صفحه اصلی > دیابت : دیابت نوع 1 از عوامل و علائم ابتلا تا عوارض، پیشگیری و درمان

دیابت نوع 1 از عوامل و علائم ابتلا تا عوارض، پیشگیری و درمان

دیابت نوع 1 از عوامل و علائم ابتلا تا عوارض، پیشگیری و درمان

فهرست مطالب

دیابت، یک بیماری مزمن است که به دلیل قند خون بالا ایجاد می شود. دیابت شیرین، انواع مختلفی دارد از جمله دیابت نوع 1، دیابت نوع 2، دیابت بارداری و پیش دیابت.

دیابت نوع 1 معمولا در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می شود، اما می تواند در بزرگسالان نیز ایجاد شود. این نوع دیابت نیازمند مصرف همیشگی انسولین است. با این وجود زندگی با دیابت نوع 1 ممکن است کمی سخت به نظر برسد.

ما در این مقاله از سایت سلامتی من، قصد داریم دیابت نوع 1 از انواع دیابت را و چگونگی درمان دیابت نوع 1 را بررسی کنیم و به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

دیابت نوع 1 چگونه است؟

دیابت نوع 1 چگونه است

اگر دیابت نوع 1 دارید، پانکراس (لوزالمعده) شما انسولین نمی سازد یا انسولین بسیار کمی تولید می کند. انسولین به قند خون کمک می کند تا وارد سلول های بدن شما شود و انرژی بدن را تامین کند.

بدون انسولین، قند خون نمی تواند وارد سلول ها شود و در جریان خون تجمع می یابد. اگر مقدار قند خون خیلی زیاد باشد، به مرور زمان می تواند به اندام های بدن آسیب جدی وارد کند. معمولاً دیابت نوع 1 در کودکان و یا قبل از 40 سالگی ظاهر می شود.

دیابت نوع 1 چگونه به وجود می آید؟

دیابت نوع 1 چگونه به وجود می آید؟

بدن شما غذایی که می خورید را به گلوکز (قند) تجزیه می کند که منبع اصلی انرژی بدن شما است. گلوکز وارد جریان خون شما می شود که به پانکراس شما سیگنال دهد تا انسولین آزاد کند.

انسولین به گلوکز در خون شما کمک می کند تا وارد سلول های ماهیچه ای، چربی و کبد شما شود تا آنها بتوانند از آن برای انرژی استفاده کنند یا برای استفاده بعدی خود ذخیره کنند.

اگر انسولین کافی نداشته باشید، قند بیش از حد در خون شما تجمع می یابد و باعث هیپرگلیسمی (قند خون بالا) می شود و بدن شما نمی تواند از غذایی که می خورید برای انرژی استفاده کند.

به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای زندگی و سلامتی هر روز به انسولین مصنوعی نیاز دارند. این نوع دیابت، قبلا به عنوان دیابت نوجوانان و یا دیابت وابسته به انسولین شناخته می شد.

دیابت نوع 1 چه علائمی دارد؟

دیابت نوع 1 چه علائمی دارد؟

علائم دیابت نوع یک می توانند به طور ناگهانی ظاهر شوند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • احساس تشنگی بیش از حد معمول
  • افزایش و تکرر ادرار
  • احساس گرسنگی شدید
  • احساس خستگی و ضعف شدید
  • تاری دید
  • عفونت های مکرر پوست، دستگاه ادراری و یا واژن
  • خشکی دهان
  • ناراحتی معده و استفراغ

اگر هر یک از علائم دیابت را در خود یا فرزندتان مشاهده کردید، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

علاوه بر موارد بالا، علائم اورژانسی دیابت نوع 1 عبارت است از:

  • لرزش و سردرگمی
  • تنفس سریع
  • تنفسی که بوی میوه می دهد
  • شکم درد
  • از دست دادن هوشیاری

علائم دیابت نوع 1 در کودکان و نوجوانان

علائم دیابت نوع 1 در کودکان و نوجوانان

نشانه های دیابت نوع 1 در کودکان و نوجوانان تکرر ادرار، نوشیدن مایعات زیاد، کاهش وزن و خستگی و بی حالی است.

