صفحه اصلی > رژیم های غذایی : آویشن برای چی خوبه؟ |خواص آویشن برای مردان،زنان و سرماخوردگی

آویشن برای چی خوبه؟ |خواص آویشن برای مردان،زنان و سرماخوردگی

آویشن برای چی خوبه

فهرست مطالب

آویشن، گیاهی مفید و حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های قوی است. این گیاه به دلیل داشتن ترکیبات مفید و خواص ضدالتهابی خود شناخته شده است. از این گیاه در طب سنتی برای درمان برخی از بیماری ها و مشکلات از سرماخوردگی گرفته تا مشکل فشار خون استفاده می شود. برای پاسخ به این سوال که آویشن برای چی خوبه، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

آویشن چیست ؟

آویشن چیست

آویشن از گیاهان مدیترانه ای محسوب می شود که به صورت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از این گیاه در غذا یا برای تولید دارو و حتی به عنوان گیاهی تزئینی استفاده می شود. از گل و برگ این گیاه، روغنی مفید و عرقی پرخاصیت استخراج میشود.

آویشن برای چی خوبه ؟

آویشن می تواند در بهبود سلامت استخوان ها تاثیر بسزایی داشته باشد. این گیاه سرشار از ویتامین های مفید مانند ویتامین k، کلسیم، آهن و منگنز است. این گیاه به دلیل داشتن ویتامین c می تواند سیستم ایمنی را تقویت می کند. در واقع، این ویتامین در رشد گلبول های سفید خون تاثیر بسزایی دارد. اما خواص آویشن فقط محدود به این موارد نمی شود. در این بخش، به صورت کامل به شما توضیح می دهیم که دمنوش آویشن برای چی خوبه؟

خواص آویشن برای مردان

خیلی از آقایان سوال می کنند که آویشن برای چی خوبه؟ آویشن، گیاهی مفید و پرخاصیت است که سطح سطح تستوسترون یا هورمون مردانه را در بدن افزایش می دهد. علاوه بر این، به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی آویشن، می‌تواند در درمان التهابات دستگاه تناسلی مردانه موثر باشد.

خواص آویشن برای زنان  

خواص آویشن برای زنان  

آویشن، گیاهی مفید برای خانم ها است و روی بهبود کیست تخمدان تاثیر دارد. اگر مشکلات رحم دارید، از خواص آویشن غافل نشوید. اما خانم های مبتلا به سرطان سینه و تخمدان یا آندومتریوز هستند، باید از مصرف آویشن اِجتناب کنند. چای آویشن، خاصیت ضداسپاسم داشته و دردهای قاعدگی را نیز بهبود می بخشد.

 همچنین، خانم هایی که به سلامت پوست خود اهمیت می دهند، از آویشن می توانند برای داشتن پوستی سالم و شفاف استفاده کنند. اگر به فکر پاکسازی صورت، درمان التهاب پوست و آکنه هستید، استفاده از گیاه آویشن را یکی از روشهای درمانی در نظر بگیرید. خانم ها می توانند مقداری آویشن تازه را به اسموتی، سالاد و استیک اضافه کنند و با بهره مندی از خواص آنتی اکسیدانی آن، پوستی جوان و شاداب داشته باشند.

آویشن و فشار خون  

فشار خون می تواند عاملی خطرناک برای ابتلا به بیماری های مختلف از قبیل مشکلات قلبی و سکته مغزی باشد. مصرف چای آویشن به به مدیریت فشار خون بالا کمک زیادی می کند. کسانی که به دنبال درمان طبیعی برای کاهش فشار خون می توانند با مشورت پزشک متخصص مصرف چای آویشن را در برنامه خود قرار دهند. این گیاه با بهبود گردش خون در شریان ها، تاثیر قابل توجهی روی کاهش فشارخون دارد.

آویشن برای معده

آویشن برای معده

در صورت داشتن مشکل معده می توانید دمنوش آویشن را در کنار سایر روش های درمانی امتحان کنید! این گیاه می تواند منجر به جلوگیری از ایجاد مخاط اضافی شده و از بروز اسید معده نیز جلوگیری کند. اگر به دنبال روشی جهت رفع سوزش سر دل و کاهش اسید معده هستید، دمنوش آویشن برای شما مفید خواهد بود.

آویشن برای لاغری

آویشن می تواند یکی از راهکارهای موثر برای لاغری و کاهش وزن باشد. این گیاه، اشتها را کاهش داده و از بروز پرخوری جلوگیری می کند. همچنین، ماده ای در آویشن به نام تیمول موجود است که متابولیسم را بهبود می بخشد. پس در کنار رژیم غذایی و ورزش می توانید مصرف دمنوش آویشن را جهت چربی سوزی در برنامه تان قرار دهید.

کاتچین‌های موجود در چای آویشن، مانع از تجزیه کربوهیدرات‌ها به مولکول‌های قند می شود. این یعنی، قند کمتری توسط بدن جذب شده و میزان کالری کمتری در روز مصرف می شود. علاوه بر این، نوشیدن چای گیاهی حاوی آویشن کمی قبل از غذا می‌تواند باعث تجربه احساس سیری شود و در نتیجه میل تان به خوردن وعده های غذایی کاهش پیدا می کند.

آویشن برای حفظ سلامت دندان ها و لثه ها

آویشن برای حفظ سلامت دندان ها و لثه ها

یکی از خواص گیاه آویشن، حفظ سلامت دندان و لثه ها است. این گیاه سرشار از تیمول بوده و مصرف آن به بهبود سلامت دهان و دندان کمک می کند. در واقع، تیمول موجود در گیاه آویشن مانع از رشد باکتری هایی مانند استرپتوکوک موتانس می شود که در بروز التهاب لثه نقش دارند

خواص آویشن برای حافظه

آویشن به دلیل داشتن تیمول می تواند به درمان آلزایمر کمک کند. تیمول می تواند کولین استراز یا همان آنزیم تجزیه کننده استیل کولین را مهار کند. کولین استراز جزو انتقال دهنده های عصبی مهمی است که روی بهبود حافظه و افزایش قدرت یادگیری تاثیر بسزایی دارد. در نتیجه، مبتلایان به آلزایمر تا حدودی می توانند با مصرف آویشن، علائم این بیماری را کنترل کنند.

خواص آویشن برای سلامت قلب

خواص آویشن برای سلامت قلب

مصرف عرق آویشن می تواند به بهبود سلامت سیستم قلبی نیز کمک کند. آویشن به دلیل داشتن ترکیبات مفید مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و منگنز، نقش موثری در حفظ سلامت قلب دارد. پتاسیم، گشاد کننده عروق خونی بوده و مصرف آن فشار روی سیسم قلبی را کاهش می دهد. در نتیجه، مصرف عرق آویشن با کاهش خطر ابتلا به سکته نغزی، حمله قلبی و بیماری عروق کرونر همراه است.

خواص آویشن برای سرماخوردگی

سرماخوردگی، مشکلی آزاردهنده است که با داروهای گیاهی می توان این بیماری را تسکین داد. شما می توانید جهت تسکین علائم سرماخوردگی مانند سرفه و گلودرد از آویشن استفاده کنید. همچنین، آویشن با تقویت سیستم ایمنی می تواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کند. آویشن را می توان گیاهی ضدالتهاب و خلط آور در نظر گرفت. این گیاه، مسیر سینوس های بسته شده را باز کرده و گلو درد را نیز درمان می کند.

طریقه مصرف آویشن برای سرماخوردگی

طریقه مصرف آویشن برای سرماخوردگی

چای آویشن برای چی خوبه؟ این دمنوش و چای پرخاصیت را برای بهبود سرماخوردگی امتحان کنید. به منظور تهیه دمنوش آویشن برای درمان سرماخوردگی با یک قاشق چای خوری از این گیاه نیاز دارید. در صورت نداشتن آویشن خشک می توانید از چند عدد برگ تازه این گیاه استفاده کنید. 

جهت تهیه دمنوش، آویشن را با آب جوش ترکیب کرده و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. دمنوش آویشن را از صافی عبور داده و در انتها نیز مقداری عسل به ترکیب اضافه کنید.

