چکیده :
مصرف میوه میتواند به شما انرژی و سلامتی اهدا کند. چه بهتر که بتوان این میوه ها را در فصل خود و به صورت تر و تازه خریداری و مصرف کرد. اما فرآوری میوه های تازه و تبدیل آنها به شربت، کمپوت، مربا یا دیگر اشکال فراوری شده از میوه ها ایده ای بسیار جالب و کاربردی است. فرآوری میوه و تبدیل آن به مربا یکی از این راه های جالب برای مصرف این خوراکی های مغذی است. از مربا می توان به عنوان صبحانه عالی یاد برد. اما به خاطر داشته باشید که تهیه مربا فوت و فن و اصول خاص خود را دارد که در صورت عدم رعایت آن شما را با یک مربای شکرک زده یا کپک زده مواجه خواهد کرد و تمام زحمات شما را به یکباره به باد خواهد داد. ما در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چه کار کنید تا مربا کپک نزند. پس برای آشنا شدن با اصول پیشگیری از کپک زدگی در مربای خانگی با ما همراه باشید. امیدواریم که این مطالب بتواند توجه شما را جلب کند.
انواع و اقسام مربا
مرباها انواع و اقسام متعددی دارند. هر کدام از این مرباها عطر، طعم و رنگ و بوی خاص خود را دارد. از انواع میوه ها همچون هویج، آلبالو، سیب، به، توت فرنگی، گیلاس سفید، زردالو و غیره می توانید در تهیه مرباهای خوشمزه خانگی استفاده کنید. یک کدبانوی تمام عیار به خوبی می داند که چگونه به سوال اینکه چه کار کنید تا مربا کپک نزند پاسخ دهد. شما هم برای دانستن راز اینکه چه کار کنید تا مربا کپک نزند تا ادامه مطلب همراه باشید. اما پیش از آن لازم است که در مورد علت کپک زدگی مربا اطلاعاتی کسب کنید.
علت کپک زدگی مربا
ایجاد کپک یا قارچ بر روی مربا چند علت ساده دارد. اما در اکثر مواقع چون مربای شما به صورت کامل پخته نشده و آب آن کشیده نشده است کیک زده می شود. بنابراین این بار که تصمیم به پختمربا گرفتید از تبخیر کامل آب آن و ایجاد قوام لازم در آن مطمئن شوید. چرا که رقیق بودن آن میتواند به راحتی مربای شما را کپک زده کند.
شاید شما فکر کنید که مربای خانگی به راحتی و فوری کپک میزند و از درست کردن آن ناامید شده اید. اما خبر خوب این است که بارعایت نکاتی ساده برای جلوگیری از کپک زدگی مربا می توانید از وقوع این روز تلخ جلوگیری کنید. در ادامه به شما می گوییم که چه کار کنید تا مربا کپک نزند.
جلوگیری از ایجاد کپک
اگر به دنبال این هستید که بدانید چه کار کنید تا مربا کپک نزند ما به شما می گوییم که تنها با چند روش تضمینی ضد کپک زدگی مربا میتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
- مربای خود را کاملا بپزید.
- از ریختن مربا در ظرف خیس اکیداً خودداری کنید.
- از افتادن قاشق به درون مربا جلوگیری کنید.
- برای طبخ مربا از قاشق چوبی استفاده کنید.
- میوه های سالم، بدون کرم و لک را مربا کنید.
- از ظرف درب دار برای نگهداری مربا استفاده کنید.
- مربا را در خنک ترین جای یخچال نگه دارید.
- از کاغذ روغنی برای جلوگیری از رسیدن هوا به مربا استفاده کنید.
- تست قوام انجام دهید.
- به مربای خود مقداری دارچین اضافه کنید.
- ظرف خود را از طریق گرما استرلیزه کنید.
- مقداری جوهر لیمو یا آب لیمو ترش در مربا بریزید.
- مربای خود را در دیگچه تهیه کنید.