مقایسه دیابت نوع 1 و 2

مقایسه دیابت نوع 1 و 2

در حالی که دیابت نوع 1 و دیابت نوع دو هر دو اشکال دیابت شیرین هستند (برخلاف دیابت بی مزه) و منجر به هیپرگلیسمی می شوند، تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند.)

در دیابت نوع 1، پانکراس شما هیچ انسولینی تولید نمی کند. این ناشی از یک واکنش خود ایمنی است. دیابت نوع 1 زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی شما دچار اختلال می شود و به سلول هایی در پانکراس که انسولین می سازند حمله می کند و آن ها را از بین می برد و این در نهایت منجر به کمبود انسولین می شود.

برای اینکه بدانید دیابت نوع یک خطرناک است یا نوع دو و اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید

مقایسه دیابت نوع 1 و 2

در دیابت نوع 2 ، پانکراس شما انسولین کافی تولید نمی کند و یا بدن شما آنطور که باید از انسولین استفاده نمی کند این معمولاً به دلیل مقاومت انسولین است. عوامل سبک زندگی، از جمله چاقی و ورزش نکردن و همچنین عوامل ژنتیکی می توانند در ایجاد دیابت نوع 2 نقش داشته باشند.

دیابت نوع 2 شایع تر است و معمولاً افراد مسن را تحت تأثیر قرار می دهد اما دیابت نوع 1 معمولا در کودکان یا بزرگسالان جوان ایجاد می شود. در هر حال افراد در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شوند.

بخوانید: علائم دیابت در کودکان چیست؟ علت و روش های پیشگیری و درمان

دلایل ابتلا به دیابت نوع 1

دلایل ابتلا به دیابت نوع 1

هنوز علت دقیق دیابت نوع 1 ناشناخته است. معمولاً سیستم ایمنی بدن که به طور معمول با باکتری‌ها و ویروس های مضر مبارزه می کند، سلول های تولیدکننده انسولین را در پانکراس از بین می برد. سایر علل احتمالی عبارتند از:

  • ژنتیک
  • عوامل محیطی
  • قرار گرفتن در معرض ویروس ها

عوامل خطر دیابت نوع 1

عوامل خطر دیابت نوع 1

برخی از عواملی که می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 1 را افزایش دهند عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی: هر فردی که والدین یا خواهر و برادری مبتلا به دیابت نوع 1 دارد، کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری است.
  • ژنتیک: داشتن ژن های خاص خطر ابتلا به دیابت نوع 1 را نیز افزایش می دهد.
  • جغرافیا: تحقیقات نشان داده است با دور شدن از خط استوا، تعداد افرادی که دیابت نوع 1 دارند بیشتر می شود.
  • سن: دیابت نوع 1 می تواند در هر سنی ظاهر شود، اما در دو اوج قابل توجه ظاهر می شود. اولین پیک در کودکان بین 4 تا 7 سال رخ می دهد و دومین پیک در کودکان بین 10 تا 14 سال است.

عوارض دیابت نوع 1

عوارض دیابت نوع 1

با گذشت زمان، عوارض دیابت نوع 1 می تواند اندام های اصلی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. این اندام ها عبارتند از: قلب، عروق خونی، اعصاب، چشم ها و کلیه ها که داشتن سطح قند خون طبیعی می تواند خطر بسیاری از این عوارض را کاهش دهد.

به یاد داشته باشید، عوارض دیابت می توانند منجر به ناتوانی یا حتی تهدید زندگی شما شود.

بیماری قلب و عروق:

دیابت خطر ابتلا به برخی مشکلات در قلب و عروق خونی را افزایش می دهد. این بیماری ها شامل بیماری عروق کرونر همراه با درد قفسه سینه (آنژین)، حمله قلبی، سکته مغزی، تنگ شدن شریان ها و فشار خون بالا می باشد.

عوارض دیابت نوع 1

آسیب عصبی (نوروپاتی):

قند زیاد در خون می تواند به دیواره های مویرگ‌ها آسیب برساند. این به ویژه در پاها رخ می دهد. این می تواند باعث گزگز، بی حسی، سوزش یا درد شود.

قند خون ضعیف کنترل شده می تواند باعث شود به مرور زمان، تمام حس خود را در اندام های آسیب دیده از دست بدهید. علاوه بر این، آسیب به اعصابی که بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارد می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست شود.

عوارض دیابت نوع 1

آسیب کلیه (نفروپاتی):

کلیه ها میلیون ها مویرگ دارند که از ورود مواد زائد به خون جلوگیری می کنند. دیابت می تواند به این سیستم آسیب برساند. آسیب شدید می تواند منجر به نارسایی کلیه شود که قابل برگشت نیست. بیماری کلیه در مرحله آخر باید با دیالیز یا پیوند کلیه درمان شود.

آسیب چشم:

دیابت می تواند به رگ های خونی شبکیه که بخشی از چشم است و نور را حس می کند ، آسیب برساند (رتینوپاتی دیابتی). این می تواند باعث نابینایی شود. دیابت همچنین خطر بیماری های دیگری مانند آب مروارید و گلوکوم را افزایش می دهد.

آسیب پا:

عوارض دیابت نوع 1

افراد مبتلا به دیابت بیشتر احتمال دارد به عفونت های باکتریایی یا قارچی مبتلا شوند. دیابت همچنین می تواند باعث ایجاد تاول یا بثورات شود. آسیب عصبی در پا یا جریان خون ضعیف در پاها، خطر ابتلا به زخم پای دیابتی را افزایش می‌دهد.

در صورت عدم درمان، این بریدگی ها و تاول ها، می توانند به عفونت های جدی تبدیل شوند. این عفونت ها ممکن است نیاز به درمان با برداشتن انگشتان پا، یا ساق پا داشته باشند.

بیماری های پوست و دهان:

دیابت ممکن است شما را مستعد ابتلا به عفونت های پوست و دهان کند. این شامل عفونت های باکتریایی و قارچی است. بیماری لثه و خشکی دهان نیز احتمال بیشتری دارد.

کاهش وزن:

بدون انسولین، بدن شما چربی و ماهیچه های خود را تجزیه می کند و در نتیجه باعث کاهش وزن می شود.

عوارض دیابت نوع 1

هایپرگلیسمی:

این نوعی قند خون بسیار بالا است و زمانی رخ می دهد که بدن انسولین بسیار کمی داشته باشد. این می تواند نشانه ای از عدم کنترل دیابت باشد.

کتواسیدوز دیابتی:

کتواسیدوز دیابتی (DKA) یک عارضه جدی دیابت است که می تواند تهدید کننده زندگی باشد. در واقع اگر بدن شما نتواند گلوکز کافی برای سوخت دریافت کند، در عوض سلول های چربی را تجزیه می کند. این باعث ایجاد مواد شیمیایی به نام کتون می شود.

کبد شما قندی را که ذخیره می کند آزاد می کند تا کمک کند. اما بدن شما نمی تواند بدون انسولین از آن استفاده کند، بنابراین همراه با کتون های اسیدی در خون شما تجمع می یابد.

این ترکیبی از گلوکز اضافی، کم آبی بدن و تجمع اسید به عنوان کتواسیدوز شناخته می‌شود و اگر فورا درمان نشود، می تواند تهدیدکننده زندگی باشد.

عوارض دیابت نوع 1 در مردان

عوارض دیابت نوع 1 در مردان

دیابت می تواند بر سلامت جنسی مردان نیز تاثیر گذار باشد. از عوارض و علائم دیابت نوع 1 برای مردان می توان به اختلال نعوظ و انزال برگشتی اشاره کرد که به دلیل آسیب رسیدن به سیستم عصبی خود مختار ایجاد می شوند.

عوارض دیابت نوع 1 در زنان

عوارض دیابت نوع 1 در زنان

عفونت واژینال و ادراری، سوزش و خارش، اختلال در قاعدگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک از جمله عوارضی است که زنان مبتلا به دیابت ممکن است درگیر آن شوند.

خطرات دیابت نوع 1 و بارداری

خطرات دیابت نوع 1 و بارداری

سطح بالای قند خون در دوران بارداری، هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک است. خطر سقط جنین، مرده زایی و نقایص مادرزادی زمانی افزایش می یابد که دیابت به خوبی کنترل نشود.

برای مادر نیز، خطر ابتلا به کتواسیدوز دیابتی، مشکلات چشمی دیابتی، فشار خون بالا ناشی از بارداری و پره اکلامپسی را افزایش می دهد.

عوارض مصرف بیش از حد انسولین؟

عوارض مصرف بیش از حد انسولین؟

یکی از عوارض درمان دیابت، پایین آمدن قند خون (هیپوگلیسمی) است. در صورت مصرف بیش از حد انسولین بر اساس میزان غذای مصرفی و یا سطح فعالیت، قند خون پایین ممکن است رخ دهد.

علائم قند خون پایین می تواند به سرعت شروع شود و افراد آن را به روش های مختلف تجربه می کنند. علائم هیپوگلیسمی ناخوشایند است، اما هشدارهای خوبی ارائه می دهد که باید قبل از کاهش بیشتر قند خون اقدام کنید.

علائم قند خون پایین عبارتند از:

  • لرزش
  • عرق کردن
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • ضربان قلب سریع
  • سردرد
  • گرسنگی
  • حالت تهوع
  • عصبی بودن یا تحریک پذیری
  • رنگ پریدگی پوست
  • ضعف

هیپوگلیسمی می تواند خطرناک باشد و نیاز به درمان فوری دارد.

راه پیشگیری از دیابت نوع 1

راه پیشگیری از دیابت نوع 1

هیچ راه شناخته شده ای برای پیشگیری از دیابت نوع 1 وجود ندارد. اما محققان در حال کار بر روی پیشگیری از بیماری یا جلوگیری از آسیب بیشتر به سلول های پانکراس در افرادی که به تازگی تشخیص داده شده اند، هستند.

پیروی از توصیه های پزشک برای داشتن یک سبک زندگی سالم، کنترل قند خون و انجام معاینات منظم می توانند به پیشگری از دیابت کمک کنند.

آیا دیابت نوع 1 درمان دارد؟

آیا دیابت نوع 1 درمان دارد؟

افراد مبتلا به دیابت نوع 1، چندین بار در روز به انسولین مصنوعی نیاز دارند تا بتوانند زندگی کنند و سالم باشند. آنها همچنین باید سعی کنند قند خون خود را در محدوده سالم نگه دارند.

انواع مختلفی از انسولین مصنوعی وجود دارد. هر کدام با سرعت های متفاوتی کار می کنند و برای مدت زمان متفاوتی در بدن شما باقی می مانند. حتی گاهی ممکن است لازم باشد بیش از یک نوع را استفاده کنید.

مقدار انسولین مورد نیاز شما در طول روز به عوامل مختلفی از جمله وزن، سن، سطح فعالیت بدنی و غذایی که می خورید، بستگی دارد.

شما می توانید انسولین را به روش های زیر مصرف کنید:

آیا دیابت نوع 1 درمان دارد؟

تزریق های متعدد روزانه (MDI):

برای این کار می توانید انسولین را به بافت چربی شکم، بازو، ران یا باسن تزریق کنید. تزریق معمولا کم هزینه ترین راه برای مصرف انسولین است.

قلم انسولین:

قلم های انسولین شبیه به تزریق هستند، اما این قلم ها از قبل با انسولین پر شده است. سوزن های قلم یکبار مصرف معمولا راحت تر از سرنگ ها هستند.