شما می توانید مقدار تقریباً 100 گرم دمنوش آویشن را به یک لیتر آب جوش اضافه کنید. بعد از گذشت 5 دقیقه، مخلوط را صاف کرده و به آب حمام اضافه کنید. هفته ای یک بار به مدت 10 الی 20 دقیقه دوش آویشن بگیرید.

 از سایر روش های استفاده از آویشن برای درمان سرماخوردگی می توان به استفاده از قطره حاوی این گیاه اشاره کرد. به منظور تهیه قطره کافیست 3 الی 4 قطره از اسانس آویشن را به 1 لیتر آب اضافه کرده و بخور دهید. استنشاق بخور آویشن می تواند ریه های شما را پاکسازی کند.   

عرق آویشن برای چی خوبه؟

عرق آویشن جزو عرقیجات پرخاصیت محسوب می شود که فواید درمانی زیادی دارد. آویشن خاصیت آنتی باکتریال دارد و حاوی اسانسی به نام تیمول است. بنابراین، مصرف آویشن به صورت دمنوش، عرقیجات یا … می تواند باعث بهبود سیستم گوارش شود. عرق آویشن برای درمان مشکلات گوارشی، درد معده، بهبود یبوست و رفع حالت تهوع بهترین انتخاب است. خواص ضد التهابی این گیاه  باعث می شود که مصرف عرق آویشن از بروز مشکلات مربوط به معده، نفخ شکم و ناراحتی های گوارشی جلوگیری کند.

آویشن کوهی برای چی خوبه ؟

آویشن کوهی برای چی خوبه

آویشن کوهی، بوی تندی دارد و برای درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از قدیم تا به امروز از قسمت های گلدار آویشن کوهی در طب سنتی استفاده میشد. این گیاه وحشی حاوی یک اسانس است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد. از آویشن کوهی می توانید برای درمان دلپیچه و نفخ معده، بهبود سکسکه، افزایش انرژی و هضم بهتر غذا استفاده کنید.

مضرات آویشن

داروهای گیاهی نیز در صورت مصرف افراطی با عوارض جانبی همراه خواهند بود. از مضرات آویشن می توان به سردرد، گرفتگی شکم، سوزش و قرمزی پوست و سرگیجه اشاره کرد. همچنین، مصرف بی از اندازه آویشن می تواند باعث کاهش فشارخون شود. بنابراین، داروهای گیاهی مانند آویشن را در صورت داشتن علائم یا بیماری های خاص با احتیاط مصرف کنید. اگر دچار بیماری تیروئید شده اید، مصرف آویشن را کنار بگذارید تا دچار عوارض جانبی نشوید.

سخن پایانی

آویشن در لیست گیاهان دارویی بسیار مفید و پرخاصیت جای گرفته است. در پاسخ به این سوال که آویشن برای چی خوبه؟ باید گفت که آویشن برای درمان سرماخوردگی، کاهش درد قاعدگی، بهبود سلامت قلب، حفظ سلامت دندان و لثه، لاغری و رفع مشکلات معده گیاه داروی موثری است. با این حال، نباید برای چربی سوزی به مصرف داروهای گیاهی مانند آویشن بسنده کنید. شما باید در کنار داروهای گیاهی از سایر روش ها جهت چربی سوزی و کاهش وزن استفاده کنید. در واقع، با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و تنظیم رژیم غذایی مناسب، ورزش و مصرف به اندازه دمنوش و عرق آویشن می توانید وزن تان را کاهش دهید.

سخن پایانی

آویشن برای چه کسانی ضرر دارد؟

خانم های باردار، افراد دارای واکنش های آلرژیک، کسانی که مشکل تیروئید دارند، نباید آویشن مصرف کنند.

آویشن جزو آن دسته از گیاهانی است که طبع خشک و گرمی دارد.

خیر، گیاه آویشن می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد

اگر دچار ضعف در سیستم ایمنی، مشکلات گوارشی، نفخ و التهاب شده اید، مصرف دمنوش آویشن و میخک را فراموش نکنید!

بخور آویشن می تواند یکی از روش های درمان سرماخوردگی، رفع گلو درد، بهبود سرگیجه و پاکسازی ریه باشد.

مهدیون

دیدگاهتان را بنویسید