صفحه اصلی > آشپزی : انواع خرمای خشک و تازه را بشناسید

انواع خرمای خشک و تازه را بشناسید

فهرست مطالب

خرما گیاهی تک لپه ای است. این میوه ویژه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است و به تیره نخل ها در تعلق دارد. هسته آن سخت و پوستش نازک است. مزه این میوه شیرین بوده و به حالت خوشه‌ای می روید.

برخی از افراد رویشگاه اصلی خرما را هندوستان می نامند. باستان شناسان بر این باورند که قدمت این درخت به ۵۰۰۰ سال می رسد. انواع خرما منبع خوبی از  ویتامینهایی چون ویتامین آ، ویتامین b، ویتامین c و ویتامین e و عناصر معدنی همچون فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است.

ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع خرماهای خشک و تازه آشنا کنیم. برای شناخت انواع خرماها ما را تا انتهای مطلب حاضر همراهی کنید.

خرمای مضافتی

یکی از انواع خرماها، خرمای مضافتی می باشد. این خرما در جعبه هایی کوچک به بازار عرضه می شود. خرمای مضافتی در شهر بم پرورش می یابد. این نوع خرما دارای رطوبت زیادی است و طعمی دلپسند دارد که غالب افراد آن را دوست دارند. اغلب این خرما بر سر سفره های ماه رمضان میهمان می‌شود.

خرمای مضافتی یکی از انواع خرما

خرمای پیارم

از جمله دیگر انواع خرماها خرمای پیارم می باشد. این خرما نسبت به دیگر خرماها قیمتی بالاتر دارد. این خرمای نیمه خشک و دیررس قند فروکتوز را در خود جای داده است. خرمای پیارم به علت داشتن قند فروکتوز در متابولیسم بدن به سرعت مصرف می‌شود. خرمای پیارم برای مصرف دیابتی ها مناسب می باشد  این مدل خرما در استان هرمزگان می روید.

بخوانید: خرما و دیابت؛ آیا دیابتی ها باید از مصرف خرما خودداری کنند؟

خرمای کبکاب

خرمای کبکاب از دیگر انواع خرماها محسوب می شود. این خرمای ایرانی در مرحله خارک به شکل رطب زرد رنگ می باشد. در حالی که بعد از رسیدن کامل قهوه ای تیره خواهد شد. خرمای کبکاب اغلب در مرحله رطب و خرما مورد استفاده قرار می گیرد.

خرمای کبکاب نارس و خارک دارای مزه گس و تلخ می باشد. میوه خرمای کبکاب بیضوی شکل بوده و وزن آن به ۱۵ گرم می رسد. بافت این نوع خرما نیمه خشک، ضخامت پوست آن ضخیم و رنگ آن زرد روشن می باشد.

خرمای کبکاب اغلب در شروع مرداد ماه می رسد، اما در اواسط شهریور ماه بعد از رسیدن کامل برداشت می شود. این خرما به جهت جایگاه اقتصادی در کشور ما، پس از استعمران، شاهانی و مضافتی جای گرفته است.

خرمای کبکاب

خرمای زاهدی

یکی دیگر از انواع خرماها خرمای زاهدی بوده که به ارقام نیمه خشک تعلق دارد. این نوع خرما در برخی از نواحی ایران در دسته خرماهای خشک قرار می گیرد. خرمای زاهدی با کیفیت رنگ قهوه ای روشن داشته و در اندازه های بزرگ بوده و فاقد هر نوع آفت می باشد.

خرمای زاهدی در استان‌های خوزستان، فارس و بوشهر می روید..این خرما میزان قند بالایی داشته و برای تولید سرکه و الکل مورد استفاده قرار می گیرد. این خرمای دیررس در کشورهایی همچون عراق و آمریکا نیز پرورش می‌یابد.

بخوانید: با 9 سرکه خوراکی آشنا شوید

خرمای شاهانی

از دیگر انواع خرماها خرمای شاهانی می باشد. خرمای شاهانی اغلب در نخلستان های هرم وجود دارد. این مدل خرما دارای رطوبت بالایی است و به همین جهت برای تولید انواع شیره و خمیر خرما مورد استفاده قرار می گیرد.

این خرما دارای رنگ و طعم دلپسندی است و به همین جهت هواداران فراوانی دارد  خرمای شاهانی، خرمای شونی و خورک از دیگر نام های این خرما به حساب می آیند.

خرمای برهی

از جمله دیگر انواع خرماها خرمای برهی می باشد. این خرمای زرد و تر زمانی که می رسد مزه ای مشابه به طعم کارامل و شکر قهوه ای را می دهد. این خرما همچون دیگر خرماها شیرین است و بافت خامه‌ای و طعمی لذیذ دارد.

این خرما زمانی که بر روی شاخه ای نازک قرار دارد، راهی بازار می‌شود. خرمای برهی خرما های فصلی بوده که در فریزر مدت ها باقی خواهد ماند. رویشگاه اصلی این خرما نخلستان های عراق می باشد. خرمای برهی به علت داشتن مزه و کیفیتی عالی میان نخل داران و مردم هواداران فراوانی دارد.

خرمای خاصویی

خرمای خاصویی از دیگر انواع خرماها محسوب می شود. این مدل خرما در بهبهان خوزستان می روید. خرمای خاصویی دارای عمری طولانی و قابلیت نگهداری زیادی می باشد. خرمای خاصویی از جمله تاثیرگذارترین خرماهای خوزستان به شمار می آید. ظاهر این مدل خرما بامیه ای شکل بوده و دارای اندازه هایی کوچک است.

خرمای خاصویی

خرمای هلیله

خرمای هلیله یکی دیگر از انواع خرماها به حساب می آید. این مدل خرما در فصل پاییز و انتهای مهر ماه برداشت می شود. این خرما زرد بوده و در دو مرحله خارک و رطب قابلیت مصرف را دارد.

این نوع خرما گزینه مناسبی برای گنجاندن در برنامه غذایی می‌باشد. چرا که دارای مقدار فراوانی آهن بوده و بسیار انرژی زا می باشد. اغلب قسمت های ایران مستعد رشد و تکثیر این خرما هستند. اما خرمای رشد یافته در جهرم و جیرفت مرغوب تر می باشد.

خرمای کلوته

خرمای کلوته از جمله دیگر انواعانواع خرما است که در دسته خرماهای مرطوب ایران قرار می‌گیرد. این نوع خرما در جیرفت و نواحی اطراف آن می روید. خرمای کلوته رنگ قرمز رنگ داشته و به خرمای مضافتی بسیار شباهت دارد.

برداشت این نوع خرما از اوایل شهریور ماه شروع می‌شود. این خرمای درشت دارای کیفیت و قیمتی مناسب است و به همین جهت جایگاه خاصی در بازارهای داخلی و بین المللی دارد. خرمای کلوته از مهمترین ارقام صادراتی خرماها به حساب می آید.

مخلص کلام; انواع خرما و ویژگی های هر کدام

خرما میوه با ارزشی است که بسیار مغذی و خوشمزه می باشد. خرما در دو نوع خشک و تازه راهی بازار می شود. این محصول مهم اغلب در استان های خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان می روید. این محصول علاوه بر ایران در کشورهایی همچون مصر، تونس، عراق و غیره نیز تولید می شود. خرما دارای انواع مختلفی است. از جمله انواع خرماها می توان به خرمای پیارم، ربی، لولو، کبکاب، زاهدی، مضافتی، برهی، شاهانی، استعمران، دیری، مردار سنگ، خاصوئی، خدری، شکری، هلیله، خضراوی، عجوه، کلوته، حلاوی و غیره اشاره کرد.ما در این مقاله به بررسی انواع خرما پرداخته ایم. این مقاله را از دست ندهید.

منابع :

منبع1 | منبع2 | منبع3

دیدگاهتان را بنویسید