پمپ انسولین:

پمپ های انسولین دستگاه هایی هستند که انسولین را به طور مستمر و برحسب تقاضا وارد بدن می کنند. این دستگاه های کوچک، هورمون انسولین را همانند پانکراس، به طور طبیعی ترشح می کنند. پمپ ها، انسولین را از طریق یک کاتتر کوچک (لوله نازک و انعطاف پذیر) که در شکم یا قسمت گوشتی دیگری از بدن شما قرار می گیرد، می رسانند.

انسولین استنشاقی سریع الاثر:

این نوع انسولین  از طریق دهان استنشاق می شود. این روش بسیار سریعتر از سایر روش ها عمل می کند.

میزان انسولین مورد نیاز روزانه شما در طول عمر شما و تحت شرایط خاص متفاوت است. برای مثال، شما معمولاً در طول بلوغ و بارداری به دوزهای بیشتری از انسولین نیاز دارید.

به همین دلیل، مهم است که به طور منظم به یک متخصص مراجعه کنید (معمولاً حداقل سه بار در سال) تا مطمئن شوید که دوزهای انسولین و مدیریت کلی دیابت برای شما مفید هستند.

درمان قطعی دیابت نوع 1

درمان قطعی دیابت نوع 1

تنها درمان شناخته شده برای دیابت نوع 1 پیوند پانکراس است. اما با کمبود اندام های موجود، درمان اکثریت ممکن نیست. می توان گفت این یک راه درمان دیابت نوع 1 بدون تزریق انسولین است.

بهترین دارو برای دیابت نوع 1

بهترین دارو برای دیابت نوع 1

هنوز دیابت نوع 1 را نمی توان با دارو درمان کرد. دلیل آن هم این است که انسولین خوراکی، قبل از آن که به جریان خون برسد، در معده از بین می رود.

با این وجود دانشمندان بر روی مطالعه روشی برای مصرف خوراکی انسولین هستند و به نتایج قابل توجهی  دست پیدا کرده اند که در صورت تحقق، این دارو جدیدترین درمان دیابت نوع 1 محسوب می شود.

در واقع این قرص انسولین دیابت نوع 1 می تواند انسولین را به راحتی به پانکراس برساند.

رژیم غذایی برای دیابت نوع 1

رژیم غذایی برای دیابت نوع 1

داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای مدیریت دیابت نوع یک بسیار مهم است. در واقع شما باید بدانید که چگونه غذا بر قند خون شما تأثیر می گذارد. هر چند رژیم غذایی خاص و استانداردی برای دیابت وجود ندارد اما شما می توانید با کمک یک متخصص تغذیه یک برنامه غذایی مناسب خود را طراحی کنید.

در طراحی رژیم غذایی دیابتی باید مصرف کربوهیدرات روزانه خود را شمارش کنید. کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش به قند تبدیل می شوند. این باعث می شود قند خون شما افزایش پیدا کند. پس افراد دیابتی باید از یک رژیم کم کربوهیدرات پیروی کنند.

میوه ها:

میوه ها نیز سرشار از قند طبیعی هستند. با این حال باید بدانید چقدر کربوهیدرات در میوه ها وجود دارد.

سبزیجات:

سبزیجاتی مانند سیب زمینی، کدو، نخود فرنگی و ذرت نسبت به دیگر سبزیجات دارای نشاسته بیشتری هستند. بنابراین در هنگام مصرف این سبزیجات نشاسته ای باید دقت کنید و میزان کربوهیدرات آنها را بشمارید.

یکی از نکات مهمی که در برنامه غذایی خود باید رعایت کنید این است که هیچ وعده غذایی را ترک نکنید و هر روز سر یک ساعت مشخص غذای خود را میل کنید.

پروتئین ها و چربی ها:

مصرف غذاهای پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و آجیل ها می توانند به تنظیم قند خون کمک کنند. اما توصیه می شود مصرف گوشت های فراوری شده و دارای چربی را محدود کنید.

تاثیر ورزش در دیابت نوع 1

تاثیر ورزش در دیابت نوع 1

ورزش کردن نیز مانند رژیم غذایی مناسب در کنترل بهتر دیابت، تاثیر زیادی دارد. بهترین ورزش برای دیابت نوع 1 می تواند پیاده روی باشد. علاوه بر این ها دوچرخه سواری و شنا نیز برای افراد دیابتی مناسب هستند. به این نکته نیز توجه کنید که اگر به تازگی می خواهید ورزش را شروع کنید، حتماً با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

مدیریت دیابت نوع 1

مدیریت دیابت نوع 1

علاوه بر تزریق انسولین عوامل دیگری وجود دارد که به مدیریت دیابت نوع 1 کمک می کنند. در ادامه برخی از آنها را نام می بریم:

  • کلسترول و فشار خون خود را کنترل کنید
  • یک برنامه غذایی و فعالیت سالم ایجاد کنید و به آن پایبند باشید
  • قند خون خود را همیشه کنترل کنید
  • علائم قند خون بالا یا پایین را بشناسید و بدانید زمان مواجه با آن چه کاری باید انجام دهید
  • پاها، پوست و چشمان خود را کنترل کنید تا زودتر مشکلات را تشخیص دهید
  • معاینات پزشکی، دندانپزشکی و بینایی را نیز به طور منظم انجام دهید

آزمایش تشخیص دیابت نوع 1

آزمایش تشخیص دیابت نوع 1

اگر شماهم میپرسید از کجا بدانیم دیابت داریم باید بگوییم روش تشخیص دیابت نوع 1 نسبتاً ساده است. اگر شما یا فرزندتان علائم دیابت نوع 1 را دارید، پزشک آزمایش های زیر را تجویز می کند:

آزمایش قند خون:

پزشک شما آزمایش قند خون برای بررسی میزان قند خون شما تجویز می کند. آنها ممکن است از شما بخواهند که یک آزمایش تصادفی (بدون ناشتایی) و یک آزمایش ناشتا (حداقل هشت ساعت قبل از انجام آزمایش نباید چیزی بخورید) انجام دهید.

اگر نتیجه نشان داد که شما قند خون بسیار بالایی دارید، معمولاً به این معنی است که شما دیابت دارید.

آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (A1c):

گاهی پزشک شما ممکن است آزمایش A1c را انجام دهد. این آزمایش میانگین سطح قند خون شما را در طول سه ماه گذشته اندازه گیری می کند.

آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT):

این یک آزمایش 2 ساعته است که سطح گلوکز خون شما را قبل و 2 ساعت بعد از نوشیدن یک نوشیدنی شیرین بررسی می کند. این آزمایش نشان می دهد که بدن شما چگونه گلوکز را پردازش می کند.

دیابت نوع 1 و ازدواج

دیابت نوع 1 و ازدواج

مهم ترین تفاوت افراد دیابتی با دیگر افراد این است که آنها باید تا آخر عمر انسولین تزریق کنند. علاوه بر این، همانطور که قبل تر هم به آن اشاره کردیم، دیابت نوع 1، یک بیماری ارثی و ژنتیکی است و این بدان معنی است که دیابت می تواند از پدر یا مادر به فرزند به ارث برسد.

در کل ازدواج با افراد دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند اما نیاز است قبل از ازدواج آگاهی کافی در رابطه با این بیماری را داشته باشید و تمام جوانب و محدودیت های آن را بررسی کنید.

سخن پایانی

 تشخیص دیابت نوع 1 رویدادی است که زندگی را تغییر می دهد، اما به این معنی نیست که نمی توانید زندگی شاد و سالمی داشته باشید. دیابت نوع 1 شامل مراقبت و مدیریت مداوم و روزانه است.

در ابتدا ممکن است این کار بسیار طاقت فرسا باشد، اما با گذشت زمان درک بهتری از نحوه مدیریت این وضعیت و نحوه هماهنگی با بدن خود خواهید داشت. پس بسیار مهم است که دیابت در اسرع وقت تشخیص داده شود، زیرا در صورت عدم درمان به تدریج بدتر می شود.

بنابراین، اگر علائمی از جمله احساس تشنگی، گرسنگی شدید، خستگی و دفع ادرار بیشتر از حد معمول دارید، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا دیابت نوع 1 ارثی است؟

بله، ژنتیک یکی از علل مبتلا شدن به دیابت است. در واقع در صورتی که یکی از بستگان درجه یک شما به دیابت مبتلا باشد، ریسک ابتلای شما به دیابت نیز بیشتر است.

دیابت نوع 1 و نوع 2 علل متفاوتی دارند. در واقع فرق دیابت نوع 1 و 2 در این است که، در دیابت نوع 1، لوزالمعده انسولین تولید نمی کند، زیرا سیستم ایمنی بدن به سلول های پانکراس که انسولین می سازند حمله می کند. در حالی که در دیابت نوع دو، پانکراس نسبت به گذشته انسولین کمتری تولید می کند و بدن شما نسبت به انسولین مقاوم می شود.

بله، در افراد مبتلا به دیابت نوع 1، شروع علائم می تواند بسیار ناگهانی باشد، در حالی که در دیابت نوع 2 این علائم، به تدریج ظاهر می شوند و گاهی اوقات هیچ علامتی وجود ندارد.

تصور می شود دیابت نوع 1 ناشی از یک واکنش خود ایمنی است یعنی بدن به اشتباه به خود حمله می کند. این واکنش باعث از بین رفتن سلول های پانکراس می شود که انسولین تولید می کنند. این فرآیند می تواند برای ماه ها یا سال ها قبل از ظاهر شدن علائم ادامه یابد.

دیابت نوع 1 می تواند منجر به عوارض طولانی مدت شود. اگر به این بیماری مبتلا هستید، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی، بیماری های چشمی و کلیوی در شما افزایش می یابد. برای کاهش این احتمالات، ممکن است به شما داروهای ضد فشار خون برای کنترل فشار خون بالا توصیه شود.

هر دو شامل مختل کردن بدن برای تولید و استفاده از انسولین می شوند. هر دو را می توان با حمایت پزشک مدیریت کرد. هر دو نوع دیابت تفاوت های مهمی با هم دارند، اما هیچ پاسخ روشنی در مورد اینکه کدام یک بدتر است وجود ندارد.

هر کس در هر سنی ممکن است به دیابت نوع 1 مبتلا شود، اگرچه شایع ترین سن تشخیص بین 4 تا 6 سالگی و در اوایل بلوغ یعنی10 تا 14 سالگی است.

در بارداری جفت هورمون هایی می سازد که به رشد کودک شما کمک می کند، این هورمون ها میزان انسولین بدن را کاهش می دهند. با این حال مادران بارداری که به دیابت نوع یک مبتلا هستند در ماه های آخر بارداری خود نیاز به مصرف انسولین بیشتری دارند.

بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به دیابت، آنهایی هستند که از کربوهیدرات و قند کمی برخوردارند و سرشار از فیبر هستند. موادغذایی مانند لوبیا، عدس، ماهی سالمون، ماست یونانی، اسفناج و بسیاری از موادغذایی که منبع فیبر هستند برای دیابت مفید هستند.

در دیابت نوع یک میزان ترشح انسولین کاهش پیدا می کند و یا متوقف می شود. این باعث می شود بدن نتواند از گلوکز برای تامین انرژی استفاده کند که باعث کاهش وزن فرد می شود.

از آنجا که دیابت نوع یک ناگهانی به وجود می آید، برای تشخیص آن باید آزمایش خون A1C انجام شود. علاوه بر این بیماران دیابت نوع یک، اغلب کمتر از 40 سال دارند.

افراد مبتلا به دیابت نوع یک به طور دائم از خدمت سربازی معاف می شوند. بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که قند خون ناشتای آنها بالای 126 و هموگلوبین A1C بیشتر از 7 داشته باشند نیز، مشمول معافیت سربازی می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید