زردچوبه، ادویه ای است که بیشتر در آسیای شرقی و شبه قاره هند پرورش پیدا می کند. از قدیم تا به امروز، زردچوبه در موارد مختلف از آشپزی گرفته تا بهبود بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. بهبود مشکلات مفصلی، درمان اختلالات پوستی و تنفسی با مصرف زردچوبه امکان پذیر است.
اما خواص زردچوبه این موارد محدود نمی شود؛ از مهمترین فواید زردچوبه می توان به کاهش میزان وزن و چربی سوزی اشاره کرد. در این مطلب، شما را با خواص زردچوبه برای لاغری بیشتر آشنا می کنیم.
خواص زردچوبه برای لاغری
از هزاران سال قبل در طب سنتی ادویه مفیدی مانند زردچوبه مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه تحقیقات ثابت کرده است که زردچوبه در کاهش وزن تاثیر مثبتی دارد.
در واقع، زردچوبه می تواند میزان بافت چربی را در بدن کاهش دهد. تحقیقات صورت گرفته حاکی از تاثیر مثبت زردچوبه در کاهش شاخص توده بدنی و در نتیجه نواحی مانند دور باسن، دور کمر و شکم است. و یک کمک کننده در روند لاغری است در ادامه بیشتر به خواص زرد چوبه برای لاغری میپردازیم
کاهش التهاب بدن
التهاب می تواند منجر به رسوب بیش از حد چربی در بدن شود. کورکومین از ترکیبات فعال موجود در زردچوبه دارای خواص ضد التهابی بالایی است و میزان التهاب و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد. در نتیجه، این خواص زردچوبه تاثیر مثبتی در کاهش وزن دارند.
مطلب پیشنهادی: چای سبز برای لاغری
تنظیم متابولیسم
طبق تحقیقات انجام گرفته مصرف زرد چوبه میتواند سطح هورمون آدیپونکتین را در بدن افزایش دهد که این هورمون به تنظیم متابولیسم کمک میکند و از این طریق میتواند به کاهش وزن بدن کمک کند.
کاهش قند خون
همچنین، کورکومین موجود در زردچوبه از مقاومت بدن به انسولین جلوگیری کرده و به تثبیت سطح قند خون کمک می کند. این روند می تواند پروسه کاهش وزن را آسان تر کند.
پس اگر دچار اضافه وزن هستید، مصرف زردچوبه به همراه داشتن برنامه غذایی اصولی و ورزش می تواند به شما در چربی سوزی و لاغری کمک کند. به خاطر داشته باشید که عدم حذف زردچوبه از برنامه غذایی در کنار سایر عادات سالم مانع از برگشت دوباره اضافه وزن می شود.
همچنین توجه داشته باشید که در مصرف زرد چوبه نباید زیاده روی کنید و سعی کنید طبق دستور پزشک این ماده گیاهی را مصرف کنید.
مطلب پیشنهادی: قویترین گیاه لاغری
خواص زردچوبه برای لاغری شکم
همانطور که اشاره کردیم مصرف زرد چوبه ممکن است در کاهش وزن کمک کننده باشد کورکومین، ماده موجود در این ادویه می تواند خواصی را به همراه داشته باشد که منجر به کاهش التهاب، تنظیم متابولیسم و در نهایت کمک به کاهش وزن شود.
اما آیا این ماده گیاهی میتواند در لاغری شکم نیز نقش داشته باشد؟ باید بگوییم لاغری قسمتی از بدن به خصوص با مصرف یک ماده گیاهی امکان پذیر نیست و زرد چوبه نیز از طریق کاهش وزن کلی بدن میتواند در لاغری شکم و پهلو نیز موثر واقع شود و برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید پیشنهاد میشود از یک رژیم غذایی سالم و ورزش پیروی کنید و مصرف زرد چوبه را با مشورت پزشک در برنامه غذایی خود قرار دهید.
بهترین زمان مصرف زردچوبه برای لاغری
یکی از کارهایی که می توانید برای جذب بهتر زردچوبه در بدن انجام دهید، مصرف این ادویه قبل یا بعد از صرف غذا است. به علاوه برای بیشتر بهره بردن از خواص این ادویه می توانید نوشیدنی حاوی زردچوبه را صبح با معده خالی بنوشید.
مطلب پیشنهادی: بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری
قرص زردچوبه برای لاغری
برای چربی سوزی می توانید از قرص زردچوبه نیز استفاده کنید. امروزه از قرص های حاوی زردچوبه برای اهداف درمانی مختلف از قبیل بهبود درد مفاصل، کاهش وزن و … استفاده می شود.
اما مصرف قرص زردچوبه برای لاغری باید زیر نظر پزشک صورت بگیرد. این قرص به علت داشتن ماده ای به نام کورکومین می تواند تاثیر بسزایی در تنظیم میزان متابولیسم بدن داشته باشد. کورکومین از ترکیبات مهم زردچوبه به دلیل خواص ضد التهابی می تواند در چربی سوزی و بهبود عملکرد متابولیکی بدن نقش مهمی را داشته باشد.
به خاطر داشته باشید قرص زرد چوبه به تنهایی نمیتواند باعث کاهش وزن شود و صرفا به یک کمک کننده در روند کاهش وزن است.
بهترین زمان مصرف قرص زردچوبه برای لاغری
بهترین بازه زمانی برای مصرف کردن قرص زردچوبه جهت کمک به لاغری، همراه با وعده غذایی است. البته، در صورت تمایل به لاغری با قرص زردچوبه باید چربی های ناسالم را از برنامه تان حذف کنید. سعی کنید که قرص زردچوبه را همزمان با مصرف غذاهای حاوی چربی سالم استفاده کنید تا روند جذب بهتر و سریعتری داشته باشد.
زردچوبه و آبلیمو برای لاغری
زردچوبه با علت خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی می تواند تاثیر مثبتی در کاهش وزن داشته باشد. آبلیمو نیز با تامین آب مورد نیاز بدن باعث می شود که بیشتر احساس سیری کرده و کالری کمتری دریافت کنید. شما می توانید زردچوبه و آبلیمو را با یکدیگر ترکیب کرده و برای تنظیم متابولیسم بدن تان میل کنید.
زردچوبه و دارچین برای لاغری
یکی از کارهایی که می توانید برای چربی سوزی انجام دهید، تهیه دمنوش زردچوبه و دارچین است. به منظور تهیه این دمنوش به یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه و 1 لیوان آب جوش به همراه یک تکه چوب دارچین احتیاج دارید. همه ترکیبات را با مخلوط کرده و روی کتری به مدت 15 دقیقه بجوشانید. برای اینکه طعم دمنوش بهتر شود، به دلخواه تان مقداری عسل به آن اضافه کنید.
زردچوبه و زنجبیل برای لاغری
زنجبیل و زردچوبه هر دو در طب گیاهی در لیست گیاهانی که به کاهش وزن کمک میکنند قرار گرفته اند. ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی زردچوبه و زنجبیل می تواند به شما در چربی سوزی و لاغری کمک کند.
به منظور تهیه این دمنوش لاغری به 1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل و زردچوبه نیاز دارید. این ترکیبات را باید با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و بعد از حدود 5 دقیقه از صافی عبور دهید. در صورت تمایل برای طعم دهی به دمنوش می توانید مقداری آبلیمو یا عسل نیز به آن اضافه کنید.
دمنوش زنجبیل و دارچین و زردچوبه برای لاغری
همانطور که گفتیم، زردچوبه، دارچین و زنجبیل هر سه جزو ترکیبات مفید برای چربی سوزی محسوب می شوند. مصرف این ترکیبات می تواند با کاهش میزان اشتها، تنظیم متابولیسم، بهبود فرایند هضم و کاهش بافت چربی در لاغری تاثیر مثبتی داشته باشد. به منظور تهیه این دمنوش باید تمام ترکیبات از قبیل زردچوبه، دارچین و زنجبیل را با یکدیگر به مدت چند دقیقه بجوشانید و بعد از 15 دقیقه نوش جان کنید.
زردچوبه و فلفل سیاه برای لاغری
محققان به این نتیجه رسیده اند که مصرف ترکیبات و ادویه های حاوی کورکومین و پیپرین می تواند میزان چربی سوزی را در بدن افزایش دهد. در صورت افزودن فلفل سیاه به زردچوبه روند جذب آن بهتر صورت می گیرد و چربی های بدن سریع تر کاهش پیدا می کنند.
مطلب پیشنهادی: خواص چای ماسالا برای لاغری
عوارض زردچوبه برای لاغری
مصرف بیش از اندازه زردچوبه نیز باعث بروز عوارض جانبی می شود. به همین خاطر، در استفاده از زردچوبه برای لاغری و چربی سوزی زیاده روی نکنید.
از عوارض مصرف زیاد زردچوبه می توان به تهوع، استفراغ، معده درد و اسهال اشاره کرد. اگر بعد از مصرف زردچوبه علائمی مانند بثورات پوستی، مشکل در تنفس، یا تورم در صورت، گلو و دهان را تجربه کردید، خیلی سریع از پزشک کمک بگیرید.
در کل، توصیه میشود قرص های حاوی زردچوبه را برای چربی سوزی سریعتر در تعداد بالا مصرف نکنید.
چه کسانی نباید برای لاغری زردچوبه مصرف کنند؟
مصرف زردچوبه برای اکثر افراد بی خطر است. اما در صورت داشتن بیماری هایی مانند دیابت، اختلالات خونریزی، بیماری کلیوی و سنگ کیسه صفرا بهتر است که در مصرف این ادویه احتیاط کنید.
در واقع، اگر جزو این دسته از افراد هستید، باید این ادویه یا قرص حاوی کورکومین را زیر نظر متخصص استفاده کنید. خانم های باردار و افراد در معرض کم خونی نیز بهتر است که قبل از مصرف زردچوبه با پزشک مشورت کنند؛ چون احتمالاً این ادویه جذب آهن را در بدن کاهش می دهد.
سخن آخر
اگر به دنبال روشی طبیعی برای چربی سوزی هستید، مصرف زردچوبه برای شما مفید خواهد بود. کورکومین یا همان ترکیب اصلی موجود در زردچوبه دارای ظرفیت ضد التهابی است که نقش کلیدی در کاهش وزن دارد. کورکومین با تنظیم متابولیسم بدن و همچنین کنترل قند خون به کنترل وزن کمک می کند.
زردچوبه را برای لاغری می توانید به تنهایی با با آبلیمو، دارچین، زنجبیل و … مصرف کنید. البته از آنجایی که مصرف بی رویه زردچوبه مضراتی به همراه دارد باید در استفاده از آن احتیاط کنید. معمولاً برای کسانی که طعم دمنوش های گیاهی را نمی پسندند، استفاده از قرص زردچوبه راه حل مناسب تری است. اما قرص زردچوبه نیز باید تحت نظر پزشک و متخصص تغذیه مصرف شود.
با این حال، زردچوبه برای لاغری معجزه نمی کند و باید رژیم غذایی اصولی را نیز دنبال کنید. در صورت نداشتن برنامه غذایی مناسب، چربی سوزی با زردچوبه نتیجه بخش نخواهد بود.
سوالات متداول
ایا زردچوبه برای لاغری خوبه؟
بله. زردچوبه دلیل داشتن کورکومین برای لاغری و چربی سوزی مفید است. اما این روش به تنهایی پاسخگو نیست و در کنار مصرف زرد چوبه برای لاغری لازم است رژیم غذایی و فعالیت بدنی را نیز در دستور کار قرار دهید.
ایا زردچوبه برای لاغری شکم خوب است؟
زرد چوبه به تنهایی نمیتواند باعث لاغری موضعی شود اما از طریق کمک به کاهش وزن کلی بدن میتواند در کاهش چربی های شکمی نیز موثر واقع شود.
مصرف زردچوبه با چه ترکیباتی به کاهش وزن و لاغری کمک می کند؟
افزودن ادویه هایی مانند زنجبیل، دارچین و فلفل به زردچوبه می تواند در کاهش وزن کمک کننده باشد
مخاطب گرامی این محتوا صرفا جهت اطلاع رسانی و آگاهی تهیه شده است توجه داشته باشید که به هیچ عنوان جایگزین مشاوره پزشکی نیست، لطفاً پیش از هر اقدامی با پزشک مشورت کنید.
منابع: