صفحه اصلی > دیابت : سریع ترین راه های درمان دیابت; معرفی روشهای خانگی و دارویی برای انواع دیابت

سریع ترین راه های درمان دیابت; معرفی روشهای خانگی و دارویی برای انواع دیابت

سریع ترین راه درمان دیابت

فهرست مطالب

دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن هورمون انسولین به میزان کافی ترشح نمی شود و میزان گلوکز خون از حد نرمال بالاتر می رود. راه های درمان دیابت شامل تغییر رژیم غذایی، ورزش کردن ، مصرف داروهای خوراکی، تزریق انسولین و کاهش وزن می شود. درمان دیابت نوع دو در بسیاری از موارد با تغییرات سبک زندگی امکان پذیر است.

در این مقاله با سریع ترین راه های درمان دیابت آشنا می شوید.

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟

دیابت نوع دو زمانی به وجود میاید که بدن توانایی ساختن هورمون انسولین را از دست می دهد. در این وضعیت، به مرور زمان میزان انسولین در بدن کاهش میابد. انسولین هورمونی است که میزان گلوکز خون را کنترل می کند. گلوکز تولید شده در هضم کربوهیدرات، توسط انسولین از خون خارج می شوند.

در حالت طبیعی، گلوکز باید برای تامین انرژی به سلول ها انتقال یابد. اگرچه در دیابت نوع دو، سلول ها به انسولین پاسخ موثر نمی دهند و در نتیجه قند خون افزایش پیدا می کند.

انواع دیابت

انواع دیابت

دیابت نوع یک و دیابت نوع دو انواع بیماری دیابت هستند. دیابت نوع یک نوعی بیماری خون ایمنی است که در آن سلول ها به میزان کافی انسولین تولید نمی کنند. آسیب وارد شده به سلول نوعی اختلال ارثی است که معمولا در سنین نوجوانی بروز می کند.

در دیابت نوع دو، انسولین به میزان نرمال ساخته می شود اما در کارکرد سلول ها موثر نیست. عواملی مثل رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک کافی از علل دیابت نوع دو هستند.

آیا دیابت درمان دارد؟

آیا دیابت درمان دارد؟

بیماری دیابت درمان قطعی ندارد اما می توان میزان گلوکز خون را به طرز چشم گیری کاهش داد. کنترل دیابت با توجه به شدت بیماری و تشخیص پزشک، با تغییر سبک زندگی و مصرف دارو امکان پذیر است. در بیشتر موارد اولین گام برای درمان دیابت کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی و ورزش کردن است.

در صورتی که این روش ها تاثیری در میزان قند خون نداشته باشند، مصرف دارو ضروری خواهد بود.

علت دیابت نوع دو

علت دیابت نوع دو

عواملی که ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می دهند اغلب با عادت های اساسی مرتبط هستند.

سابقه خانوادگی دیابت نوع دو، چاقی یا اضافه وزن، کم تحرکی، رژیم غذایی ناسالم، سابقه دیابت بارداری و تنبلی تخمدان در زنان، از علل دیابت نوع  دو هستند.

اضافه وزن علت اصلی مقاومت انسولین به شمار می رود که در افراد مبتلا به دیابت نوع دو رایج است.

علل دیابت در مردان

علل دیابت در مردان

علل دیابت نوع دو در مردان عبارتند از چاقی و اضافه وزن، کم تحرکی، رژیم غذایی ناسالم و زمینه خانوادگی دیابت نوع دو. علاوه بر اینها افراد مبتلا به سندروم متابولیک بیشتر در ریسک ابتلا به دیابت قرار می گیرند. سندروم متابولیک شامل مجموعه ای از عوامل خطر مثل فشار خون، کلسترول و تری گلیسرید بالا است که در افراد مبتلا به دیابت رایج است.

علل دیابت در زنان

زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند. عواملی مثل استرس، ژنتیک و زمینه خانوادگی دیابت نوع دو، ریسک ابتلا به هایپرگلیسمی در زنان را افزایش می دهد. تجربه زایمان (به خصوص با فرزند بالاتر از 4 کیلوگرم)، سندروم تنبلی تخمدان و سن بالای 55 سال از عوامل ریسک دیابت در زنان به شمار می روند.

بخوانید: علائم دیابت در زنان | 14 علامت دیابت در زنان که باید بدانید

علل دیابت در بارداری

علل دیابت در بارداری

دیابت بارداری یکی از انواع دیابت است و در صورت درمان نشدن برای مادر و فرزند عوارض خطرناکی دارد. علت اصلی دیابت بارداری تغییرات هورمونی مرتبط با استفاده از سوخت (گلوکز) برای انرژی است. در دوران بارداری، هورمون ها در کارکرد انسولین اختلال ایجاد می کنند.

انسولین به درستی قند خون را تنظیم نمی کند و باعث بروز دیابت می شود. ژنتیک و اضافه وزن (BMI بالاتر از 25) سایر علل دیابت در بارداری هستند.

درمان دیابت در بارداری

درمان دیابت در بارداری

تزریق انسولین درمان اصلی دیابت در بارداری به شمار می رود. در مواردی که فرد قادر به مصرف متفورمین نیست، یا مصرف دارو اثربخشی کافی ندارد، تزریق انسولین ضروری است. داشتن یک رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف غذاهای پرچرب، کربوهیدرات و شکر به درمان سریع دیابت بارداری کمک می کند.

غذاهایی با شاخص گلیسمی (GI) پایین مثل برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار از بالا رفتن قند خون جلوگیری می کنند.

درمان خانگی دیابت بارداری چیست؟

درمان خانگی دیابت بارداری چیست؟

قرص متفورمین یک داروی خوراکی دیابت است و برای تنظیم قند خون تجویز می شود. مصرف قرص متفورمین به تعداد حداکثر 3 عدد در روز امکان پذیر است. اضافه کردن سبزیجات و میوه به رژیم غذایی، در درمان دیابت بارداری موثر است.

از غذاها و خوراکی های سرشار از قند پرهیز کنید و آنها را با خوراکی های سالم مثل مغزها، تخمه ها و میوه جایگزین کنید. نوشیدنی های شیرین از جمله نوشابه، چای و قهوه با شکر افزودنی، باعث افزایش قند خون می شوند و در دراز مدت درمان دیابت را دشوار می کنند.

علل دیابت در کودکان

اگرچه در گذشته دیابت نوع دو فقط در بزرگسالان رایج بود، امروزه آمار ابتلا به دیابت نوع دو در کودکان افزایش یافته است. عواملی مثل چاقی، کم تحرکی، رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و قند، سابقه دیابت بارداری مادر در دوران بارداری و وزن کم در هنگام تولد از علت های دیابت در کودکان هستند.

سن و جنسیت می توانند در دیابت کودکان تاثیر بگذارند. دختران در دوران بلوغ بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

سریع ترین راه درمان دیابت کودکان

سریع ترین راه درمان دیابت کودکان

اصلی ترین درمان دیابت نوع دو در کودکان، اصلاح رژیم غذایی است. اگرچه نیازی به رژیم های سخت گیرانه نیست و کافی است خوراکی های ناسالم را با غذاهای طبیعی جایگزین کنید.

 سایر راه های درمان دیابت کودکان عبارتند از:

  • تغذیه سالم
  • فعالیت فیزیکی منظم
  • تزریق انسولین یا مصرف داروهای خوراکی
  • نظارت و کنترل قند خون
  • جراحی چاقی در برخی موارد

راه های درمان دیابت

راه های درمان مختلفی برای کنترل قند خون وجود دارد که با توجه به عواملی مثل سن، سابقه بیماری و علائم آن، به افراد مبتلا به دیابت نوع دو توصیه می شوند. با پیشرفت بیماری و بروز عوارض شدیدتر، ضروری است قند خون تحت نظارت قرار بگیرد و داروهای تجویز شده به طور مستمر مصرف شوند. در ادامه به رایج ترین راه های درمان دیابت می پردازیم.

داروهای درمان دیابت نوع 2

متفورمین نوعی بیگوآنید و یک داروی کلیدی در درمان دیابت نوع 2 به شمار می رود. متفورمین ترشح گلوکز در کبد را کاهش می دهد و باعث افزایش حساسیت بافت ماهیچه به انسولین می شود. در نتیجه متفورمین با افزایش جذب گلوکز در عضلات، به کاهش وزن و بهبود علائم دیابت کمک می کند.

برخی از داروهایی که در پایین آوردن قند خون موثرند عبارتند از: مهار کننده های DPP-4، مگلیتینید، سولفونیل‌اوره‌ ها و مهار کننده های SGLT2.

درمان دیابت نوع دو با انسولین

تزریق انسولین برای همه افراد مبتلا به دیابت نوع دو ضروری نیست. اما در برخی موارد که تغییر رژیم غذایی و اصلاح عادت های اساسی نتیجه بخش نیستند، پزشک تزریق انسلوین را توصیه می کند. اندازه گیری قند خون در منزل به شما کمک می کند زمان درست برای انسولین را تشخیص دهید.

انواع انسولین در شکل های قلم انسولین، پمپ انسولین، سرنگ و سوزن وجود دارند.

درمان دیابت نوع دو با ورزش

فعالیت فیزیکی برای مصرف گلوکز مازاد بدن و بالا بردن حساسیت به انسولین ضروری است. طبق توصیه انجمن دیابت آمریکا، انجام 30 دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط، به مدت 5 روز در هفته، نقش مهمی در درمان دیابت دارد.

همچنین ورزش کردن ریسک بیماری های قلبی و فشار خون را کاهش می دهد. 

بهترین ورزش ها برای درمان دیابت عبارتند از:

  • پیاده روی
  • دوچرخه سواری
  • شنا
  • کوهنوردی و صخره نوردی
  • تنیس

درمان دیابت نوع دو با تغذیه

درمان دیابت نوع دو با تغذیه

یک رژیم غذایی مناسب برای افراد دیابتی، باید شامل تنوع و ارزش غذایی بالا باشد. در برخی موارد، وعده های غذایی باید در ساعات منظم و معینی در روز مصرف شوند. غذا خوردن در ساعات معین به دلیل عواملی مثل مصرف دارو، تزریق انسولین و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون اهمیت بالایی دارد.

برای داشتن تغذیه سالم، از غذاهای سرخ کردنی، سرشار از نمک و شکر، و نوشیدنی های دارای قند مصنوعی پرهیز کنید.

درمان پیش دیابت

درمان پیش دیابت

درمان پیش دیابت با تغییر سبک زندگی امکان پذیر است. کاهش وزن، ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی سالم، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد. کاهش 5 الی 7 درصد وزن بدن برای کنترل پیش دیابت توصیه می شود.

سایر راه های درمان پیش دیابت عبارتند از ترک دخانیات، درمان سندروم متابولیک (فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا) و کنترل استرس.

درمان دیابت نوع دو

راه های درمان دیابت شامل کنترل قند خون، قرص های کنترل دیابت، تغییر رژیم غذایی، ورزش کردن و تزریق انسولین می شود. برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع دو نیازمند تزریق انسولین هستند. انسولین بر اساس ماندگاری و سرعت اثرگذاری به دسته های مختلف تقسیم می شوند.

عواملی مثل بی حالی دائم، سابقه بیماری دیابت بیش از 6 سال و عدم تاثیر داروهای خوراکی، نشان دهنده  نیاز بیمار به تزریق انسولین هستند.

درمان دیابت پیشرفته

درمان دیابت پیشرفته

ورزش کردن و کاهش وزن راه های اصلی درمان دیابت نوع دو هستند. در صورتی که میزان قند خون به اندازه خطرناکی بالا باشد، مصرف داروهای خوراکی  و تزریق انسولین برای کنترل آن ضروری هستند.

 برخی از داروهای درمان دیابت عبارتند از:

  • آکاربوز (acarbose)
  • متفورمین (metformin)
  • آلوگلیپتین (alogliptin)
  • سماگلوتاید (Semaglutide)
  • ناتگلینید (Nateglinide)

انسولین چیست؟

انسولین چیست؟

انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در پانکراس ساخته می شود. کارکرد این هورمون به بدن امکان استفاده از گلوکز برای تامین انرژی را فراهم می کند. زمانی که پانکراس به مقدار کافی انسولین تولید نکند یا این هورمون به درستی در سلول ها استفاده نشود، هایپرگلایسمی یا بیماری دیابت به وجود میاید.

به همین دلیل انواع انسولین برای افراد مبتلا به دیابت تولید می شوند.

انسولین برای درمان دیابت

در صورتی که میزان گلوکز خون بالاتر از 200 میلی گرم باشد و در ماه های نظارت درمانی کاهش نیافته باشد، تجویز انسولین توصیه می شود. همه انسولین ها عملکرد مشابهی دارند و برای شبیه سازی ترشح انسولین در مواقع ضروری، ساخته شده اند.

این داروها بر اساس سرعت و مدت تاثیرگذاری به چند دسته تقسیم می شوند:

  • انسولین سریع اثر
  • انسولین کوتاه اثر
  • انسولین متوسط اثر
  • انسولین طولانی اثر
  • انسولین مخلوط

دیابت استرسی چیست؟

دیابت استرسی چیست؟

محققان معتقدند استرس علاوه بر اینکه از نشانه های دیابت نوع دو است، می تواند از علل بیماری هم باشد. استرس بالا در تغییرات هورمونی تاثیر می گذارد که در کارکرد انسولین اختلال ایجاد می کنند. علاوه بر این، ترشح هورمون کورتیزول یا هورمون استرس، قند خون را افزایش می دهد.

برای تشخیص دیابت استرسی، می توانید در طول روز در زمان های مختلف و در موقعیت هایی که دچار استرس هستید، قند خون خود را اندازه بگیرید.

درمان دیابت استرسی

درمان دیابت استرسی

انجام ورزش به صورت روتین روزانه تاثیر مهمی در کنترل قند خون دارد. ورزش علاوه بر بهبود حساسیت به انسولین، منجر به ترشح هورمون اندورفین یا هورمون شادی می شود. داشتن خواب کافی برای کنترل استرس مفید است.

خوشبختانه، بالا رفتن ناگهانی قند خون به دلیل استرس و آسیب آن به گیرنده های انسولین، دائمی نیستند. به همین دلیل با کنترل استرس می توان هایپرگلیسمی ناشی از استرس را تا حد زیادی درمان کرد.

درمان دیابت جوانان

درمان دیابت جوانان

بهترین راه درمان دیابت جوانان داشتن تغذیه سالم و ورزش کردن است. کاهش وزن اولین توصیه برای درمان دیابت به شمار می رود. برای کاهش وزن و تنظیم قند خون، مصرف کربوهیدرات و قند را در رژیم غذایی خود کنترل کنید. در برخی موارد داروهای خوراکی، تزریق انسولین و داروهای دیگر توسط پزشک تجویز می شوند.

درمان دیابت میانسالی

درمان دیابت میانسالی

دیابت یکی از بیماری های رایج در میانسالی به شمار می رود. عواملی مثل چاقی، کاهش تحرک و سندروم متابولیک، در دیابت میانسالی تاثیر دارند. بهترین راه درمان دیابت میانسالی، دنبال کردن رژیم غذایی سالم و کنترل وزن است. از مصرف بیش از حد کربوهیدرات، شکر و چربی های اشباع پرهیز کنید.

مصرف داروهای خوراکی مثل قرص متفورمین و ریپاگلینید، برای کنترل قند خون در میانسالی توصیه می شوند.

جدیدترین راه درمان دیابت

جدیدترین راه درمان دیابت

داروهای خوراکی متعددی برای درمان دیابت وجود دارند. در بیشتر موارد، افراد مبتلا به دیابت نوع دو نیازمند مصرف بیش از یک دارو برای کنترل قند خون هستند.

برخی از جدیدترین قرص های درمان دیابت عبارتند از:

  • دولاگلوتاید (Xigduo XR)
  • ترکیب امپاگلیفلوزین و متفورمین (synjardy)
  • گلایزامبی (Glyxambi)
  • ارتوگلیفلوزین (steglatro)

سریعترین راه درمان دیابت نوع دو

سریعترین راه درمان دیابت نوع دو

سریع ترین راه درمان دیابت نوع دو تزریق انسولین است. با وجود داروهای خوراکی و تزریقی متعدد، انسولین همچنان موثرترین روش برای پایین آوردن قند خون محسوب می شود. درمان دیابت نوع دو در مراحل اولیه با کاهش وزن و رژیم غذایی سالم امکان پذیر است.

در صورتی که قند خون به میزان توصیه شده توسط پزشک نرسد، مصرف داروی متفورمین و تزریق انسولین برای درمان بیماری ضروری اند.

بهترین راه درمان دیابت نوع 2

بهترین راه درمان دیابت نوع 2

کنترل قند خون یک فرایند مستمر است و نیاز به نظارت دائمی دارد. بهترین راه درمان دیابت، به کارگیری داروهای موثر و تزریق انسولین، در کنار رژیم غذایی سالم است. ورزش کردن در بهبود حساسیت انسولین و تنظیم قند خون نقش چشم گیری دارد.

داروهای خوراکی، از جمله قرص متفورمین؛ به عنوان مکمل درمانی توصیه می شوند. متفورمین از رایج ترین داروها برای درمان دیابت به شمار می رود.

بهترین دارو برای درمان دیابت نوع دو

آگونیست های GLP-1 نوعی داروی موثر در کاهش گلوکز خون و درمان دیابت موثر هستند. این داروها با بهبود عملکرد انسولین باعث کاهش قند خون می شوند.

بسیاری از آگونیست ها شامل لیراگلوتاید (liraglutide) و سماگلوتاید (Semaglutide)، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را کاهش می دهند. علاوه  بر اینها، آگونیست های GLP-1 در کاهش وزن موثر هستند. این داروها به صورت تزریقی و خوراکی تولید می شوند.

درمان دیابت با ورزش

درمان دیابت با ورزش

افزایش تحرک و ورزش باعث بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت می شود. حساسیت به انسولین در کنترل دیابت و تنظیم خون نقش مهمی دارد. علاوه بر این، ورزش کردن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.

برای درمان دیابت، 5 روز در هفته به مدت حداقل 30 دقیقه را به ورزش کردن اختصاص دهید. پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا از بهترین ورزش ها برای درمان دیابت هستند.

درمان دیابت با عمل جراحی

درمان دیابت با عمل جراحی

اگرچه عمل جراحی اولین راه درمان دیابت نیست، در مواردی که مصرف دارو و تغییرات سبک زندگی در درمان دیابت موثر نباشند، به بیمار توصیه می شود. کاهش وزن در مرحله اولیه، تنظیم قند خون را امکان پذیر می کند.

عمل چاقی ریسک هایی از جمله خطر عفونت و کمبود مواد مغذی بعد از جراحی را به همراه دارد. چراکه معده بعد از عمل جراحی به اندازه قبل ظرفیت دریافت مواد مغذی را نخواهد داشت.

جراحی اسلیو معده (Gastric sleeve) یکی از روش های درمان سریع دیابت است. در این عمل جراحی، بخش زیادی از معده به کلی بسته می شود تا اندازه آن کاهش پیدا کند. 75 تا 80 درصد از معده از شکم جدا می شود و آن را به میزان قابل توجهی کوچک می کند.

با عمل جراحی اسلیو معده، فرد بیمار سریع تر احساس سیری می کند و در نتیجه ظرفیت دریافت غذاها محدود می شود.

انواع جراحی برای درمان دیابت

انواع جراحی برای درمان دیابت

اولین و رایج ترین عمل جراحی برای درمان دیابت، عمل بای پس نامیده می شود. در این جراحی اندازه معده کوچک تر می شود و غذا از برخی قسمت های روده کوچک عبور می کند. در نتیجه این عمل، بیمار سریع تر احساس سیری می کند. حلقه معده یا باندینگ معده نوع دیگری از جراحی دیابت است.

در این عمل، نوعی بدن ارتجاعی دور معده قرار می گیرد تا ظرفیت آن برای نگهداری غذا را کاهش دهد. این جراحی امکان کاهش وزن سریع را فراهم می کند.

درمان دیابت با عمل پانکراس

عمل پانکراس برای درمان دیابت نوع یک رایج تر است اما به عنوان یک راه درمان سریع برای دیابت نوع دو هم توصیه می شود. پیوند پانکراس برای افراد دچار عوارض شدید دیابت، به عنوان آخرین راه درمان در نظر گرفته می شود.

در این حالت، پانکراس اهدایی عملکرد طبیعی دارد و انسولین ترشح می کند که در تنظیم قند خون موثر است. فرد بعد از پیوند پانکراس نیازی به تزریق انسولین نخواهد داشت.

عمل لوزالمعده برای درمان دیابت

عمل یا پیوند لوزالمعده نوعی عمل جراحی است که در آن یک لوزالمعده سالم جایگزین عضو بیمار می شود. این جراحی ریسک بالایی دارد و فرد نیازمند مصرف مادام العمر داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (immunosuppressant) است.

با این وجود، پیوند پانکراس تنها راه درمان قطعی دیابت نوع یک است. افراد مبتلا به دیابت نوع دو هم قادر به انجام پیوند لوزالمعده هستند.

درمان دیابت با سلول های بنیادی

دیابت به دلیل از دست دادن سلول های بنیادی تولید کننده انسولین در پانکراس به وجود میاید. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت به تزریق مداوم انسولین نیاز دارند. یکی از جدید ترین راه های درمان دیابت، درمان سلول های پانکراس با جایگزین کردن سلول های بنیادی است.

در این درمان، محققان قادر به تبدیل سلول های بنیادی معده به سلول های ترشح کننده انسولین شده اند. سلول های بنیادی در معده، عملکردی مشابه سلول های پانکراس پیدا می کنند و باعث تنظیم قند خون می شوند.

دیابت و مقاومت به انسولین

دیابت و مقاومت به انسولین

هورمون انسولین میزان گلوکز موجود در جریان خون را تنظیم می کند. انسولین به بدن امکان حفظ میزان انرژی کافی را می دهد و از بروز پرش های ناگهانی در میزان گلوکز جلوگیری می کند. در بیماری دیابت، اختلالی در کارکرد انسولین ایجاد می شود که به آن مقاومت انسولین می گویند.

انسولین توانایی تاثیر خود در سلول ها را از دست می دهد. در نتیجه پانکراس برای کنترل قند خون، انسولین بیشتری را ترشح می کند. بعد از مدتی پانکراس قابلیت ترشح انسولین اضافی برای جبران مقاومت به انسولین را از دست می دهد.

در این مرحله میزان قند خون افزایش پیدا می کند و پیش دیابت را به وجود میاورد. پیشرفت بیماری و عدم کنترل موثر قند خون، باعث ابتلا به بیماری دیابت نوع دو می شود.

درمان دیابت مقاوم به انسولین

درمان دیابت مقاوم به انسولین

برخی از علل مقومت به انسولین، از جمله ژنتیک و زمینه خانوادگی، قابل درمان نیستند. اگرچه می توان شدت مقاومت به انسولین را از طریق راه های طبیعی کاهش داد. کاهش وزن و استعمال دخانیات اصلی ترین روش های درمان مقاومت به انسولین هستند.

متخصصان معتقدند کنترل وزن ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را تا 50% کاهش می دهد. کاهش 5 الی 7 درصد از وزن بدن برای بهبود حساسیت انسولین توصیه می شود.

کاهش سریع قند خون در خانه

کاهش سریع قند خون در خانه

سریع ترین راه های درمان دیابت در خانه عبارتند از:

  • کاهش مصرف کربوهیدرات
  • دریافت فیبر بیشتر
  • نوشیدن آب کافی
  • مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی (GI) پایین
  • کنترل استرس
  • خواب کافی
  • تامین منیزیم و کروم کافی
  • مصرف غذاهای پروبیوتیک

درمان دیابت در 30 روز

درمان دیابت در مراحل اولیه با تغییر رژیم غذایی و ورزش کردن امکان پذیر است. سریع ترین راه برای درمان دیابت، محدود یا حذف کردن شکر به مدت 30 روز است. منابع شکر افزودنی از جمله خوراکی ها و نوشیدنی ها را از رژیم غذایی خون حذف کنید.

غذاهای پرچرب و کربوهیدرات از عوامل موثر در چاقی و بالا رفتن قند خون هستند که باید از آنها پرهیز کنید. پرهیز از شکر همچنین باعث کاهش وزن در کوتاه مدت می شود که برای درمان دیابت مفید است.

درمان سریع دیابت در منزل

درمان سریع دیابت در منزل

برخی از غذاهایی که در پایین آوردن سریع قند خون موثرند عبارتند از:

  • سرکه سیب
  • فیبر و غذاهای تهیه شده با جو
  • مصرف کرومیوم
  • مصرف زینک
  • آلوئه ورا
  • مصرف مکمل یا قرص بربرین
  • دارچین
  • شنبلیله

درمان دیابت با رژیم غذایی

داشتن یک رژیم غذایی مناسب به کاهش قند خون، کلسترول و فشار خون بالا کمک می کند. مصرف بیش از حد کالری و  کربوهیدرات باعث افزایش گلوکز خون می شود که فرد را در معرض عوارض شدیدی از جمله آسیب عصبی و بیماری کلیوی قرار می دهد.

خوردن غذاهای سالم و محدود کردن کالری، علاوه بر کنترل قند خون، در کاهش وزن هم موثر است. به کارگیری یک رژیم غذایی مناسب یکی از سریع ترین راه های درمان دیابت است.

برای درمان دیابت چه بخوریم؟

برای درمان دیابت چه بخوریم؟

یک رژیم غذایی مناسب برای افراد دیابتی شامل غذاهای سالم و وعده های منظم است. غذا خوردن در زمان های یکسان و منظم، به تنظیم بهتر قند خون در بدن کمک می کند. همچنین برای افزایش تاثیرگذاری انسولین، نیاز است از فواصل نامنظم بین وعده های غذایی پرهیز کنید. نوع و مقدار غذاهای مجاز می توانند بر اساس عواملی مثل سن، میزان فعالیت و قند خون متفاوت باشند. در ادامه با غذاهای سالم برای دیابت نوع دو آشنا می شوید.

کربوهیدرات سالم

شکر و نشاسته در فرایند هضم غذا به گلوکز خون تبدیل می شوند. شکر کربوهیدرات ساده و نشاسته کربوهیدرات پیچیده نامیده می شوند. برای جلوگیری از افزایش گلوکز خون و افزایش وزن، از کربوهیدرات سالم استفاده کنید: میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات مثل لوبیا و نخود، لبنیات کم چرب از جمله شیر و پنیر.

غذاهای سرشار از فیبر

همه بخش هایی از غذاهای گیاهی که بدن قادر به تجزیه و جذب نیست، فیبر نامیده می شوند. فیبر با کاهش سرعت هضم غذا، از بالا رفتن ناگهانی قند خون جلوگیری می کند. علاوه بر این، استفاده از فیبر به کنترل قند خون کمک می کند. بهترین منابع فیبر عبارتند از: سبزیجات، میوه ها، مغزها، حبوبات از جمله لوبیا و نخود، و غلات کامل.

چربی های مفید

مصرف غذاهای پرچرب و دارای چربی اشباع برای افراد مبتلا به دیابت مضر است. از خوراکی ها و غذاهای فرآوری شده دارای چربی ترانس و اشباع پرهیز کنید. در مقابل، غذاهایی که دارای چربی تک سیر نشده و چند غیر اشباع، برای کاهش کلسترول خون مفید هستند.

بهترین منابع چربی برای دیابت نوع دو عبارتند از: مغزها، ماهی، روغن زیتون و روغن مغزها، آووکادو.

سخن پایانی

دیابت نوعی بیماری مزمن است که به دلیل اختلال در تولید و عملکرد انسولین به وجود میاید. رایج ترین علل ابتلا به دیابت نوع دو چاقی، تغذیه ناسالم و کم تحرکی هستند. ورزش کردن و رژیم غذایی سالم به درمان هایپرگلیسمی در مراحل اولیه بیماری کمک می کنند.

در موارد شدیدتر، مصرف داروهای خوراکی، تزریق انسولین و جراحی چاقی از راه های درمان دیابت به شمار می روند.

سوالات متداول

کسانی که قند دارند چه چیزی نباید بخورند؟

مصرف غذاهای پرکربوهیدرات، دارای چربی ترانس و اشباع شده، شکر افزودنی و خوراکی های سرشار از نمک برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مضر هستند.

در صورتی که رژیم غذایی، کاهش وزن، ورزش و داروهای آنتی بیوتیک میزان قند خون را تا حد طبیعی کاهش ندهند، افراد مبتلا به دیابت نوع دو نیاز به انسولین خواهند داشت. دیابت بیماری پیشرونده ای است و کاهش شدید انسولین در بدن نیازمند جایگزین کردن این هورمون است.

علاوه بر داشتن تغذیه سالم، کاهش وزن، ورزش کردن، خواب کافی و کنترل استرس، مصرف داروهای خوراکی و انسولین به داشتن قند خون طبیعی کمک می کند.

حیدری

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید