صفحه اصلی > دیابت و رژیم های غذایی : لیست صبحانه برای دیابتی ها + دیابتیها صبحانه چه بخورند

لیست صبحانه برای دیابتی ها + دیابتیها صبحانه چه بخورند

لیست صبحانه برای دیابتی ها  

فهرست مطالب

داشتن یک لیست صبحانه برای دیابتی ها امری ضروری و مفید است. زیرا دیابت یک بیماری متابولیک است و تحت تاثیر مستقیم غذای مصرفی شماست. صبحانه اولین وعده غذایی روزانه است که بسیاری از افراد به علت مشکل در مدیریت زمان، آن را حذف می‌کنند.

در این مقاله از مجله سلامتی من ابتدا به این خواهیم پرداخت که بهتر است دیابتی ها صبحانه چه بخورند و سپس یک لیست صبحانه برای دیابتی ها، با ۶۰ آیتم غذایی پیشنهاد خواهیم داد تا بتوانند با استفاده از آن برای وعدهٔ صبحانه برنامه ریزی کرده و آن را حذف نکنند.

دیابتیها صبحانه چه بخورند

دیابتیها صبحانه چه بخورند

دیابتی ها، چه برای کنترل قند خونشان از قرص استفاده کنند و چه از انسولین، نخستین دوز دارویی دریافتی شان مربوط به صبح است! برای جلوگیری از افت قند خون، این دارو ها بهتر است بلافاصله قبل و یا همراه صبحانه مصرف شوند.

بنابراین اینکه دیابتی ها چه بخورند و چقدر بخورند در وعده صبحانه بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر کنترل قند خون دارد! بهترین صبحانه برای افراد دیابتی، یک صبحانه ترکیبی شامل غلات، پروتئین و چربی است! در حالی که آیتم های زیادی با این مشخصات وجود دارند، بیشتر دیابتی ها همواره به دنبال صبحانه‌های تکراری می‌روند.

برخی ترکیبات معمول در رژیم ایرانی، مثل چایی شیرین اصلا برای دیابتی‌ها مناسب نیست! از طرفی مصرف هر روزه‌ی تخم مرغ آبپز می‌تواند باعث دلزدگی شود! بنابراین داشتن لیست صبحانه برای دیابتی ها می‌تواند در کنترل قند خون و احساس بهتر به کمک کند!

اگر به یک رژیم مناسب برای کنترل دیابت نیاز دارید پیشنهاد میکنیم لیست غذای دیابتی ها pdf که وبسایت سلامتی من بطور رایگان قرار داده است را دانلود نمایید.

بهترین صبحانه برای افراد دیابتی چیست؟

بهترین صبحانه برای افراد دیابتی چیست؟

می‌توان گفت بهترین صبحانه برای افراد دیابتی یک منبع خوب و کامل از پروتئین مانند تخم مرغ، ماست یا شیر کم‌چرب است! این مواد غذایی تمام آمینو اسید‌های ضروری را دارند. مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ هیچ مشکلی برای پروفایل لیپیدی دیابتی ها به وجود نخواهد آورد.

از طرفی مصرف شیر غنی شده با ویتامین D و ماست‌های پروبیوتیک می‌تواند تاثیرات خوبی بر کنترل عوارض ناشی از دیابت و سندرم متابولیک داشته باشد.

دقت کنید که میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی می تواند یکی از شاخص‌های تعیین کننده برای کیفیت وعده غذایی باشد. قند خون بعد از گذشت دو ساعت بهتر است در حدود ۱۵۰ باشد! بهتر است لیست صبحانه برای دیابتی ها با توجه به این شاخص تنظیم شود.

مطمئن باشید که غذاهای شیرین (مثل شکر، مربا، عسل و خرما) و همچنین لبنیات پرچرب (مانند خامه، کره، سرشیر و…) کنترل و تنظیم قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی را با مشکل مواجه خواهند کرد.

مطلب پیشنهادی:

لیست صبحانه برای دیابتی ها  

لیست صبحانه برای دیابتی ها

بعد از ارائه این توضیحات نوبت به معرفی چند صبحانه برای افراد دیابتی و فشار بالا است.

بسیار خوب، با توجه به اطلاعاتی که از منابع مختلف به دست آوردیم، ۶۰ پیشنهاد صبحانه مناسب برای افراد مبتلا به دیابت را به شما ارائه می‌دهیم. این پیشنهادات بر اساس اصول تغذیه‌ای مناسب برای دیابتی‌ها تنظیم شده‌اند که شامل فیبر بالا، پروتئین و چربی‌های سالم هستند و به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کنند.

1. املت سبزیجات با نان سبوس‌دار 

۲. جو دوسر با شیر کم‌چرب و چند عدد توت‌ خشک 

۳. اسموتی اسفناج و موز با دانه‌ چیا

۴. تخم مرغ آب‌پز با نان تست سبوس‌دار و روغن زیتون 

۵. ماست یونانی کم‌چرب با گردو و دارچین

۶. ساندویچ پنیر کم‌چرب و گوجه با نان کامل

۷. اسموتی کاسه ای با ماست، میوه‌های کم قند مثل سیب و توت فرنگی و دانه‌های کدو

۸. کوکوی سبزی با سبزیجات فصل

۹. پنکیک جو دوسر با توت‌ فرنگی تازه

۱۰. نان تست کامل با کره بادام زمینی بدون شکر و موز نازک شده

۱۱. فریتاتای سبزیجات با پنیر کم‌چرب

۱۲. اسموتی پروتئینی با شیر بادام و اسفناج

۱۳. بلغور جو با شیر کم‌چرب و دارچین 

۱۴. ساندویچ تخم مرغ و خیار با نان کامل و سس پیاز و روغن زیتون

۱۵. ماست با سیب و گردو و دارچین

۱۶. کینوا با شیر و میوه‌های خشک کم شیرین

۱۷. املت سفیده تخم مرغ با اسفناج و قارچ 

۱۸. اسموتی توت فرنگی و ماست با دانه کتان

۱۹. نان پیتا کامل با حمص و خیار

۲۰. پودینگ چیا با شیر بادام و توت‌ فرنگی

۲۱. توست تخم مرغ با سس پستوی کم‌چرب خانگی

۲۲. اسموتی سبز با اسفناج، خیار و سیب

۲۳. املت سفیده تخم مرغ با پنیر کم‌چرب و گوجه 

۲۴. جو پرک با شیر سویا و میوه‌های کم قند

۲۵. ساندویچ مرغ گریل با سبزیجات تازه

۲۶. اسموتی کاسه ای با ماست یونانی و گرانولای کم شکر

۲۷. نان تست کامل با پنیر کاتیج و گردو

۲۸. کوکوی سیب زمینی کم روغن با سبزیجات

۲۹. پنکیک بادام با توت‌های تازه

۳۰. ساندویچ تن ماهی با خیار و کاهو

۳۱. فرنی جو دوسر با شیر کم‌چرب و دارچین

۳۲. اسموتی هویج و زنجبیل با ماست

۳۳. تخم مرغ همزده با شیر و اسفناج و قارچ

۳۴. نان پیتا کامل با مرغ گریل و سبزیجات

۳۵. پودینگ چیا با شیر نارگیل و میوه‌های کم قند

۳۶. املت سبزیجات با پنیر فتا کم‌چرب

۳۷. اسموتی کاسه ای با ماست یونانی و کمی کشمش

۳۸. ساندویچ پنیر گردو سبزی و گوجه با نان کامل

۳۹. جو پرک با شیر بادام و تکه‌های سیب

۴۰. کینوا با شیر سویا و دانه‌های کدو

۴۱. توست کامل با ارده خام و موز نازک شده

۴۲. اسموتی اسفناج و آناناس با دانه‌های چیا

۴۳. املت سفیده تخم مرغ با سبزیجات گریل شده

۴۵. ساندویچ سینه بوقلمون با خردل و سبزیجات

۴۶. فریتاتای سبزیجات با پنیر پارمزان کم‌چرب

۴۷. اسموتی توت و اسفناج با پروتئین وی

۴۸. فرنی برنج قهوه‌ای با شیر کم‌چرب و دارچین

۴۹. بلغور جو با شیر بادام و دانه‌های کدو

۵۰. کوکوی سبزی با ماست کم‌چرب

۵۱. پنکیک جو دوسر با کره بادام و توت‌فرنگی

۵۲. اسموتی هندوانه و خیار با نعناع

۵۳. املت سفیده تخم مرغ با پنیر فتا و گوجه

۵۴. ساندویچ سالمون دودی با پنیر خامه‌ای کم‌چرب

