صفحه اصلی > دیابت : میوه های مضر برای دیابت : چه میوه هایی قند خون را بالا می‌برند؟

میوه های مضر برای دیابت : چه میوه هایی قند خون را بالا می‌برند؟

میوه های مضر برای دیابت

فهرست مطالب

میوه ها سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که باعث شده تا نقش مهمی در رژیم غذایی روزانه داشته باشند‌.

همان طور که همیشه شنیده ایم، مصرف میوه فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد، اما آیا بیماران مثل مبتلایان به دیابت هم می‌توانند روزانه از انواع میوه ها استفاده کنند؟

آیا همه میوه ها برای افراد دیابتی مفید است و یا محدودیتی برای مصرف آن ها وجود دارد؟

باید گفت تا حدودی خیر،  گروهی از میوه ها در دسته میوه های مضر برای دیابت قرار دارند و می‌توانند باعث نوسانات سطح قند خون شوند.

در این مقاله بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت تا با میوه های مضر برای دیابت آشنا شوید.

چه میوه هایی قند خون را بالا می‌برد؟

چه میوه هایی قند خون را بالا می‌برد؟

به افراد دیابتی همیشه توصیه می‌شود تا به مقدار کافی از میوه در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

مبتلایان به دیابت نباید میوه را به دلیل داشتن قند از برنامه غذایی خود حذف کنند، کافی ست تا در مصرف میوه های مضر برای دیابت اعتدال داشته باشند.

چه میوه هایی قند خون را بالا می‌برد و چه ویژگی هایی دارند؟

دو گروه ازمیوه ها باعث افزایش سطح قند خون می‌شوند:

میوه هایی که قند بالایی دارند

 همه میوه ها دارای محتوای قند یکسانی نیستند بلکه بعضی از آن ها به شکل قابل توجهی سرشار از قند هستند مثل هندوانه، موز رسیده و آناناس

مبتلایان به دیابت می‌توانند از این میوه ها استفاده کنند اما باید به مقدار و حجم مصرفی روزانه آن توجه کنند.

همچنین مصرف این میوه ها به همراه یک منبع پروتئین به مدیریت سطح قند خون آن ها کمک می‌کند.

میوه هایی که کربوهیدرات بالایی دارند

کربوهیدرات ها نوعی درشت مغذی هستند که برای سلامتی بدن فواید زیادی دارند.

با این وجود مصرف کربوهیدرات ها تاثیرات قابل توجهی روی سطح قند خون دارد.

بعضی از میوه ها در عین حال که سرشار از مواد معدنی و فیبر هستند دارای مقادیری از کربوهیدرات نیز هستند.

اگر مبتلا به دیابت هستید و از رژیم غذایی کم کربوهیدرات پیروی می‌کنید لازم است در میزان مصرف این میوه ها دقت کنید تا خارج از رژیم غذایی شما نباشد.

  • انبه: ۱۵ گرم کربوهیدرات
  • آناناس: ۱۳ گرم کربوهیدرات
  • موز: ۲۰ گرم کربوهیدرات
  • انگور قرمز: ۲۰ گرم کربوهیدرات

میوه های ممنوعه برای دیابت

میوه های ممنوعه برای دیابت

میوه ها به طور کلی برای سلامتی بسیار مفید هستند و یک انتخاب مناسب برای رژیم غذایی محسوب می‌شوند.

با این حال بعضی از آن ها محتوای ساکارز و فروکتوز بیشتری دارند که می‌توانند باعث تغییرات سطح قند خون شوند.

هندوانه

هندوانه یکی از محبوب ترین میوه های تابستانی است اما شاخص گلیسمی بالایی بین ۷۲ تا ۸۰ دارد.

(همان طور که می‌دانید شاخص گلیسمی سرعت تاثیر یک ماده غذایی بر سطح قند خون را نشان می‌دهد.)

به همین دلیل و‌ به علت داشتن قند بالا لازم است افراد دیابتی در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند.

موز

موز با توجه به میزان رسیده بودن، محتوای قند متفاوتی دارد و شاخص گلیسمی آن بین ۴۲ تا ۶۲ متغیر است.

موز به ویژه انواع رسیده آن، سرشار از کربوهیدرات و قند است و به عنوان یکی از میوه های مضر برای دیابت شناخته می‌شود‌.

آناناس

آناناس

آناناس دارای مقدار زیادی قند طبیعی و شاخص گلیسمی نسبتا بالا حدود ۵۰ تا ۶۵ است.

یک آناناس با اندازه متوسط حدود ۴۶ گرم قند و ۹۶ گرم کربوهیدرات دارد، به همین دلیل می‌تواند به سرعت باعث افزایش سطح قند خون شود، بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.

انبه

انبه میوه محبوب و پرطرفداری است اما باید بدانید میزان فروکتوز و ساکارز بالایی دارد.

همچنین سطح شاخص گلیسمی آن متوسط و در حدود ۵۰ است به همین دلیل مبتلایان به دیابت برای پیشگیری از نوسانات قند خون ، باید به مصرف یک قسمت کوچک از انبه بسنده کنند.

انگور

درباره این که انگور قند بالایی دارد حتما زیاد شنیده اید، این میوه دارای شاخص گلیسمی متوسط رو به بالا و در حدود ۴۶ تا ۵۳ است.

به علاوه به دلیل اندازه کوچک ممکن است در مصرف آن زیاده روی شود به همین دلیل توصیه می‌شود افراد دیابتی در مصرف انگور بسیار دقت کنند.

گیلاس

گیلاس

گیلاس میوه ای ست که میزان قند و شاخص گلیسمی آن بسیار متغیر و بین ۲۴ تا ۶۳ است.

در نتیجه بهتر است کسانی که به دیابت مبتلا هستند با دقت بیشتری آن را مصرف کنند.

انجیر

انجیر میوه ای پر خاصیت است اما باید بگوییم این میوه محتوای قند زیادی دارد و همچنین شاخص گلیسمی آن هم بالا ست.

یک انجیر با اندازه ای کوچک حدود ۸ گرم قند دارد و می‌تواند باعث بالارفتن قند خون شود.

همین ویژگی ها باعث شده تا یکی از میوه های ممنوعه برای دیابت باشد.

نارنگی

نارنگی یکی از مرکبات است و شاید کمتر شنیده باشید که این میوه قند بالایی دارد.

یک نارنگی معمولا حاوی ۱۳ گرم قند است که نسبت به دیگر مرکبات مثل پرتقال و لیمو مقدار قابل توجهی است.

مورد دیگر بالا بودن شاخص گلیسمی این میوه است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.

بخوانید: میوه های مفید برای دیابت | کدام میوه ها قند کمتری دارند؟

آیا قند میوه برای بدن ضرر دارد؟

آیا قند میوه برای بدن ضرر دارد؟

آیا قند میوه برای بدن ضرر دارد؟ این سوالی است که شاید برای بسیاری از افراد به ویژه مبتلایان به دیابت پیش آمده است.

قند میوه از نوع قندهای طبیعی است و با نوعی که در کیک یا کلوچه وجود دارد متفاوت است. اما این به آن معنا نیست که می‌توانید در مصرف آن زیاده روی کنید. به ویژه اگر مبتلا به دیابت هستید و باید سطح قند خون خود را کنترل کنید.

قند موجود در میوه دو نوع است، گلوکز و فروکتوز که نسبت آن ها در هر میوه متفاوت است. در اکثرا میوه ها نیمی از قند موجود را گلوکز و نیمی دیگر را فروکتوز تشکیل می‌دهد.

گلوکز موجود در میوه قند خون را افزایش می‌دهد و بدن برای متابولیسم آن از انسولین استفاده می‌کند.

اما فروکتوز را کبد تجزیه می‌کند و روی مقدار قند خون تاثیری ندارد.

بعضی از میوه ها ممکن است میزان قند بالایی داشته باشند اما حاوی مقادیری فیبر هم هستند.

در نتیجه باعث می‌شود تا شاخص گلیسمی پایینی داشته باشند.

فیبر موجود در میوه، سرعت جذب گلوکز را کند می‌کند و از افزایش سریع سطح قند خون پیشگیری می‌کند.

اما گروهی دیگر از میوه ها علاوه بر قند بالا، کربوهیدرات و شاخص گلیسمی بالایی نیز دارند که باعث می‌شود برای بدن مضر باشند.

میوه های بدون قند برای افراد دیابت

همه میوه ها دارای مقادیری از قند هستند اما این مقدار در بعضی از میوه ها کمتر است در نتیجه باعث می‌شود تا برای افراد دیابتی مفید باشند.

همچنین توصیه می‌شود تا به جای میوه خشک، آبمیوه های حاوی شکر و انواع اسموتی میوه از انواع میوه تازه استفاده شود.

میوه هایی مثل کیوی، سیب، آووکادو، مرکبات، انواع توت و انار حاوی قند کمتری هستند و مبتلایان به دیابت می‌توانند آن ها را در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

میوه های مضر برای دیابت بارداری

میوه های مضر برای دیابت بارداری

به زنان باردار به ویژه در سه ماه دوم بارداری توصیه می‌شود تا ضمن رعایت یک رژیم غذایی سالم، روزانه بیشتر از سه وعده از میوه هایی که شاخص گلیسمی بالا دارند، استفاده نکنند.

در این صورت می‌توانند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را تا حدودی کاهش دهند.

همچنین بهتر است میوه های استوایی را مصرف نکنند چرا که باعث افزایش قند خون و ابتلا به دیابت بارداری می‌شود.

سخن پایانی

یا وجود اینکه میوه ها سرشار از خاصیت هستند و بخش مهمی از رژیم های غذایی را تشکیل می‌دهند اما بعضی از آن ها سرشار از قند هستند.

اگر چه قند میوه طبیعی است و بی ضرر به نظر می‌رسد اما برای افراد دیابتی این نوع قند هم اهمیت دارد و نباید به آن بی توجه باشند.

مبتلایان به دیابت هم مثل دیگر افراد باید میوه ها را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهند اما باید در مصرف میوه های مضر برای دیابت دقت کافی داشته باشند.

رعایت این موضوع باعث می.شود تا از تغییرات و بالا رفتن سطح قند خون پیشگیری شود.

سوالات متداول

آیا افراد دیابتی می‌توانند به جای میوه تازه از میوه خشک استفاده کنند؟

میوه ها زمانی که آب خود را از دست می‌دهند و به میوه خشک تبدیل می‌شود محتوای قند آن ها بیشتر می‌شود به همین دلیل به افراد دارای دیابت توصیه می‌شود تا همواره از میوه کامل و تازه استفاده کنند.

بعضی از میوه ها به دلیل داشتن قند و کربوهیدرات بیشتر برای دیابت مضر هستند از جمله هندوانه، موز رسیده، انجیر و آناناس

اگر چه میوه ها حاوی قند هستند اما به دلیل وجود مواد مغذی و معدنی فراوان در آن ها، نباید از رژیم غذایی افراد دیابتی حذف شوند.

همچنین بعضی از میوه ها در کاهش قند خون و نیز کاهش خطر ابتلا به دیابت هم موثرند.

مهدیون

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید