صفحه اصلی > آشپزی : 7 توصیه مهم برای خرید چای طبیعی

7 توصیه مهم برای خرید چای طبیعی

فهرست مطالب

آب نخستین نوشیدنی پر کاربرد جهان به شمار می آید. چای پس از آب، دومین نوشیدنی پرکاربرد دنیا محسوب می شود. چای در حقیقت محصولی استخراج شده از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس می باشد، که در سه نوع سبز، سباه و اولانگ راهی بازار می شود. از آنجایی که هر ساله حجم فراوانی از چای وارد ایران می شود، از این رو تمیز دادن چای طبیعی و مرغوب ایرانی از دیگر چای ها نیاز به آموزش مهارت‌های خاصی در این خصوص دارد.

به همین جهت ما در این مقاله بر آن شده ایم که راه های تشخیص یک چای با کیفیت را به شما آموزش دهیم پس با ما همراه باشید.

 

 بوی چای | اندازه چای | رنگ چای | آب سرد | دم کشیدن چای | مزه و طعم چای | درجه چای

بوی چای

یکی از راه های تشخیص یک چای باکیفیت، توجه به عطر و بوی چای می باشد. چای سیاه طبیعی فاقد رایحه ای بسیار غلیظ می باشد. در حقیقت چای های ایرانی عطر و بوی ویژه خود را دارد که به همراه بخار آب استشمام خواهد شد. این در حالی است که انواع چای های نامرغوب و تقلبی مملو از اسانس های صنعتی هستند و به همین جهت عطر و بوهای غلیظ و سنگینی از آنها استشمام می‌شود. نکته دیگر آن است که چای های نامرغوب در وضعیت خشک هم مملو از عطر و بوی فراوانی هستند که به علت وجود ترکیبات شیمیایی تولید می شوند.

بوی چای

 اندازه چای

توجه به اندازه چای، از دیگر راه های تشخیص یک چای باکیفیت محسوب می‌شود. چای سیاه مرغوب و اصل در اندازه های درشت به فروش می رسند. اما چای با اندازه های کوچک اغلب دارای کیفیت مطلوبی نیستند.

برای خرید یک چای باکیفیت باید به خشکی و زبری چای نیز توجه کرد، چرا که چای مرغوب دارای برگ های باز نشده فراوانی می باشد.

رنگ چای در تشخیص و خرید چای طبیعی

رنگ چای

لحاظ کردن رنگ چای از دیگر راه های تشخیص یک چای باکیفیت به حساب می آید. چای طبیعی و اصلی دارای رنگی مشکی مایل به قرمز می باشد. البته می‌توان از رنگ چای پس از از دم کشیدن نیز به کیفیت آن پی برد. زیرا چای اصلی و با کیفیت پس از دم کشیدن سیاه و کدر نخواهد شد.

چای مرغوب و اصلی چندین ساعت پس از ریختن در لیوان تنها مات خواهد شد. اما چای تقلبی پس از چندین ساعت ریختن در لیوان، سیاه می شود. چای ارگانیک پس از دم کشیدن تبدیل به رنگ آلبالویی مایل به قهوه ای می شود.

بخوانید: 3 روش کاربردی خرید ماهی تازه چیست؟

 آب سرد

از دیگر راه های تشخیص یک چای با کیفیت، تست کردن آن در آب سرد می‌باشد. چای اصلی و باکیفیت هنگام ریختن در آب سرد تنها مقدار مختصری رنگ پس می دهد، چراکه در پروسه فراوری آن رنگ های مصنوعی به کار گرفته نمی‌شود.

این در حالی است که چای های نامرغوب و بی‌کیفیت پس از ریختن در آب سرد به سرعت رنگ آب را تغییر خواهند داد. زیرا در فرآیند تولید چای های تقلبی از رنگ‌های مصنوعی فراوانی استفاده می‌شود.

دم کشیدن چای در تشخیص چای

دم کشیدن چای

توجه به زمان دم کشیدن چای از دیگر راه های تشخیص چای با کیفیت می باشد. چای ایرانی در حقیقت دیردم می باشد. به عبارت دیگر چای ایرانی می‌بایست حدود ۲۰ دقیقه بر روی حرارت سماور باشد تا عصاره برگ های چای را پس دهد. این در حالی است که چای خارجی یا چای نامرغوب ظرف مدت چند دقیقه دم خواهد کشید.

اما این رنگ طبیعی نبوده و به علت افزودنی های غیرمجاز تولید می شود. نکته دیگر آن است که چای ایرانی بعد از طی چندین ساعت در فنجان یا قوری دچار تغییر رنگ می شوند. اما چای های وارداتی بعد از طی یک ساعت به سرعت بدرنگ شده و یک لایه چربی بر روی آن ها مشاهده می شود.

بخوانید: 7 نکته مهم برای خرید مرغ سالم و تازه

مزه و طعم چای

از جمله دیگر راه های تشخیص یک چای باکیفیت توجه به طعم و مزه آن می باشد. چرا که مزه چای ایرانی با خارجی فرق دارد. چای ایرانی دارای طعم گس و تلخ تر می باشد.

تولید کنندگان چای های بی‌کیفیت و نامرغوب به چای خود، حجم فراوانی از اسانس و طعم دهنده های مصنوعی می افزایند، تا قابل استفاده شوند. این در حالی است که این ترکیبات افزوده شده به چای پس از گذشت مدت زمان طولانی، سلامتی انسان را به مخاطره خواهند انداخت.

[form_bmi]

 درجه چای

لحاظ کردن درجه چای از دیگر راه های تشخیص یک چای باکیفیت به شمار می آید. در هنگام خرید چای بسته بندی شده به نوشته روی آن توجه می‌کنند. چرا که بر روی برخی از این چای های بسته بندی شده، درج شده که در تولید آن از بچه‌های بالایی بوته چای استفاده شده است.

برگچه های بالایی بوته چای تحت عنوان غنچه های برگب چای نیز معروف هستند. این برگچه ها دارای نرمی و لطافت بیشتر و اندازه ای کوچک تر می باشند. هر اندازه این برگچه ها، کوچکتر، نرم تر و پرزدارتر باشند، به همان اندازه دارای اسانس و رایحه بیشتر و مزه ای تلخ تر خواهند بود و به عبارت دیگر این چای ها درجه یک به شمار می آیند.

این در حالی است که چای های درجه دو از برگ هایی بزرگتر تهیه شده و چای های درجه ۳ از برگ هایی درشت تر، مسن تر و ضخیم تر قسمت های پایین بوته گیاه تولید می شوند.

مخلص کلام; نحوه تشخیص چای طبیعی

چای نوشیدنی دلچسب و گوارایی است که علاوه بر برطرف کردن خستگی، موجب ایجاد احساس آرامش و دیگر احساسات خوب در انسان می شود. به طور کلی سه دسته چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ وجود دارد.
چای مرغوب دارای ویژگی های خاصی است. از جمله راه های تشخیص یک چای باکیفیت توجه به عطر و بوی آن، رنگ چای، اندازه چای، زمان دم کشیدن آن و غیره می باشد. ما در این مقاله به بررسی راه های تشخیص یک چای باکیفیت پرداخته ایم شما نیز برای بالا بردن دانش خود در خصوص این موضوع کاربردی و مفید، این مقاله جذاب را از دست ندهید.

منابع :

منبع1 | منبع2 | منبع3 | منبع4

فاطمه شمشیرگر

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید