مبتلایان به دیابت است. این نان شاخص گلیسمی پایینی دارد و به کنترل قند خون کمک میکند.
ارزیابیها نشان میدهند نوسانات قند خون دو ساعت بعد از مصرف نان سنگک، بسیار کمتر از دیگر نانها مثل نان باگت و لواش بوده است.
نان لواش برای دیابت
نان لواش برای دیابت یک انتخاب ناسالم است، این نان از آرد سفید فرآوری شده و بدون سبوس تهیه میشود.
معمولا این نوع نانها به سرعت هضم شده و سطح قند خون را هم سریعا بالا میبرند. همچنین ارزش غذایی ندارد و مصرف آن مشابه مصرف قند وشکر است.
یکی از عوامل افزایش وزن هم مصرف نانهای سفید مثل لواش و باگت است که کالری بالایی دارند بدون اینکه هیچ ماده مغذی داشته باشند.
بنابراین برای کسی که به دیابت مبتلاست بهتر است نان لواش و دیگر نانهای مشابه آن را مصرف نکند و انواع نان سبوس دار را جایگزین آنها کند.
آیا نان بربری برای دیابت مضر است؟
آیا نان بربری برای دیابت مضر است؟ باید بگوییم اگر نان بربری از آرد سبوس دار تهیه شده باشد، نه تنها مضر نیست بلکه انتخاب خوبی برای بیمار دیابتی است.
این نوع نان بربری شاخص گلیسمی پایین دارد و باعث بالارفتن سطح قند خون نمیشود.
اما اگر نان بربری از آرد سفید و بدون سبوس تهیه شود میتواند باعث افزایش سریع سطح قند خون میشود.
کدام نان قند کمتری دارد؟
همانطور که میدانید کربوهیدراتها در بدن تجزیه شده و به گلوکز یا همان قند تبدیل میشوند.
کربوهیدراتها در بسیاری از مواد غذایی وجود دارند از جمله انواع غلات، میوهها و سبزیجات. حذف کامل کربوهیدرات برای مبتلایان به دیابت واقع بینانه، سالم و حتی ضروری نیست.
بلکه تنها لازم است مصرف کربوهیدرات خود را مدیریت کنند و انتخابهای مناسبی داشته باشند.
نان سبوس دار و نانی که از غلات کامل تهیه میشود معمولا کربوهیدرات کمتر و شاخص گلیسمی پایین تری دارد و بهترین نان برای دیابت است مثل نان تست سبوس دار.
مطلب پیشنهادی:
بهترین نوشیدنی برای دیابتی ها | نوشیدنی های مفید برای دیابت
شهریور ۲۴, ۱۴۰۳سخن پایانی
نان در بسیاری از کشورها غذای اصلی مردم را تشکیل میدهد. نانها انواع مختلفی دارند و افراد دیابتی هم میتوانند نان را در رژیم غذایی خود داشته باشند.
برای انتخاب بهترین نان برای دیابت، باید نکاتی را در نظر داشته باشید؛ نان از غلات کامل تهیه شود، بدون قند اضافه و حاوی فیبر بالا باشد.
این نوع نان مثل انواع نان سبوس دار، تاثیری در بالارفتن قند خون ندارد بلکه به تنظیم آن هم کمک میکند.
سوالات متداول
آیا نان جودوسر برای دیابت خوب است؟
بله نان جو دوسر شاخص گلیسمی پایین و در حدود ۵۵ دارد و یکی از محصولات سالم در رژیم غذایی دیابت است.
کدام نان برای دیابت خوب است؟
انواع نان سبوس دار و نان غلات مثل نان سنگک، نان تست سبوس دار و نان جو برای دیابت خوب است.
برای دیابت نان بهتر است یا برنج؟
اگر نان از نوع سبوس دار و دارای کربوهیدرات پایین باشد برای دیابت بهتر است و قند کمتری نسبت به برنج دارد.
آیا نان لواش برای دیابت مضر است؟
نان لواش به دلیل اینکه از آرد سفید بدون سبوس تهیه میشود، سریع هضم شده و باعث بالا رفتن سریع قند خون میشود، به همین دلیل برای دیابت مضر است.
آیا نان سنگک قند دارد؟
نان سنگک نوعی نان سنتی است که از آرد سبوس دار گندم تهیه میشود به همین دلیل کربوهیدرات کمتری دارد و اگر به اندازه مصرف شود قند خون را تنظیم میکند.