صفحه اصلی > دیابت : با مهمترین علائم دیابت در مردان آشنا شوید + روش های پیشگیری

با مهمترین علائم دیابت در مردان آشنا شوید + روش های پیشگیری

علائم دیابت در مردان

فهرست مطالب

همه افراد در خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند و می توان این بیماری را از نشانه های اولیه تشخیص داد. اگرچه دیابت در مردان نشانه های متفاوتی دارد و در برخی موارد باعث به وجود آمدن عوارض بیشتری می شود.

دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهد. همچنین روی سلامت بینایی، کلیه ها، پوست و سایر اندام های بدن تاثیر می گذارد.  از نشانه های دیابت در مردان  می توان به اختلال نعوظ و سایر اختلالات اورولوژی اشاره کرد. در این مقاله با علائم دیابت در مردان و نحوه درمان آن آشنا می شوید.

علل دیابت در مردان

دیابت نوع دو رایج تر از دیابت نوع یک است و علل آن در زندگی روزمره یافت می شوند. اگرچه دیابت نوع یک غیرقابل پیشگیری بوده و نوعی حمله سیستم خودایمنی محسوب می شود، دیابت نوع دو قابل پیشگیری است.

در برخی موارد دیابت نوع دو در زمینه خانوادگی وجود دارد. سایر علل دیابت در مردان و زنان یکسان، و به یک اندازه رایج هستند. برای مثال چاقی، سندروم متابولیک از جمله کلسترول بالا، تحرک کم، رژیم غذایی ناسالم و سرشار از کربوهیدرات و شکر از علل ابتلا به دیابت هستند.

انواع دیابت در مردان

متخصصان نشانه های دیابت در مردان را بر اساس نوع بیماری از هم جدا نمی کنند. بیماری دیابت نوع یک و دیابت نوع دو، در زنان و مردان نشانه های مشابهی دارند.

تفاوت مورد توجه در انواع دیابت، مدت زمان ظاهر شدن نشانه های بیماری و تکامل آنها به عوارض شدیدتر است. این تفاوت در انواع دیابت برای زنان و مردان یکسان است. نشان های دیابت نوع یک سریع تر پیشرفت می کنند.

عوارضی از جمله اختلال نعوظ به دلیل قند خون بالا رخ می دهند و در صورتی که بیماری تحت کنترل قرار نگیرد، در هر دو نوع دیابت رایج هستند. با این وجود برخی موارد در مردان مبتلا به دیابت نوع یک و دیابت نوع دو متفاوت هستند.

برای مثال، دیابت باعث کاهش هورمون تستوسترون، هورمون مردانه می شود. مردان مبتلا به دیابت دو، نسبت به افرادی که دیابت ندارند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار می گیرند.

دیابت نوع دو در مردان

دیابت نوع دو در مردان

تحقیقات نشان می دهد که احتمال ابتلا به دیابت نوع یک در مردان بزرگسال بیشتر است. دیابت نوع یک نوعی بیماری خود ایمنی است و در دوران کودکی و نوجوانی شناسایی می شود.

اگرچه دیابت نوع دو از عواملی مثل عادت های غذایی و میزان تحرک ناشی می شود، دیابت نوع یک معمولا غیرقابل پیشگیری است. مردان دو برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند.

تشخیص دیابت بدون آزمایش

از آنجایی که دیابت در مراحل اولیه بیماری تقریبا بدون نشانه ای است، تشخیص دیابت بدون آزمایش می تواند دشوار باشد. علائم اولیه دیابت مثل عطش، بی حالی و تکرر ادرار می تواند نشانه بیماری های دیگر باشند، به همین دلیل نمی توان به طور قطع دیابت را تشخیص داد.

با این وجود چاقی و اضافه وزن که یکی از علل اصلی دیابت هستند، می توانند نشان دهنده قند خون بالا باشند. توصیه می شود در صورتی که علائم اولیه دیابت را مشاهده کردید برای آزمایش اقدام کنید.

مهم ترین علائم دیابت در مردان

مهم ترین علائم دیابت

علائم اولیه دیابت معمولا به مرور به وجود میایند و به راحتی نادیده گرفته می شوند. نشانه های مثل تکرر ادرار، عطش شدید و بی حالی در مراحل اولیه دیابت ظاهر می شوند.

با پیشرفت بیماری، عوارض جدی تر می توانند به ارگان های بدن صدمه غیرقابل جبران وارد کنند. افراد دیابتی ممکن است به دیر ترمیم شدن زخم (زخم های مزمن)، آسیب بینایی، عصبی و کلیوی دچار شوند. در ادامه  به  مهم ترین علائم دیابت در مردان می پردازیم.

دیابت و اعصاب

دیابت به سیستم عصبی خودمختار یا (ANS) صدمه می زند و منجر به به وجود آمدن مشکلات سلامتی جنسی می شود. سیستم عصبی تنگی و گشاد شدن رگ ها در موارد ضروری را کنترل می کند.

زمانی که رگ های خونی در آلت تناسلی مردان توسط دیابت آسیب ببینند، به اختلال نعوظ منجر می شود. علاوه بر آن، دیابت به رگ ها و اعصابی که برای نعوظ ضروری اند صدمه می زند. صدمه عصبی یکی دیگر از عوامل اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت است.

تاثیر دیابت در رابطه جنسی

دیابت و اعصاب

انزال پس رونده یا انزال معکوس یکی از عوارض دیابت است که در روابط جنسی تاثیر می گذارد. انزال معکوس زمانی اتفاق می افتد که بخشی از مایع انزال وارد مثانه می شود. نشانه های این عارضه، مایع منی کمتر در انزال یا نبود انزال است.

در موارد نادر انزال پس رونده می تواند موجب ناباوری شود. این عامل تاثیری در باروری نمی گذارد اما به دلیل کمبود مایع منی، می تواند باعث کاهش احتمال باروری شود.

دیابت و اختلال نعوظ

دیابت و اختلال نعوظ

اختلال نعوظ نوعی ناتوانی در رسیدن یا حفظ نعوظ است. اختلال نعوظ یکی از نشانه های رایج دیابت در مردان به شمار می رود. به جز بیماری دیابت، اختلال نعوظ می تواند علل دیگری هم داشته باشد.

فشار خون بالا، بیماری های کلیوی، اختلال گردش خون، اختلالات سیستم عصبی و چاقی هم از عوامل اختلال نعوظ هستند. مردان مبتلا به دیابت در معرض خطر اختلال نعوظ قرار می گیرند. 50% مردان مبتلا به دیابت، دچار این اختلال می شوند.

نوع دیابت در به وجود آمدن این عارضه موثر نیست و هر دو نوع دیابت نوع یک و دیابت نوع دو را شامل می شود.

بی اختیاری ادرار در دیابتی ها

بی اختیاری ادرار در دیابتی ها

بیماری های اورولوژی از نشانه ها و علائم دیابت در مردان هستند که به اختلالات مثانه و مجاری ادرار مرتبط می شوند. بیماری دیابت به دلیل آسیب به اعصاب می تواند موجب عوارض اورولوژی شود. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • مثانه بیش فعال
  • عدم توانایی کنترل ادرار یا بی‌ اختیاری ادرار
  • ادرار کردن با سختی
  • عفونت دستگاه ادراری

دیابت و عفونت ادراری

مردان مبتلا به دیابت در معرض ابتلا به انواع عفونت های قارچی در ناحیه تناسلی قرار می گیرند. برفک، نوعی عفونت قارچی یکی از عفونت های رایج است. قند مازاد خون از طریق ادرار دفع می شود.

از آنجایی که مخمرها و قارچ ها با قند ادامه حیات می دهند، حتمال به وجود آمدن عفونت قارچی ادراری برای مردان مبتلا به دیابت افزایش میابد. برخی نشانه های این عفونت عبارتند از: قرمزی، خارش و التهاب در آلت تناسلی، بوی ناخوشایند و برآمدگی های سفید رنگ، که نشان دهنده وجود قارچ هستند.

تاثیر دیابت مردان در باروری

تاثیر دیابت مردان در باروری

تحقیقات نشان می دهد مردان مبتلا به دیابت بدون نظارت درمانی، ترکیب عواملی مثل اختلال نعوظ، کاهش میل جنسی  و حجم کم مایع منی، باعث کمبود تشکیل اسپرم می شود.

دیابت می تواند بخشی از کروموزوم Y را از بین ببرد، که از نظر بیولوژی به مردانگی مرتبط می شود. بنابراین باروری در بیماران مبتلا به دیابت می تواند با دشواری همراه باشد. دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به کیفیت اسپرم آسیب می زنند.

همین عامل روی باروری تخمک تاثیر می گذارد. دیابت روی سایر ویژگی های اسپرم مثل قدرت‌ حركت‌ و انسجام DNA هم تاثیر منفی می گذارد. چاقی، یکی از عوامل اصلی دیابت، می تواند تاثیر مشابهی روی اسپرم بگذارد.

آیا دیابت در مردان باعث ناباروری میشود؟

آیا دیابت در مردان باعث ناباروری میشود؟

در بسیاری از تحقیقات ثابت شده است که دیابت در نعوظ، کیفیت و مقدار اسپرم، و انسجام DNA تاثیر می گذارد. این عوامل احتمال ناباروری در مردان مبتلا به دیابت را افزایش می دهند.

متخصصان معتقدند کنترل نکردن دیابت و غفلت از مراقبت های درمانی، بایدها و نبایدهای رژیمی و تحرک، می تواند موجب ناباروری در مردان شود.

اما با نظارت درمانی و کنترل میزان قند خون، امکان باروری در مردان مبتلا به دیابت بالا می رود. در واقع دیابت کنترل شده از باروری جلوگیری نمی کند.

تفاوت دیابت در زنان و مردان

تفاوت دیابت در زنان و مردان

دیابت بیماری مزمنی است که به دلیل اختلال در ترشح و به کار گیری انسولین به وجود میاید. در زنان و مردان، عامل بیماری، قند خون بالا است. در بیشتر موارد، دیابت در زنان و مردان نشانه ها و درمان یکسانی دارد.

طبق آمار، مردان بیشتر از زنان به دیابت نوع یک و نوع دو مبتلا می شوند. دیابت در باروری مردان و زنان دیابتی تاثیر می گذارد. در هر نوع بیماری، به خصوص مردان در معرض خطر ناباروری هستند. به دلیل تغییر در اسپرم و سایر اختلالات نعوظ، این عارضه در مردان رایج تر است.

در مواردی که بیماری تحت نظارت و کنترل قرار نگرفته است، دیابت موجب مشکلات ناباروری مشابه در زنان می شود. در نتیجه برای افزایش احتمال باروری و جلوگیری از عوارض مزمن دیگر، کنترل دیابت در زنان و مردان در اولویت است.

برای پیشگیری از دیابت چه کنیم؟

دیابت نوع یک عوامل ریسک متفاوتی دارد. معمولا مبتلایان دیابت نوع یک در دوران کودکی و نوجوانی به این بیماری مبتلا می شوند.

داشتن زمینه ژنتیکی در خانواده یکی از علل اصلی دیابت نوع یک است. اگرچه برای دیابت نوع دو، پیشگیری امکان پذیر است. ترک دخانیات، کنترل وزن، ورزش کردن مداوم و پرهیز از غذاهای ناسالم، از بالا رفتن قند خون پیشگیری می کنند.

درمان دیابت در مردان

درمان دیابت در مردان

در صورتی که مبتلا به دیابت نوع دو هستید، باید مراجعه به پزشک و بررسی قند خون خود را در برنامه منظم زندگی خود قرار دهید. تحت نظارت و کنترل داشتن قند خون اولین گام برای درمان دیابت است. معمولا پزشک تغییر رژیم غذایی و کاهش وزن را به افراد دیابتی توصیه می کند.

در سایر موراد، کنترل گلوکز باید از طریق مصارف دارویی، مثل انسولین، تحت درمان قرار بگیرد. اگر بیماری دیابت به موقع تشخیص داده شده باشد،  نیازی به استفاده از انسولین نیست و تغییر سبک زندگی می تواند موثر باشد.

عوارض دیابت در مردان

عوارض دیابت در مردان، شامل عوارض کلی بیماری دیابت می شوند. این عوارض عبارتند از خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته، آسیب مزمن به بینایی، بیماری کلیوی و ضعف مزمن.

سایر عوارض دیابت در مردان می تواند موجب عفونت دستگاه ادراری، اختلالات عصبی، جنسی و خطر ناباروری شود. این عوارض در طولانی مدت و در اثر پیشرفت بیماری به وجود میایند به همین دلیل باید نشانه های اولیه دیابت را جدی گرفت.

سخن پایانی

 بیماری دیابت در مردان نشانه های منحصر به فردی دارد که در مراحل اولیه بیماری به وجود میایند. رایج ترین عوارض و علائم دیابت در مردان، اختلال نعوظ و عفونت های  ادراری هستند. خطر ابتلا به دیابت در مردان دارای اضافه وزن و بالای 45 سال افزایش میابد. انجام آزمایش خون برای بررسی میزان قند خون برای این افراد ضروری است.

سوالات متداول

نشانه های اولیه دیابت در مردان کدام اند؟

دیابت در افراد مختلف نشانه های متفاوتی دارد. بعضی مبتلایان دیابت دچار هیچ یک از علائم بیماری نمی شوند. با این وجود برخی از علائم اولیه دیابت در مردان شامل تکرر ادرار، عطش شدید، بی حالی و کاهش وزن ناگهانی می شود.

احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در هر سنی وجود دارد، اما سن بالای 50 سال عامل ریسک به شمار می رود. سن به وجود آمدن دیابت نوع یک متفاوت است. در بیشتر موراد، دیابت نوع یک در سنین کودکی و نوجوانی شروع می شود.

احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در مردان تقریبا دو برابر بیشتر از زنان است. چاقی یا اضافه وزن از عوامل ریسک اصلی برای دیابت است. اگرچه آمار چاقی در زنان و مردان به هم نزدیک هستند. همچنین آمار مردان مبتلا به دیابت نوع یک از زنان بیشتر است و زنان به طور کلی حساسیت به انسولین بیشتری دارند.

حیدری

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید