صفحه اصلی > رژیم های غذایی : غذاهای مفید برای کبد چرب گرید ۲ + غذاهای مضر

غذاهای مفید برای کبد چرب گرید ۲ + غذاهای مضر

غداهای مفید برای کبد چرب گرید ۲

فهرست مطالب

بیماری کبد چرب مراحل مختلفی دارد که گرید ۲ یکی از آن هاست. در درمان کبد چرب گرید ۲ هم تغییر رژیم غذایی نقش موثری دارد. اگر شما هم به دنبال لیست غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 و غذاهای مضر برای کبد چرب گرید 2 هستید، این مقاله به شما کمک می‌کند.

کبد چرب گرید ۲

کبد چرب گرید ۲

کبد چرب گرید ۲ اصطلاحی ست که برای بیماری کبد چرب متوسط و علائم آن، استفاده می‌شود. بیماری کبد چرب گرید ۲, ناشی از تجمع بیش از حد چربی و ایجاد التهاب در کبد است.

این بیماری علائم مختلفی دارد که پزشک با توجه به آن ها نوع و شدت بیماری را تشخیص می‌دهد.

علائم کبد چرب گرید ۲ چیست؟

علائم کبد چرب گرید ۲ چیست؟

کبد چرب گرید ۲ هم یک بیماری خاموش است و ممکن است علائمی نداشته باشد. با این وجود بعضی از علائم کبد چرب گرید ۲ این موارد هستند که در بعضی از مبتلایان دیده می‌شود.

  • احساس خستگی
  • درد در قسمت راست و بالای شکم
  • تشنگی
  • نفخ
  • اختلالات خواب

کبد چرب گرید ۲ در صورت عدم درمان و کنترل، ممکن است به فیبروز یا سیروز کبدی تبدیل شود.

مهم ترین علل بیماری کبد چرب گرید ۲

عوامل مختلفی هستند که خطر ایجاد کبد چرب گرید ۲ را افزایش می‌دهند.

  • چاقی
  • دیابت نوع ۲( مقاومت به انسولین)
  • سطح بالای تری گلیسیرید خون
  • کلسترول بالای خون
  • فشار خون
  • مصرف الکل
مطلب پیشنهادی:

بهترین دارو برای کبد چرب گرید ۲

بهترین دارو برای کبد چرب گرید ۲

برای درمان کبد چرب گرید ۲ داروی قطعی وجود ندارد. درمان دارویی اغلب زمانی استفاده می‌شوند که فرد علاوه بر کبد چرب، دچار دیابت یا کلسترول بالا و یا فشار خون باشد و از دارو برای کنترل این بیماری ها استفاده می‌شود.

اما بهترین دارو برای کبد چرب گرید ۲، تغییراتی ست که باید در سبک زندگی و رژیم غذایی مبتلایان، ایجاد شود.

کاهش وزن یکی از راه هایی ست که توصیه می‌شود. کاهش وزن باعث کاهش چربی و التهاب کبد می‌شود.

انجام فعالیت های بدنی هم یکی از راه های موثر در درمان کبد چرب گرید ۲ است.

رژیم غذایی و انتخاب غذاهای سالم هم یکی از موثرترین راه های کاهش چربی کبد است. برای دانستن این موضوع که برای کبد چرب گرید ۲ چه بخوریم و چه غذاهایی مضر است و غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 چیست در ادامه مطلب همراه باشید.

بخوانید: برای درمان کبد چرب چی خوبه؟ راههای پاکسازی کبد با تغذیه

غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2

غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2

غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 و داشتن یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و به دور از چربی های مضر، می‌تواند در روند درمان کبد چرب گرید ۲ بسیار مفید باشد.

بعضی از مواد غذایی در کاهش چربی های کبد و یا جلوگیری از انباشت چربی در کبد موثرند و غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 هستند و لازم است در رژیم غذایی برای کبد چرب گرید ۲ قرار بگیرند.

قهوه

قهوه نوعی نوشیدنی است که به کاهش آنزیم های غیرطبیعی کبدی کمک می‌کند. بررسی ها نشان می‌دهند که مصرف روزانه قهوه با کاهش احتمال خطر ابتلا به کبد چرب و همچنین کاهش خطر پیشرفت فیبروز کبدی مرتبط است.

اسفناج

سبزیجاتی مثل اسفناج خام به دلیل داشتن ترکیباتی مثل آمینو اسید و نیترات، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کنند. به علاوه می‌توانند در کاهش چربی های تجمع یافته در کبد هم موثر باشند‌.

کلم بروکلی

کلم بروکلی هم یکی از سبزیجاتی است که باید در رژیم غذایی کبد چرب گرید ۲ گنجانده شود.

کلم بروکلی با ترکیباتی که دارد در تجزیه چربی ها و پیشگیری از تجمع آن ها در کبد نقش دارد و یکی از غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 است

حبوبات

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف انواع حبوبات از جمله لوبیا و عدس، در کاهش تری گلیسیرید و قند خون موثرند. همچنین مطالعاتی ثابت کرده است که یک رژیم غذایی غنی از حبوبات، می‌تواند تا حدودی خطر ابتلا به کبد چرب گرید ۲ را کاهش دهد.

سویا

مصرف سویا به عنوان جایگزین گوشت، در حفاظت از کبد نقش دارد. سویا سرشار از نوعی پروتئین است که با کاهش تری گلیسیرید از تجمع چربی احشایی در بدن جلوگیری می‌کند.

ماهی

ماهی منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که در کاهش سطح چربی کبد و التهاب آن می‌تواند موثر باشد. ماهی تن، قزل آلا، ساردین و سالمون سرشار از امگا ۳ هستند.

غلات کامل

غلات کامل به دلیل داشتن فیبر فراوان، هم در کاهش وزن و هم در کاهش سطح تری گلیسیرید موثر هستند و می‌توانند یکی از غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 باشند‌.

آجیل

انواع مختلف آجیل غنی از مواد مغذی مفید هستند که در کاهش التهاب ناشی از کبد چرب گرید ۲ موثرند.

به علاوه مغزهایی مثل گردو در بهبود عملکرد کبد هم تاثیر مثبتی دارند.

زردچوبه

زردچوبه دارای ترکیباتی ست که در کاهش آنزیم های کبدی که در افراد مبتلا به کبد چرب گرید ۲ بسیار بالاست، موثر است.

تخمه آفتابگردان

یکی از منابع مهم ویتامین ای، تخمه آفتابگردان است. ویتامین ای یکی از مکمل هایی ست که در درمان کبد چرب گرید ۲ نقش موثری دارد.

مطلب پیشنهادی:

چربی های غیر اشباع

در رابطه با موضوع غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 باید گفت چربی های غیراشباع بر خلاف انواع اشباع شده مثل کره و چربی گوشت، برای کبد چرب مفید هستند.

این نوع از چربی ها در کاهش کلسترول خون بسیار موثر هستند، در نتیجه به کاهش چربی و التهاب کبد نیز کمک می‌کنند.

آووکادو، آجیل ها، ماهی و روغن زیتون منابع خوبی از چربی های غیر اشباع هستند.

سیر

سیر علاوه بر بهبود طعم غذاها، در کاهش چربی های بدن و آنزیم های کبدی هم موثر است.

چای سبز

استفاده از چای سبز برای درمان بیماری ها، از گذشته رایج بوده است. چای سبز به علت آنتی اکسیدان های فراوانی که دارد می‌تواند در کاهش علائم کبد چرب گرید ۲ موثر باشد.

اگر میخواهید بیشتر درمورد غذاهای مفید و مضر برای کبد چرب بدانید پیشنهاد میشود مقاله برای کبد چرب چی بخوریم چی نخوریم را نیز مطالعه کنید.

غذاهای ممنوعه برای کبد چرب گرید ۲

غذاهای ممنوعه برای کبد چرب گرید ۲

غذاهای مضر برای کبد چرب گرید 2  کدامند؟ برای درمان کبد چرب گرید ۲ علاوه بر مصرف گروهی از مواد غذایی مفید، باید از مصرف غذاهای ممنوعه برای کبد چرب گرید ۲ هم خودداری شود.

در رژیم غذایی کبد چرب گرید ۲ از مصرف قند و شکر مصنوعی، گوشت های پر از چربی، غذاهای سرخ شده و فست فودها، غلات تصفیه شده، نمک زیاد و الکل دوری کنید زیرا از غذاهای مضر برای کبد چرب گرید 2 هستند.

بخوانید: معرفی ادویه ها و میوه های مضر برای کبد چرب + ویتامینهای مفید

صبحانه مناسب برای کبد چرب گرید ۲

صبحانه مناسب برای کبد چرب گرید ۲

خوردن یک وعده صبحانه مناسب برای کبد چرب گرید ۲, در کاهش وزن و چربی کبد موثر است.

سعی کنید در وعده صبحانه میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید، همچنین غلات کامل هم انتخاب خوبی برای وعده صبحانه است. این مواد غذایی به علت داشتن فیبر فراوان، هم در کاهش وزن و سلامت عمومی بدن و هم در سلامت کبد موثر هستند.

نان سبوس دار، جو دوسر، لبنیات کم چرب، تخم مرغ، بادام زمینی و گردو، روغن زیتون و آووکادو نمونه ای از صبحانه مناسب برای کبد چرب هستند.

میوه های مفید برای کبد چرب گرید ۲

میوه های مفید برای کبد چرب گرید ۲

میوه ها سرشار از ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی هستند و برای کمک به ترمیم و بازسازی کبد موثرند.

از جمله میوه های مفید برای کبد چرب گرید ۲ می‌توان به آووکادو، موز، زغال اخته، لیموترش، انگور، سیب و انواع توت اشاره کرد.

میوه های مضر برای کبد چرب گرید ۲

میوه های مضر برای کبد چرب گرید ۲

همان طور که گفتیم در بیماری کبد چرب گرید ۲، کبد دچار التهاب شده است. به همین دلیل مواد غذایی که التهاب را افزایش می‌دهند، نباید مصرف شود. از جمله میوه های مضر برای کبد چرب گرید ۲، خرمالو، آناناس، نارگیل، هندوانه و پاپایا هستند.

پاکسازی کبد چرب گرید ۲

برای پاکسازی کبد چرب گرید ۲ چند راه وجود دارد که کمک می‌کند تا التهابات و چربی کبد کاهش پیدا کند.

کاهش وزن و لاغری

کاهش وزن و لاغری

چاقی یکی از اصلی ترین علت های کبد چرب است. کاهش ۵ تا ۷ درصد از وزن زیر نظر متخصص، برای درمان کبد چرب تاثیرات زیادی خواهند داشت‌.

فعالیت بدنی

فعالیت بدنی

ورزش و فعالیت های بدنی در کاهش التهاب کبد بسیار موثر هستند. انجام هر دو ورزش هوازی و مقاومتی می‌تواند به کاهش علائم کبد چرب گرید ۲ کمک کند.

انجام ۲۰۰ دقیقه فعالیت ورزشی در هفته نقش زیادی در درمان بیماری کبد چرب دارد.

سخن پایانی 

می‌توان گفت رژیم غذایی یکی از راه های اصلی درمان بیماری های کبد است. آشنایی با غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 و غذاهای مضر برای کبد چرب گرید 2 کمک می‌کند تا درمان و کنترل بیماری بهتر و سریع تر انجام شود. همچنین از پیشرفت بیماری نیز جلوگیری می‌کند. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، مواد مغذی و چربی های مفید هم در کاهش وزن و لاغری و هم در بهبود عملکرد کبد موثر است.

سوالات متداول 

برای درمان سریع کبد چرب گرید ۲ چه بخوریم؟

در واقع هیچ دارو یا درمان سریعی برای کاهش چربی کبد وجود ندارد، اما با روش هایی مثل تغذیه سالم و کاهش وزن، می‌توان بیماری را کنترل و علائم آن را کاهش داد.

در بیماری کبد چرب گرید ۲, مصرف الکل، شکر و قند، غلات تصفیه شده، غذاهای چرب و گوشت ممنوع است.

افراد مبتلا به کبد چرب با مصرف غذاهایی مثل اسفناج و دیگر سبزیجات برگ دار، انواع ماهی مثل سالمون، سیر،گردو، مواد غذایی با فیبر بالا و زردچوبه می‌توانند به بهبودی و ترمیم کبد کمک کنند.

زمانیکه بیماری به مرحله گرید ۲ می‌رسد نشان می‌دهد که کبد به دلیل چربی زیاد، دچار التهاب شده است. اگر بیماری درست و به موقع تشخیص داده شود می‌توان با کنترل آن از عوارض جدی جلوگیری کرد.

Ojaghloo

دیدگاهتان را بنویسید