۵۵. پودینگ چیا با شیر بادام و پودر کاکائو

این پیشنهادات متنوع هستند و می‌توانند به افراد دیابتی کمک کنند تا صبحانه‌های سالم و متعادلی داشته باشند. به یاد داشته باشید که بهترین صبحانه برای افراد دیابتی شامل فیبر بالا، پروتئین و چربی‌های سالم است که به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کند.

صبحانه برای افراد دیابتی و فشار بالا  

صبحانه برای افراد دیابتی و فشار بالا  

با اینکه مصرف صبحانه به تمامی گروه ها توصیه می شود، صبحانه برای افراد دیابتی و فشار بالا ضروری ترین وعده است. زیرا داروهای کاهنده فشار خون و قند خون غالبا باید صبح ها و قبل از صبحانه مصرف شوند. به همین علت، حذف یا مصرف نابه هنگام صبحانه در این بیماری‌ها باعث به هم خوردن سیستم متابولیک بدن می‌شود.

البته صبحانه برای افراد دیابتی و فشار بالا باید با توجه به نیازهای تغذیه‌ای بیمار طراحی شود. کنترل مقدار کربوهیدارت، کالری و مقدار سدیم مصرفی در هر وعده غذایی، از جمله صبحانه برای مدیریت این بیماری‌ها و بهبود اثر بخشی داروها بسیار مهم است.

استفاده از منابع خوب پروتئین مانند پنیرهای کم نمک و تخم مرغ، به همراه سبزیجات پرپتاسیم مثل گوجه فرنگی، خیار با پوست و سبزیجات سبزبرگ، برای کنترل همزمان قندخون و فشار خون توصیه می‌شود.

در لیست صبحانه برای دیابتی ها، مواردی که شامل اسفناج و تخم مرغ هستند، بهترین انتخاب ها برای تنظیم میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی هستند.

مطلب پیشنهادی:

صبحانه دیابتی در بارداری

صبحانه دیابتی در بارداری

دیابت بارداری (GDM) یک از اختلالات متابولیکی شایع در دوران بارداری است که به علت تغییرات هورمونی رخ می‌دهد. دیابت بارداری یکی از حساس‌ترین موقعیت‌های پزشکی است که نظارت کامل متخصص تغذیه بر رژیم غذایی مادر را می‌طلبد.

با اینکه در رژیم درمانی دیابت نوع ۱ و ۲ استفاده از قند ساده در حد کنترل شده مجاز است، در دیابت بارداری مادر به حذف تمام منابع قندهای ساده تشویق می‌شود.

اگر در مرحلهٔ دیابت یا پیش دیابت بارداری قرار دارید و قندخونتان کمی بالا رفته، نگرانی زیادی لازم نیست! باید به شما بگویم که حساسیت های روانی این دوران باعث می‌شود افراد با دقت بالاتری رژیم غذایی خود را رعایت کنم و طبق پیگیری‌های ما تمام کیس‌های دیابت بارداری موفق شده اند که با رژیم‌غذایی قند خود را کنترل کرده و حاملگی بی خطری را پشت سر گذاشته اند.

باید گفت که حتی بسیاری از مادران بعد از گذراندن این دوران تاثیرات خوب رژیم را بر اصلاح الگویی غذایی شان حفظ کرده اند و بعد از زایمان، سبک غذایی سالم‌تری را پیش گرفته اند.

صبحانه دیابتی در بارداری همانطور که گفتیم باید با دقت بیشتری رعایت شود. ساعت مصرف صبحانه و میزان کل کربوهیدرات دریافتی باید با توجه به وزن مادر و تعداد جنین و هفتهٔ بارداری مشخص شود. بنابراین با اینکه تمام غذا های موجود در این لیست صبحانه برای دیابتی ها کاملا مناسب مادران باردار دیابتی هستند، برای تنظیم مقدار مصرف حتما باید با متخصص تغذیه مشورت کنید.

خصوصا که گاهی علت بالا رفتن قند خون بعد از صبحانه در مادران دیابتی، چیزی به غیر از رژیم غذایی است! بنابراین چون در زمان بارداری مهلت زیادی برای آزمون و خطا نداریم، مشورت با کارشناس تغذیه را به هیچ عنوان عقب نیندازید و به فردا موکول نکنید.

میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی

میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی

میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی نباید خیلی بالا باشد! البته اگر دارو های کاهنده قند خون را قبل یا همراه وعده صبحانه مصرف می‌کنید. میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی به طور کلی دو چیز را نشان می‌دهد: ۱. اثر بخشی داروی تجویزی پزشک بر روی بدن شما چگونه است. ۲. کفایت رژیم غذایی شما برای تنظیم قند خونتان چگونه است.

قند خون بعد از صبحانه در افراد عادی باید زیر ۱۵۰ باشد. بنابراین انتظارمان از بیماران با دیابت کنترل شده هم همین میزان قند خون است. اما در عمل این هدف فقط در دیابت بارداری و افرادی که به تازگی دیابتشان تشخیص داده شده محقق می‌شود.

در افراد بالای ۵۰ سال که رژیم غذایی را برای مدت طولانی رعایت نکرده اند، قند بعد از صبحانه حتی اگر ۱۸۰ باشد هم مورد قبول است.

البته در صورت استفاده از لیست صبحانه که برای دیابتی ها به طور اختصاصی شخصی سازی شده باشد، ممکن است تا ۱۶۰ هم پایین بیاید. اما مشکل اصلی در این افراد همین است که رژیم را کامل رعایت نمی‌کنند.

اگر میزان قند خون بعد از صبحانه در افراد دیابتی خوب تنظیم شده باشد، نشان دهندهٔ این است که رژیم‌غذایی به خوبی با داروها هماهنگ است و بهترین ترکیب رژیم و دارو با توجه به ویژگی‌های بدن شما طراحی شده.

علت بالا رفتن قند خون بعد از صبحانه

اما علت بالا رفتن قند خون بعد از صبحانه چیست؟ هر وعده غذایی حاوی موادی است که قابلیت تولید انرژی در بدن را دارند. گلوکز یا همان قند سوخت رایج بدن است. مواد غذایی برای اینکه به مصرف بدن برسند تبدیل به گلوکز می شوند. اما این تبدیل نه در لوله گوارش، که در کبد اتفاق می افتد!

بنابراین بلافاصله بعد از صرف صبحانه، افزایش قند خون تنها مربوط به ورود گلوکز ناشی از مواد غذایی قندی به خون است! انواع نان و حبوبات، شکر و عسل و مربا، حاوی قند خالص هستند که باعث افزایش فوری قند خون میشوند.

باقی مواد غذایی، مثل پنیر که یک غذای پروتئینی است و یا کره و خامه که اسید چرب دارند، طول می‌کشد تا تبدیل به گلوکز شوند و قند خون را بالا ببرند! بنابراین برای به دست آوردن کفایت واقعی وعده‌های غذایی باید حداقل دو ساعت صبر کنید و به بدن خون زمان بدهید که مواد غذایی را به کبد ببرد و آنها را تبدیل به سوخت رایج بدن یعنی گلوکز بکند!

بنابر این یک وعده پرچرب مثل کره و پنیر، با اینکه ممکن است بعد از ۱۰ دقیقه قند خون را خیلی افزایش ندهد، با گذشت دو ساعت افزایش واقعی قند خون را نشان می‌دهد و به علت کالری بالای کره، غذای غیر رژیمی و ناسالمی حساب می‌شود.

اگر تا به اینجای مطلب همراه ما بوده‌اید پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین ناهار برای دیابتی ها را نیز از دست ندهید.

نتیجه گیری

از آنجا که دیابت تحت تاثیر مستقیم رژیم غذایی است، اولین گام برای کنترل این بیماری برنامه‌ریزی غذایی است. در نتیجه بهتر است یک لیست صبحانه، ناهار و شام برای خود داشته باشید که به طور اختصاصی برای دیابتی ها طراحی شده باشد و با داشتن آن دچار سردرگمی در انتخاب وعده های غذایی نشوید.

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید