سلامتی من
0

چه مقدار قهوه بنوشیم تا سلامت ما به خطر نیفتد؟

بازدید 96

قهوه حاوی صدها ترکیب زیست فعال است. در واقع، قهوه بزرگترین منبع آنتی اکسیدان برای بسیاری از افراد است. مطالعات نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه در خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، اختلالات عصبی و بیماری های کبدی قرار دارند.
با این حال، ممکن است تعجب کنید که چقدر قهوه برای نوشیدن بی خطر است و آیا مصرف بیش از حد آن خطری دارد یا خیر؟ این مقاله توضیح می دهد که تا چه اندازه قهوه را می توانید با خیال راحت بنوشید تا برایتان بی خطر باشد.

 

کافئین موجود در یک فنجان قهوه | علائم کوتاه مدت مصرف زیاد قهوه و کافئین | مقدار مصرف متفاوت قهوه در افراد | قهوه و طول عمر | قهوه و خطر بیماری

چه مقدار کافئین در یک فنجان قهوه وجود دارد؟

مقدار کافئین در یک فنجان قهوه

کافئین، یک ماده فعال در قهوه و رایج ترین ماده روانگردان مصرفی در جهان است. محتوای کافئین قهوه بسیار متغیر است و از 50 تا بیش از 400 میلی گرم در هر فنجان متغیر است.

 یک فنجان قهوه خانگی کوچک می تواند 50 میلی گرم کافئین را فراهم کند، در حالی که یک فنجان قهوه بزرگ 16 اونسی (475 میلی لیتری) بیش از 300 میلی گرم از این مقدار است. به عنوان یک قاعده کلی، شما می توانید فرض کنید که یک فنجان قهوه متوسط 8 اونس (240 میلی لیتر) حدود 100 میلی گرم کافئین دارد.

 چندین منبع پیشنهاد می کنند که 400 میلی گرم کافئین در روز  معادل 4 فنجان (945 میلی لیتر) قهوه  برای اکثر بزرگسالان سالم، بی خطر است. با این حال، بسیاری از مردم بدون هیچ مشکلی مقدار بیشتری از آن را می نوشند.

به خاطر داشته باشید که بسیاری از منابع دیگر کافئین وجود دارد، از جمله چای، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، شکلات، و برخی داروها.

بخوانید : ارزش غذایی قهوه

علائم کوتاه مدت مصرف بیش از حد قهوه و کافئین

علائم زیاد مصرف زیاد قهوه

اگر در مدت کوتاهی بیش از حد قهوه بنوشید، ممکن است علائم روحی و جسمی را تجربه کنید، از جمله:

  • بی قراری
  • اضطراب
  • سرگیجه
  • ناراحتی معده
  • تحریک پذیری
  • بیخوابی
  • ضربان قلب سریع
  • لرزش

اگر پس از نوشیدن قهوه چنین علائمی را تجربه کردید، ممکن است به کافئین حساس باشید و باید مصرف خود را کاهش دهید یا به طور کامل از مصرف کافئین خودداری کنید.

 در حالی که مرگ بر اثر مصرف بیش از حد کافئین ممکن است، به تنهایی از طریق قهوه غیرممکن باشد.

شما باید بیش از 100 فنجان (23.7 لیتر) در یک روز بنوشید. با این حال، چند مورد نادر از مرگ افراد پس از مصرف مکمل های کافئین وجود دارد.

بخوانید: فواید و خواص قهوه تلخ چیست؟

مقدار مصرف متفاوت قهوه در افراد

مقادیر متفاوتی از مصرف قهوه

کافئین به طرق مختلف بر افراد تأثیر می گذارد. ژن‌های زیادی کشف شده‌اند که بر حساسیت افراد به این محرک تأثیر می‌گذارند.

 این ژن ها بر آنزیم هایی که کافئین را در کبد شما تجزیه می کنند و همچنین گیرنده هایی در مغز که تحت تأثیر کافئین قرار می گیرند، تأثیر می گذارند. اثرات کافئین بر خواب نیز از نظر ژنتیکی تعیین می شود.

برخی از افراد می توانند قهوه بنوشند و بلافاصله بخوابند، در حالی که برخی دیگر در طول شب بیدار هستند. بسته به ساختار ژنتیکی خود، ممکن است مقدار زیادی کافئین  یا مقدار بسیار کمی از آن  را تحمل کنید.

