صفحه اصلی > آشپزی : 10 ترفند قد کشیدن برنج ایرانی

10 ترفند قد کشیدن برنج ایرانی

فهرست مطالب

چکیده :

پخت یک برنج خوش عطر و بوی ایرانی را شاید بتوان الفبای آشپزی دانست. این بدان معناست که اگر یک آشپزی و کدبانو به‌خوبی برنج را طبخ کند می تواند به هنر دست پخت خوب به خود بنازد. زیرا برنج قوت غالب کشور ما محسوب می‌شود و همه ما حداقل یک وعده از این ماده غذایی را میل می کنیم. برنج های ایرانی هر چند که بوی خوش تر و طعمی بهتر در قیاس با برنج های پاکستانی و هندی دارند اما به قد و بالای این برنج ها نمی رسند. همه ما دوست داریم که برنجی کشیده تر و دانه بلند تر اما از نوع ایرانی بپزیم. اگر شما هم در پی یافتن ترفند قد کشیدن برنج هستید بهتر است نگاهی به این مطلب بیاندازید. چرا که امروز می خواهیم با شما در خصوص فوت کوزه گری کشیدگی برنج صحبت کنیم.

نکات طلایی برای خرید برنج

پیش از آن که در خصوص ترفند قد کشیدن برنج صحبت کنیم لازم است که ابتدا نکاتی را در مورد خرید برنج مرغوب بدانیم. زیرا چنانچه برنج شما از نوع مرغوب و درجه یک نباشد هرچقدر شما تلاش کنید و ترفندها و فوت و فن های مختلف را به کار گیرید نخواهید توانست آن برنج مهمان پسند را پخت کرده و بر سر سفره آورید. در پایین متن نکات طلایی برای خرید برنج قرار داده شده است.

 برنج های تازه از آنجایی که خود دارای درصد آب و رطوبت بالایی هستند آب بیشتری جذب نمی کنند. در نتیجه برنج های تازه چندان ری نمی کنند. پس این بار که برای خرید برنج راهی بازار شد به خاطر آورید که برنج هم همچون دوست و رفیق هر چقدر کهنه تر همان اندازه بهتر و مرغوب تر است.

حواستان باشد که همیشه قبل از خرید یک مشت از برنج را برداشته و آن را بو کنید. استشمام دانه های برنج باید همراه با احساس بوی مطبوع از این کالای پرمصرف باشد

برنج درجه یک و اعلا همیشه یک دست و بدون خرده برنج می باشد. بنابراین در صورت دیدن اندازه های مختلف دانه در یک برنج یا مشاهده خرده برنج از خرید آن خودداری کنید.

دانه های برنج را زیر دندان گذاشته و فشار دهید. هواستان باشد در این صورت برنج باید سفت و محکم باشد. در صورت پودر شدن بیش از اندازه یا ریز شدن از خرید آن اجتناب کنید.

نکات خرید برنج

مضرات و عیوب سوءمصرف برنج

این مطلب که برنج همچون سایر نعمت های خداوند دارای خواص و فواید بیشماری است غیرقابل انکار است. اما آنچه که در این میان اهمیت دارد این است که مصرف هر چیزی به اندازه قابل قبول است. افراط و تفریط در هر چیزی مضرات خاص خود را دارد. برنج نیز از این موضوع مستثنی نیست. مصرف بیش از اندازه برنج یا سوء مصرف آن موجب به ایجاد عوارض نامطلوب خواهد شد که گفتم و دانستن آن خالی از لطف نیست. برای آگاه شدن از مضرات مصرف بیش از اندازه برنج به ادامه مطلب مراجعه کنید. پس از آن به ترفندهای قد کشیدن برنج خواهیم پرداخت.

  • ایجاد اختلالات گوارشی
  • مسمومیت‌های آرسنیک
  • نا متعادل کردن رژیم غذایی
  • جلوگیری از جذب ویتامین آ
  • اثر منفی بر متابولیسم گلوکز
  • افزایش احتمال  ابتلا به دیابت
  • چاق کننده
  • محرک ترشح انسولین
  • بزرگ کردن شکم

سومصرف برنج

10 ترفند قد کشیدن برنج

نکاتی برای پخت برنج قد کشیده و رعنا وجود دارد. لحاظ کردن این راز و رمز های قد کشیدن برنج می تواند شما را به هدفتان برساند. در ادامه مطلب توصیه های افزایش قد در برنج یا به عبارت دقیق تر 10 ترفند افزایش قد برنج آورده شده است.

  • از شب قبل برنج را در محلول آب و نمک ولرم بخیسانید.
  • ظرف مناسب برای پخت برنج در نظر بگیرید که متناسب با حجم برنج شما باشد. حواستان باشد برنج پخته شده دو برابر برنج خام حجم خواهد داشت.
  • اب لیمو یا سرکه به برنج در حال جوش اضافه کنید.
  • یک لیوان شیر به برنج در حال جوش اضافه کنید.
  •   یک لیوان دوغ به برنج در حال جوش بیافزایید.
  • دو قاشق روغن مایع درون برنج در حال جوشیدن بریزید.
  • برنج را با آب ولرم آبکشی کنید. آب سرد منجر به وارد کردن شوک و جلوگیری از قد کشیدن برنج می شود.
  • چند قالب یخ یا یک استکان آب سرد به برنج در حال غل زدن اضافه کنیم.
  • از برنج کهنه به جای تازه برای طبخ برنج استفاده کنید.
  • برنج مرغوب و درجه یک خریداری کنید.

قد کشیدن برنج

نتیجه گیری :

برنج یکی از وعده های اصلی ناهار یا شام ایرانی به شمار می آید. این غذای پر مصرف و پرطرفدار را نمی توان با هیچ غذای دیگری را جایگزین کرد. برنج با انواع خورشت، مرغ، ماهی، میگو و خوراکی های دیگر سرو می شود. برنج های اصیل ایرانی انواع مختلفی از جمله دم سیاه، طارم هاشمی، طارم سنگی، مامان، فجر سوزنی و غیره دارند. هر خانواده‌ای مطابق با سلیقه و ذائقه خود یکی از این انواع برنج های ایرانی را انتخاب و پخت می کند. در متن فوق 10 ترفند قد کشیدن برنج ایرانی و راهکارهایی برای کشیده تر کردن برنج آورده شد.

منابع :

منبع1 | منبع2 | منبع3 | منبع4

فاطمه شمشیرگر

دیدگاهتان را بنویسید