آیا موقع آشپزی متوجه شده اید که بیش از حد داخل غذا فلفل ریخته اید؟ حتی غذای آن دسته از افرادی که هر روز آشپزی می کنند هم گاهی اوقات بیش از اندازه تند می شود. اما نگران نباشید، برای گرفتن تندی غذا راهکارهایی وجود دارد. در واقع، شما می توانید میزان تندی غذاهایی مانند ماکارونی، خورشت، سوپ، آش و … را با استفاده از ترفندهایی کاهش دهید. در این مطلب به صورت کلی به بررسی ترفندهای گرفتن تندی غذا می پردازیم که برای هر خانم خانه داری مفید و کاربردی است.
برای از بین بردن یا گرفتن تندی غذا چه کنیم؟
خیلی از افراد این سوال را می پرسند که باید برای از بین بردن تندی غذا چه کنیم؟ شما می توانید با استفاده از متریال اولیه در دسترس، تندی غذاهای مختلف را کاهش دهید. انواع روش های صحیح از بین بردن تندی غذا عبارتند از:
- یکی از راهکارهای کاهش طعم تند غذاها، استفاده از کره بادام زمینی است. در واقع، کره بادام زمینی می تواند طعم بیش از حد ادویه ها را خنثی کند.
- از سرکه و آبلیمو برای از بین بردن تندی غذا استفاده کنید. البته، در استفاده به اندازه از سرکه سیب نیز دقت کنید تا طعم و مزه غذا عوض نشود.
- شکر یا سایر مواد شیرین کننده را به غذای تند اضافه کنید.
- استفاده از آرد سفید و سایر مواد حاوی نشاسته را برای گرفتن طعم تند غذاها فراموش نکنید.
- غذاها را با سالادها و دسرهایی سرو کنید که طبع سردی دارند. از بهترین سالادها می توان به سالاد ماست و خیار و ماست و سیر برای رفع تندی غذاها اشاره کرد.
- در صورت امکان می توانید برای کاهش طعم تندی فلفل، میزان مواد اولیه غذا را بیشتر کنید. استفاده از گوشت و سبزیجات بیشتر برای کاهش تندی غذاها پیشنهاد می شود.
- یکی دیگر از راه های کاهش طعم ادویه ها، افزودن مواد حاوی کربوهیدرات مانند سیب زمینی به غذا است. سیب زمینی می تواند طعم تند فلفل را در انواع خورشت کاهش دهد.
از بین بردن تندی فلفل در غذا
از تکنیک های طلایی برای گرفتن تندی غذاها که در بین تایلندی ها نیز بسیار رایج است، می توان به استفاده از مرکبات اسیدی مانند آب پرتغال، لیمو ترش و سرکه اشاره کرد. افزودن یک قاشق از این ترکیبات به غذاهای حاوی فلفل می تواند طعم تند آنها را خنثی کند.
از بین بردن تندی خورشت
شاید تا به حال این اتفاق را تجربه کرده اید که طعم قرمه سبزی که برای مهمانی آماده شده است بیش از حد تند شده باشد؟ در این صورت، باید راهکار هوشمندانه ای را برای از بین بردن تندی خورشت به کار ببرید. از روش های گرفتن تندی خورشت هایی مانند قرمه سبزی می توان به استفاده از سرکه سیب یا سفید اشاره کرد. سرکه سیب و سفید دارای خاصیت اسیدی هستند و تندی غذاها را تا حد زیادی کاهش می دهند. در صورتی که جهت از بین بردن و گرفتن تندی خورشت قرمه سبزی به آن سرکه اضافه کردید، ترکیبات ترش کننده دیگر را حذف کنید. برای کاهش طعم تند خورشت فسنجان هم می توانید از شکر استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی:
گرفتن تندی سوپ
گاهی اوقات شاید موقع آشپزی حواستان نباشد و مقدار فلفل زیادی به سوپ اضافه کنید. در این صورت، لازم نیست که هول شوید و ظرف سوپ را دور بیندازید. یکی از روش های ساده برای گرفتن تندی سوپ، رقیق کردن این غذا است. شما می توانید برای رقیق تر کردن سوپ از آب، سبزیجات، گوشت و غلات استفاده کنید. از سایر روش های کاربردی برای گرفتن تندی فلفل در سوپ می توان به استفاده از آبلیمو اشاره کرد. البته باید حواستان باشد که سوپ خیلی ترش نباشد. چند دقیقه قبل از برداشتن قابلمه از روی حرارت باید برای کاهش طعم تند غذا مقداری لیمو ترش به آن اضافه کنید.
به علاوه، شما می توانید مقداری آب داخل ظرف سوپ بریزید و بگذارید که خورشت دوباره بجوشد. حتی برای گرفتن تندی بیش از حد سوپ می توانید از لبنیاتی مانند شیر و خامه نیز استفاده کنید. کپسایسینی که در فلفل وجود دارد، در محصولات لبنی سریع حل می شود. هر اندازه که میزان مواد لبنی موجود در غذا زیادتر باشد، کپسایسین بیشتری حل میشود و در نتیجه تندی غذا کاهش پیدا می کند. با این روش ها گرفتن تندی غذا امکان پذیر خواهد بود و طعم تند سوپ از بین می رود.
گرفتن تندی آش
یکی از راهکارهای از بین بردن فلفل و تندی آش، استفاده از سیب زمینی است. اگر آش بیش از حد تند شده بود باید چند عدد سیب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید که کمی با سایر مواد بپزد. بعد از چند دقیقه که سیب زمینی ها طعم تند آش را گرفتند باید آنها را از قابلمه خارج کنید. البته، این تکنیک برای گرفتن شوری غذاها نیز استفاده می شود. برای اینکه طعم تند آش را از بین ببرید، مقداری کشک به آن اضافه کنید. به علاوه، به منظور رفع تندی آش می توانید مقداری آرد سفید را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که تا یک ربع روی حرارت بماند. از سایر راهکارها برای گرفتن تندی آش می توان به رقیق کردن آن با استفاده از آب اشاره کرد.
گرفتن تندی ماکارونی
آیا طعم ماکارونی بیش از حد تند شده است و به دنبال راهکاری سریع برای از بین بردن طعم ناخوشایند این غذا هستید؟ برای گرفتن تندی غذا می توانید سراغ استفاده از آب لیمو ترش بروید. به علاوه، ترکیب مواد اولیه ای مانند سرکه و آب لیمو ترش می تواند طعم تند ماکارونی را سریع تر از بین ببرد.
سخن پایانی
گاهی پیش می آید که بعد از ادویه ها مانند فلفل را بیش از حد در غذاها و انواع خورشت استفاده می کنید. امروزه برای از بین بردن تندی فلفل در غذا می توانید راهکارهای کاربردی را دنبال کنید. روش های متداول برای گرفتن تندی غذا شامل استفاده از سرکه، آبلیمو، لبنیات، مواد دارای نشاسته، شیر، خامه، شکر و سیب زمینی است. شما می توانید هر یک از این راهکارها را جهت از بین بردن طعم تند غذاها امتحان کنید.
سوالات متداول
منابع: