صفحه اصلی > آشپزی : طریقه و طرز نگهداری قارچ در فریزر و یخچال بدون سیاه شدن

طریقه و طرز نگهداری قارچ در فریزر و یخچال بدون سیاه شدن

طرز نگهداری قارچ در فریزر

فهرست مطالب

قارچ از موادی است که برای پختن انواع غذاها مانند سوپ، خورشت، فست فود و … استفاده می شود. این محصول حاوی ویتامین هایی از قبیل A، E و D است که تاثیر قابل توجهی در حفظ سلامت چشم ها و تقویت سیستم دفاعی بدن دارند. به همین خاطر، در اکثر دستور پخت غذاها از قارچ استفاده می شود.

 اما قارچ ها جزو آن دسته از ترکیباتی هستند که خیلی زود خراب می شوند. برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ چه کاری باید انجام دهید؟ در این مطلب، ترفندهایی را به شما جهت جلوگیری از خرابی و سیاه شدن قارچ ها و طریقه و طرز نگهداری قارچ در فریزر آموزش می دهیم.

طرز شستن و نگهداری قارچ در فریزر بدون سیاه شدن

طرز شستن و نگهداری قارچ در فریزر بدون سیاه شدن

آیا می دانید با استفاده از ترفندهایی می توانید قارچ ها را به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید؟ 

یکی از این ترفندها، شستن اصولی قارچ ها است. به منظور شستن قارچ ها بهتر است که آنها را در کره ذوب شده بریزید و داخل فریزر بگذارید. سپس قارچ ها را از فریزر بیرون آورده و داخل آب سرد بریزید. 

در مرحله بعد باید سراغ آبکش کردن قارچ ها بروید. در انتها، قارچ ها را داخل آب جوش به مدت 2 دقیقه ریخته و سپس دوباره آنها را آبکشی کرده و دو مرتبه داخل آب سرد بریزید. این راهکار می تواند از سیاه شدن قارچ ها جلوگیری می کند. در ادامه، بهترین راهکار جلوگیری از سیاه شدن قارچ را در طولانی مدت به شما آموزش می دهیم.

طرز نگهداری قارچ در فریزر با آبلیمو

یکی از ساده ترین و کاربردی ترین راهکارها جهت حفظ تازگی قارچ ها، طرز نگهداری قارچ در فریزر با آبلیمو است. برای انجام این تکنیک به آب، قارچ تازه، آبلیمو و کیسه فریزر نیاز دارید. به منظور نگهداری قارچ با این تکنیک طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • اول از همه باید قارچ ها را به خوبی تمیز کرده و شستشو دهید. به خاطر داشته باشید که خیساندن بیش از حد قارچ ها باعث نرمی و له شدن آنها می شود.
  • قارچ ها را به اندازه مدنظر( خلالی، ورقه ورقه یا نگینی) برش دهید.
  • در کاسه ای، یک فنجان آبلیمو و 4 لیوان آب را با هم ترکیب کنید.
  • قابلمه ای حاوی آب را روی حرارت بگذارید تا کاملاً بجوشد. قارچ هایی که خرد کرده اید را چند دقیقه( 1 الی 2 دقیقه) داخل قابلمه آب جوش بریزید.
  • بعد از اینکه قارچ ها جوشیدند، آنها را بلافاصله در آب یخ بیندازید.
  • آب اضافی قارچ ها را با استفاده از صافی بگیرید.
  • قارچ ها را داخل کیسه قرار داده و آنها را در دمای کمتر از صفر درجه در داخل فریزر نگه دارید.
مطلب پیشنهادی:

نحوه نگهداری قارچ پخته در فریزر

نحوه نگهداری قارچ پخته در فریزر

یکی از کارهایی برای جلوگیری از خرابی قارچ ها باید انجام دهید، پختن آنها است. به منظور پختن قارچ ها طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • قارچ ها را به خوبی شسته و سپس آنها را کاملاً خشک کنید.
  • قارچ ها را به قطعات یکنواخت مانند برش دهید. اگر به اندازه کافی کوچک هستند، نیازی نیست که آنها را برش دهید.
  • قارچ ها را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.
  • بعد از گذشت تقریباً 5 دقیقه که آب اضافی قارچ ها تبخیر شد، آنها را در کیسه فریزر قرار دهید.
  • قارچ های پخته شده را در کیسه فریزر با دمای کمتر از صفر درجه نگهداری کنید.

نگهداری قارچ در یخچال بدون سیاه شدن

یکی از دغدغه های ذهنی خانم های خانه دار این است که چطور قارچ ها را به مدت طولانی نگه داری کنم؟ شما می توانید به دلخواه خود، هر یک از این راهکارها را جهت حفظ ماندگاری و نگهداری قارچ در فریزر بدون سیاه شدن آنها استفاده کنید.

بخارپز کردن

یک روش نگهداری قارچ در یخچال و فریزر بدون سیاه شدن، روش بخارپز کردن است. اما چگونه می توان قارچ ها را بخارپز کرد؟ در این بخش، آموزش مرحله به مرحله بخارپز کردن قارچ ها را برای شما آماده کرده ایم.

  • قارچ ها را به اندازه های مشابه خرد کنید. اگر به اندازه کافی کوچک هستند، نیازی به خرد کردن آنها نخواهید داشت.
  • قارچ ها را در کاسه حاوی 2 فنجان آب و 1 قاشق چایخوری آب لیمو به مدت 10 دقیقه خیس کنید. این کار از تغییر رنگ و سیاه شدن قارچ ها جلوگیری می کند.
  • یک قابلمه آب را به جوش آورده و یک سبد بخارپز را روی آن قرار دهید. قارچ ها را به سبد منتقل کرده و به مدت 3 الی 5 دقیقه بخارپز کنید.
  • قارچ ها را به مدت چند دقیقه داخل آب یخ بیندازید. سپس، آنها را روی حوله پهن کرده و تا حد امکان خشک کنید.
  • قارچ ها را در داخل ورقه روغنی قرار داده و در فریزر بگذارید.
  • قارچ ها را در یک کیسه یا ظرف درب دار قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.

خشک کردن

از سایر روش های نگهداری قارچ ها در یخچال، خشک کردن آنها است. شما می توانید قارچ های خشک شده را تا یکسال استفاده کنید. اما قارچ ها را چگونه باید خشک کرد؟

  • اول از همه باید قارچ ها را شسته و آب آنها را بگیرید.
  • در مرحله بعد، قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کرده و برش دهید.
  • سپس، به مدت چند ساعت، قارچ ها را در فر بگذارید.
  • قرار دادن قارچ ها در فر می تواند بهترین روش برای خشک کردن آنها باشد.
  • قارچ های خشک شده را در در ظرفی شیشه ای نگهداری کنید.

تفت دادن قارچ

از سایر راهکارها و طرز نگهداری قارچ در فریزر و یخچال می توان به روش تفت دادن اشاره کرد. به منظور تفت دادن قارچ طبق دستور زیر عمل کنید:

  • قارچ ها را خرد و ریز کرده و کره یا روغن زیتون تفت دهید؛ قارچ ها نباید پخته شوند.
  • اجازه دهید که قارچ ها سرد شده و آنها را به ظرف شیشه ای منتقل کنید.
  • بعد از اینکه قارچ ها کاملاً سرد شدند، آنها را در ظرف مخصوص فریزر ریخته و در یخچال بگذارید.
مطلب پیشنهادی:

نکات کلیدی درباره نگهداری قارچ خام در یخچال

نکات کلیدی درباره نگهداری قارچ خام در یخچال

در این بخش، نکات کلیدی را درباره طرز نگهداری قارچ در فریزر برای شما تهیه کرده ایم که عبارتند از:

  • قارچ ها را در حوله مرطوب داخل یک کیسه کاغذی قرار دهید. این کار از خشک شدن آنها جلوگیری می کند.
  • قارچ ها را در کیسه پلاستیکی نیمه باز قرار دهید. این کار باعث می شود که تا حد امکان رطوبت موجود در قارچ ها از بین برود.
  • قارچ ها را در بسته بندی اصلی خود نگه داری کنید. بسته‌هایی که قارچ‌ها در آنها فروخته می‌شوند، معمولاً برای نگهداری طولانی مدت این محصول طراحی شده اند.
  • قارچ ها را داخل دستمال کاغذی پیچیده و در یخچال قرار دهید. این روش می تواند تاثیر زیادی روی جذب رطوبت اضافی قارچ داشته باشد. قارچ ها تا مدت یک هفته با استفاده از این راهکار سالم باقی مانده و سیاه نمی شوند.
  • قبل از قراردادن قارچ ها در یخچال باید آب آنها را با از استفاده از حوله یا آبکش بگیرید.
  • هنگام فريز كردن قارچ خام به یاد داشته باشید قارچ های پلاسیده یا ترک خورده را فریز نکنید و تا حد امکان سراغ خرید قارچ های تازه تر بروید.

سخن آخر

شما می توانید انواع غذاهای رژیمی و مملو از ویتامین و خواص مفید مانند سوپ سبزیجات را با استفاده از قارچ در منزل بپزید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر درباره تهیه انواع غذاهای رژیمی و پرخاصیت با قارچ بهتر است که از کمک متخصصین تغذیه غافل نشوید! 

اما قارچ از محصولاتی است که خیلی زود خراب می شود و تغییر رنگ می دهد. به همین خاطر، برای نگهداری طولانی مدت قارچ ها باید تکنیک هایی را به کار ببرید. از راهکارهای نگهداری انواع قارچ در فریزر به مدت طولانی می توان به پختن و بخارپز کردن آنها اشاره کرد. به علاوه، استفاده از آبلیمو نیز می تواند راهکار موثری جهت پیشگیری از سیاهی قارچ ها باشد. پس اگر اهل آشپزی هستید، حتماً ترفندهای مربوط به طرز نگهداری قارچ در فریزر را در ذهن تان به خاطر بسپارید.

مهدیون

دیدگاهتان را بنویسید