صفحه اصلی > رژیم های غذایی : مویز برای چی خوبه؟ | خواص مویز ناشتا

مویز برای چی خوبه؟ | خواص مویز ناشتا

مویز برای چی خوبه؟

فهرست مطالب

مویز، یک میان وعده لذیذ و مغذی است که از انگور به دست می آید. مویز، منبع بسیار خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است و مصرف آن فوایدی برای سلامتی به همراه دارد. اما خیلی از افراد این سوال را می پرسند که مویز برای چی خوبه؟ در این مطلب، فواید مویز را برای کمک به درمان مشکلات مختلف از دیابت گرفته تا رفع کم خونی بررسی می کنیم.

مویز چیست؟

مویز چیست؟

مویز از مفیدترین  انواع خشکبار است که علاوه بر خواص بیشمار، طعم شیرین و خوشمزه ای نیز دارد. برای تولید مویز از انگور شاهانی یا سیاه استفاده می شود.

خواص مویز

اگر به سلامتی تان اهمیت خیلی زیادی می دهید، فواید مویز را نیز نادیده نگیرید. مویز دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفید از قبیل آهن، فیبر، کلسیم، پتاسیم، آنتی اکسیدان و … است. هر یک از ترکیبات می توانند در حفظ سلامتی بدن تاثیر قابل توجهی داشته باشند در ادامه بیشتر به موضوع مویز برای چی خوبه میپردازیم.

مطلب پیشنهادی: آویشن برای چی خوبه

مویز و دیابت

مویز و دیابت

مویز برای چی خوبه؟ مویز دارای شاخص گلیسمی پایینی است و مصرف آن باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی شود. در نتیجه، مویز برای افراد دیابتی، نوعی میان وعده غذایی سالم محسوب می شود. فیبر موجود در مویز به کند کردن جذب قند در جریان خون کمک کرده و در نتیجه مانع از افزایش سطح قندخون می شود.

خواص مویز برای اعصاب

خواص مویز برای اعصاب

مویز می تواند در بهبود سیستم عصبی نیز نقش موثری داشته باشد. در واقع، برای داشتن اعصابی آرام تر می توانید روزانه چند عدد مویز میل کنید. مویز حاوی پتاسیم است که این ماده انتقال تکانه های عصبی را بهبود می بخشد.

مویز برای کبد چرب

مویز می تواند در پاکسازی کبد تاثیر داشته باشد و از ابتلا به بیماری‌های کبدی تا حدودی جلوگیری کند. اما مصرف مقادیر زیاد مویز به دلیل داشتن ماده ای به نام فروکتوز می تواند منجر به بروز کبد چرب شود. در واقع، مصرف زیاد فروکتوز منجر به ایجاد چربی غیر طبیعی در خون خواهد شد. بنابراین، در مصرف مویز برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب احتیاط کنید.

مویز برای کم خونی

مویز برای کم خونی

مویز حاوی مواد مفیدی از قبیل آهن و ویتامین B کمپلکس است. کم خونی ناشی از فقر آهن را می توانید با مصرف یک مشت مویز به صورت روزانه تا حدودی کنترل کنید. مویز، منبع غنی از مس بوده و برای تولید گلبول های قرمز جدید لازم است.

خواص مویز برای لاغری 

خواص مویز برای لاغری 

در پاسخ به این سوال که مویز برای چی خوبه؟ خواص آن در لاغری و کاهش وزن را نادیده نگیرید. مویز، منبع خوبی از فیبر رژیمی است؛ به طور کلی، 100 گرم مویز، حدود 3.7 گرم فیبر دارد. فیبر می تواند باعث احساس سیری شده و میل شما به خوردن غذا را کاهش دهد.

مویز برای حافظه

مویز، منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که در حفاظت از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد تاثیر زیادی دارد. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که به سلول ها آسیب می رسانند و در بروز  آلزایمر نقش دارند. بنابراین،  مویز را میتوانید به عنوان یکی از راهکار های موثر برای جلوگیری از آلزایمر مصرف کنید.

مویز و فشار خون

مویز مملو از پتاسیم است و به همین خاطر مصرف آن فشارخون را کاهش می دهد.  همچنین، این ماده سدیم بدن را کاهش داده و از بروز فشار خون بالا پیشگیری می کند.

خواص مویز برای مردان

خیلی از آقایان سوال می کنند که مویز برای چی خوبه؟ آقایانی که در طول روز مویز مصرف می کنند، کمتر دچار اختلال نعوظ می شوند. به علاوه، مویز می تواند حرکت اسپرم ها را بهبود بخشیده و در کمک به باروری آقایان تاثیر مثبتی داشته باشد. در واقع، مویز به دلیل داشتن آرژنین، حرکت اسپرم را بهبود می بخشد.

خواص مویز برای زنان

خواص مویز برای زنان

خانم ها نیز نباید از خواص مویز برای داشتن بدنی سالم تر، پوستی درخشان تر و تقویت موها غافل شوند. مویز حاوی ترکیبات مفیدی مانند آنتی اکسیدان های قوی، پتاسیم و آهن است. ترکیبات موجود در مویز می توانند از سلامت تخمدان ها محافظت کنند. بنابراین، برای داشتن تخمدان های سالم و تخمک گذاری بهتر، مصرف مویز را فراموش نکنید.

خواص مویز برای پوست و مو

مصرف مویز می تواند رشد مو را تسهیل کرده و سلول های فولیکول مو را تقویت کند. مویز حاوی ترکیبات مفیدی مانند ویتامینc است و مصرف آن از شوره سر، خارش و التهاب پوست جلوگیری می کند. رسوراترول، آنتی اکسیدان موجود در مویز است که سلول های سمی را از خون حذف می کند. حذف سلول های سمی از خون باعث تصفیه خون و در نتیجه داشتن پوستی روشن و شفاف می شود.  به همین خاطر، برای کمک به داشتن پوستی شفاف و تقویت رشد موها بهتر است که روزانه مقداری مویز مصرف کنید.

خواص مویز برای سلامت چشم ها

خواص مویز برای سلامت چشم ها

مویز، حاوی پلی فنول است که از سلول های چشم در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. در نتیجه، با مصرف روزانه مویز، احتمال ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید کاهش پیدا می کند.

خواص مویز برای بهبود سلامت استخوان

مویز، به دلیل داشتن کلسیم، به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. به علاوه، این خشکبار مفید دارای ماده معدنی به نام بور است. این ماده معدنی می تواند به جذب کلسیم در بدن کمک کرده و سلامت استخوان ها را تقویت کند. به علاوه، این ماده معدنی کمیاب موجود در مویز در تولید هورمون های تستوسترون و استروژن نقش دارند که برای سلامت استخوان ها لازم هستند.

خواص کشمش برای بهبود سلامت قلب

خواص کشمش برای بهبود سلامت قلب

مویز حاوی ترکیباتی است که می تواند به کاهش فشارخون و در نتیجه حفظ سلامت قلب کمک کنند. یکی از دلایل بروز بیماری های قلبی، وجود التهاب در بدن است. مویز از بروز التهاب جلوگیری کرده و مصرف آن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را به حداقل می رساند. به علاوه، مویز، منبع خوبی از پتاسیم بوده و مصرف روزانه آن احتمال ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد. 

بهترین زمان مصرف مویز 

حالا که فهمیدید مویز برای چی خوبه، باید با زمان مصرف آن هم آشنا شوید. بهترین بازه زمانی مصرف مویز، صبح ها به صورت ناشتا است. پس بعد از بیدار شدن از خواب، حتماً چند عدد مویز میل کنید.

خواص مویز ناشتا 

مصرف مویز ناشتا می تواند باعث کاهش خستگی در طول روز و افزایش میزان انرژی بدن شود. به علاوه، در صورت داشتن مشکل فشارخون می توانید روزانه چند عدد مویز ناشتا میل کنید. در کل، وقتی صبح به صورت ناشتا چند عدد مویز میل کنید، انرژی تان افزایش پیدا کرده و فشارخون تان نیز تنظیم می شود.

خوردن مویز قبل از خواب

اگر دچار مشکل بی خوابی شده اید، قبل از خواب مویز بخورید. مویز به دلیل داشتن تریپتوفان می تواند الگوی خواب را تنظیم کرده و باعث ایجاد احساس آرامش شود. پس، قبل از خوابیدن، خوردن چند عدد مویز را برای داشتن خواب راحت تر فراموش نکنید.

چرا ۲۱ عدد مویز؟

چرا ۲۱ عدد مویز؟

تحقیقات نشان می دهد که افراد برای داشتن حافظه قوی، افزایش انرژی و جلوگیری از بیماری های مختلف بهتر است که روزانه 21 عدد مویز مصرف کنند.

مضرات مویز

مضرات مویز

همانطور که گفتیم، مویز خواص و فواید بیشماری دارد. اما مصرف بیش از اندازه آن ممکن است که مضراتی نیز به همراه داشته باشد. مصرف زیاد مویز باعث بروز مشکلات گوارشی از قبیل نفخ، درد معده و گرفتگی عضلات می شود. همچنین، احتمال ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر با مصرف مویز افزایش پیدا می کند. بنابراین، در مصرف مویز زیاده روی نکنید تا از خواص مفید آن بهره مند شوید.

سخن پایانی

مویز منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است که برای حفظ سلامت و تندرستی بدن لازم هستند. مصرف این نوع خشکبار می تواند فوایدی از قبیل تنظیم فشار و قندخون، سلامت پوست و مو، افزایش انرژی، کمک به بهبود باروری خانم ها و آقایان، کاهش خطر پوکی استخوان، تقویت حافظه و سلامت قلب را به همراه داشته باشد. 

بنابراین، خوردن روزانه چند عدد مویز را در برنامه تان قرار دهید تا بدنی سالم تر داشته باشید. اما در کنار تمام این مزایا، خواص مویز برای لاغری را نیز نباید نادیده گرفت. 

مویز، حاوی درصد بالایی فیبر است و به همین خاطر کسانی که قصد لاغری دارند، باید روزانه چند عدد مویز میل کنند. اما به دلیل داشتن کالری زیاد، باید مویز را به اندازه مصرف کنید تا دچار اضافه وزن نشوید. بنابراین، لاغری و چاقی با مویز به میزان مصرف این خشکبار مفید بستگی دارد. 

با این حال، فقط با مصرف مویز نمی توانید به بدنی خوش فرم و اندامی ایده آل دست پیدا کنید. در کنار مصرف خشکبارهایی مانند مویز باید از متخصص تغذیه برای تهیه رژیم لاغری کمک بگیرید و در طول روز به اندازه کافی فعالیت بدنی داشته باشید.

سوالات متداول

مویز چاق کننده است؟

در صورتی که مویز را بیش از اندازه مصرف کنید، شاید دچار چاقی و اضافه وزن شوید.

مصرف مویز بدون هسته در مقایسه با مویز با هسته بهتر است؛ چون فیبر کمتری دارد.

اگر میپرسید مویز و عرق بیدمشک برای چی خوبه باید بدانید به منظور افزایش میزان کلسیم بدن بهتر است که مویز را همراه با عرق بیدمشک مصرف کنید.

نصف فنجان مویز حاوی حدود 217 کالری است.

موسوی

دیدگاهتان را بنویسید