 اکثر مردم به طور معمول آن را مصرف می کنند. ساختار ژنتیکی شما در میزان مصرف قهوه بسیار مهم است. همچنین مهم است که بدانیم شرایط پزشکی می تواند بر حساسیت به کافئین تأثیر بگذارد. اگر اضطراب، اختلال هراس، آریتمی قلبی، فشار خون بالا، دیابت یا سایر شرایط پزشکی دارید، ممکن است کافئین کمتری را تحمل کنید. اگر می خواهید در مورد میزان تحمل خود بیشتر بدانید، با پزشک خود صحبت کنید.

بخوانید : انواع دیابت: عوامل موثر، علائم، درمان ها و راه های پیشگیری

قهوه و طول عمر

قهوه و طول عمر

در حالی که مصرف زیاد کافئین باعث عوارض جانبی نامطلوب می شود، قهوه با فواید بسیاری برای سلامتی نیز همراه است. حتی با افزایش طول عمر مرتبط است. در یک مطالعه روی 402260 نفر 50 تا 71 ساله، کسانی که 4 تا 5 فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، کمترین خطر مرگ را در طول دوره مطالعه 12 تا 13 ساله داشتند.

 دو بررسی دیگر نتایج مشابهی را تأیید کردند. با این حال، تحقیقات مختلط است. یک مطالعه اخیر نشان داد که نوشیدن 4 فنجان یا بیشتر در روز با افزایش  خطر مرگ در افراد زیر 55 سال مرتبط است.

قهوه و خطر بیماری

قهوه و خطر بیماری

قهوه همچنین با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف مرتبط است که عبارتند از:

دیابت نوع 2 : هرچه افراد بیشتر قهوه بنوشند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها کاهش می یابد. یک مطالعه کاهش 7 درصدی را برای هر فنجان روزانه قهوه نشان داده است.

 سیروز کبدی: نوشیدن 4 فنجان یا بیشترِ قهوه در روز بیشترین کاهش ( تا 84٪ ) در سیروز کبدی را به همراه دارد که پیامد شدید برخی از بیماری های کبدی است.

سرطان کبد: خطر ابتلا به سرطان کبد به ازای هر 2 فنجان در روز 44 درصد کاهش می یابد.

بیماری آلزایمر: در یک مطالعه، 3 تا 5 فنجان در روز با کاهش 65 درصدی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط بود.

بیماری پارکینسون : قهوه با کاهش خطر ابتلا به پارکینسون مرتبط است، که بیشترین کاهش آن در ۵ فنجان یا بیشتر در روز مشاهده می‌شود.

افسردگی: مطالعات نشان داده اند که مصرف 4 فنجان قهوه یا بیشتر در روز با 20 درصد کاهش خطر افسردگی و 53 درصد کاهش خطر خودکشی مرتبط است. بنابراین، هدف گرفتن 4 تا 5 فنجان قهوه در روز مطلوب به نظر می رسد.

لازم به ذکر است از آنجایی که همه این مطالعات ماهیت مشاهده ای داشتند، نمی توانند ثابت کنند که قهوه باعث کاهش بیماری می شود، بلکه  فقط افرادی که قهوه می نوشند کمتر به این بیماری ها مبتلا می شوند.

 با این حال، این نتایج ارزش در نظر گرفتن را دارند. در بیشتر موارد، قهوه بدون کافئین باید همان اثرات مفید را داشته باشد. یک استثنا برای بیماری پارکینسون وجود دارد که به نظر می رسد در درجه اول تحت تأثیر کافئین قرار می گیرد.

مخلص کلام; مقدار مصرف قهوه و مضرات و فواید قهوه

برای افرادی که از قهوه لذت می برند، شواهد بسیار کمی از مضرات آن وجود دارد و برعکس شواهد زیادی از فواید آن وجود دارد.
در حالی که 4 تا 5 فنجان در روز ممکن است بهینه باشد، بسیاری از افراد می توانند بیش از آن را بدون هیچ مشکلی تحمل کنند. اگر به نوشیدن زیاد قهوه علاقه دارید و عوارض جانبی را تجربه نمی کنید، دلیلی برای قطع نوشیدن آن وجود ندارد.

منابع :

منبع

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید